Staunton hill

Cameron Romero gör det inte lätt för sig. Som son till kultregissören George A Romero finns det egentligen bara en sak han INTE borde pyssla med för att slippa bli jämförd med sin pappa: han borde inte regissera skräckfilm.

Vad gör då Cameron Romero? Jo, regisserar skräckfilm såklart. Vem har sagt att livet ska vara lätt liksom?

För att göra det extra svårt har Cameron gett sig på en historia som på pappret är urtypen av en ordinär skräckfilm. Ett gäng ungdomar, extremt obefolkad landsbygd, trasig bil, dåligt väder, letar tak över huvudet för natten, hittar övergivet stort hus, sover i lada, konstiga ljud, underlig familj, son i huset saknar kanske både kromosom, intelligens och andra vitala delar innanför pannbenet och han gillar blod samt att lukta på kvinnliga underkläder.

Staunton hill påminner i känsla och färger om 70-talsfilmer i samma genre. Det är bara filmmusiken som känns modern. Musiken är skriven av den danske TV-spelskompositören Jesper Kyd och han är helt klart duktig på sitt jobb.

Filmen är ”hoppig” och ojämn, den börjar segt men tar sig mot slutet (om ”tar sig” betyder att det blir blodigt som attans för det blir det, som ATTANS!) men är ändå helt okej som hjärndöd underhållning i 90 minuter.

Filmen är tillägnad regissörens mamma Nancy Jane McKim som dog 2008 och jag tror pappa Romero är åtminstone liiiite stolt över grabben.

6 svar på ”Staunton hill”

  1. Just släktskapet med Romero gör mig lite intresserad, även om jag är emot nepotism… 😉

  2. Nej igår dövade jag mitt sinne ( efter att haft sex stycken utvecklingssamtal på raken )med ett gäng avsnitt av tv-serien Blue Bloods. Riktigt bra polisserie med Tom Selleck i en av huvudrollerna. Om du undrar: Mustaschen är fortfaranade imponerande :))

  3. filmitch:
    I know!! Mäkta imponerande! Han har lite mycket nervgift i kinderna bara, ser mer än lovligt porslinsdockeslät ut.

    Jag försökte se första avsnittet men jag tyckte det var så pass sugigt att jag stängde av. Jag kanske borde ge det en chans till men jag ser hellre gamla avsnitt av Magnum ;D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.