Måndagsstema: DAGENS DUO

Det finns så många, det finns så himla många!

Frankie & Johnny, Jack & Jill, Nader & Simin, Melinda & MelindaBonnie & Clyde, Tango & Cash, Freddy & Jason, Eskil & Trinidad, Ira & Abby, Hulken & Daredevil, Bernard & Doris, Hansel & Gretel, Lasse & UllaHarold & Maude, Julie & Julia, Mary & Max, det finns huuur många exempel på filmduos som helst och nu tänker jag grotta ner mig i ännu fler ett antal måndagar framöver.

Min enda ram för temat är att filmtiteln ska innehålla två namn med ett och emellan, ingenting mer än så. Det kommer att bli en varierande samling filmer både vad gäller genres och betyg så mycket kan jag lova och jag kommer betygssätta dessa filmer på två sätt. Dels som brukligt med mitt vanliga betygssystem, dels kommer jag sätta ett ”duobetyg” som enbart gäller de två personer som filmtiteln syftar till. Det kan hända att en film är mindre bra men att duon i sig är spännande – och tvärtom.

Duobetyget ser ut såhär:

 

 

.

Här är alla publicerade duo-inläggen:
Théo & Hugo

Lila & Eve

Lilo & Stitch

Stanley & Iris

Elsa & Fred

Frank & Lola

Frank and Cindy

Ginger & Rosa

Venus & Serena

Liv & Ingmar

Romeo & Julia

Mr Peabody & Sherman

Frances & Gloria

Bernard & Bianca

Alex & Emma

Turner & Hooch

Kate & Leopold

Benny & Joon

Hemingway & Gellhorn

 

.

 

14 svar på ”Måndagsstema: DAGENS DUO”

 1. Ha, det var som jag gissade, par eller duon på film av alla dess slag! Inte bara buddies, inte bara kärlekspar. Vad som helst. Det låter som ett spännande tema. Ska bli kul att följa.

  Förstår jag dig rätt att du inte kommer ta med de filmer du länkar till ovan? Inte ens Tango och Cash? Trots storyn från Israel med de rökande mustaschgubbarna?

  Hur fasen hittar man filmer till detta tema? Finns inte någon given googlesöksträng…

  Jules et Jim, kanske? McCabe & Mrs. Miller?

  1. Henke:
   Kul att du gillar temat, det har varit ett sant litet Sherlock-äventyr att luska fram lämpliga filmer och som även är filmer jag _vill_ se. Ett handfast praktiskt letande, Google var inte till nån vidare hjälp direkt men det känns som jag fått ihop en skön mix av intressanta filmer och par.

   Vi får se om Tango&Cash får vara med på ett hörn, i nuläget står dom på avbytarbänk och fryser, det känns som att jag redan skrivit det mesta om filmen (fast jag egentligen inte skrivit något alls ;))

 2. Kantboll om du har svårt att få ihop filmer, Marley and Me mest för att den är så j*vla bra… även om snoppnäsan och hunden är något av en duo i den filmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.