Dagens duo: SPIES & GLISTRUP

Jag har precis köpt en bok som heter 100 balla ställen i Stockholm av Valle Westesson. I den finns ett kapitel om ett ufohus på Torö som den danske resebyråmagnaten Simon Spies byggde på 60-talet.

”Simon Spies gjorde många provokativa och knäppa saker. På Torö anställde han till exempel ett harem: tio kvinnor vars uppdrag var att gå runt nakna och vara redo när han var sugen på mys. Varje dag lät han dessutom flyga in de danska dagstidningarna med ett privatplan som släppte lektyren från ett flygplan ovanför huset. Sedan åkte planet tillbaka till Danmark.”

Föga förvånande, det där ufohuset lockar mig. Jag vill inte bara smyga dit, jag vill typ BO där. Jag fick även en snabb idé att den där Simon Spies intresserade mig, jag menar, en man som lyckas få igenom ett svindyrt klotrunt betongbygge mitt i Stockholms skärgård måste vara något alldeles extra. Av denna anledning blir jag jätteglad när jag hittar filmen Spies & Glistrup på triart.se. Utan att ha svinkoll på vare sig herr Spies eller Mogens Glistrup hyr jag filmen. Fan alltså. Ibland borde man googla – först.

Om Jimmie Åkesson och låt oss säga…Bert Karlsson…var kompisar, skulle du vilja se en långfilm om deras vänskap? Inte? Frågan är vem som tror att vänskapen mellan Glistrup (som startade den nationalistiska liberala Fremskridtspartiet) och hans forna klasskamrat och – som sagt – resebyrårikisen Simon Spies är så mycket mer tittvänlig. Danskarna kanske, inte vet jag.

Jag tycker filmen är ovärdig. Den är ovärdig att titta på, ovärdig att någon lagt ner tid och pengar på att producera, ovärdig att bry sig om. Fan alltså vilka grisiga män filmen handlar om! Satans äckliga. Orka engagera sig i dessa gubbslem… Jag läser om boken istället och planerar för mysiga utflykter i Stockholm i sommar.

Spies och Glistrup som duo? Jag skiter i dom, SKITER i dom.

Här kan du hitta alla tidigare Dagens duos.

10 svar på ”Dagens duo: SPIES & GLISTRUP”

 1. Bra. 🙂

  Jag trodde först detta var en dokumentär men när jag läste mer om filmen så såg jag att det tydligen är en spelfilm. Regissören Christoffer Boe har jag faktiskt sett två filmer av, Allegro och Reconstruction. Mystiska och märkliga filmer.

 2. Hehe, ibland slår revyerna olika. Jag blir sugen på att se filmen. Om inte annat för att kunna, i retsam ton, dra citat från den för dig på nästa träff! LOL… 😉

  1. Henke:
   Gört bara gört! Om du tycker det är värt 90 min av ditt liv att se den här filmen för att kunna dra citat, shoot man! Jag är imponerad! 😉

 3. Har funderat lite på filmen men undrar lite – ogillade du filmen därför att den handlade om grisiga män eller ogillade du filmen för att det var en dåligt gjord film?

 4. Utifrån din reaktion antar jag att filmen begär att tittaren ska sympatisera med de grisiga männen? För annars skulle en vettig film om Bert Karlsson och Ian Wacht… Jimmie Åkesson kunna vara rätt intressant tror jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.