TAMMY

Det tog bara tjugo minuter sen var jag kär. Okej, ser man historiskt har det ibland gått fortare, men det har också hänt att det tagit betydligt längre tid än så. Oavsett hur det går till är det en sak som är säker: det är en HIMLA skön känsla!

Målet var verkligen mödan värd. Äh, det var inte ens någon möda, det var ren och skär njutning att stifta bekantskap med Tammy i Melissa McCarthys gestaltning OCH med pärlbandet av fina birollsskådespelare som dyker upp i filmen. Mitt förslag är att du inte ens kollar upp vilka som är med, dra på filmen bara och låt dig svepas med Tammy på hennes bravader iklädd full svennebananmundering med ingångna foppatofflor som grädde på moset.

När vi kommer in i filmen är livet är inte direkt kompis med henne. Hon jobbar på en hamburgerrestaurang från vilken hon får sparken eftersom hon kommer för sent och anledningen till detta är att hon kört på en hjort. Hon tar sig hem med den krockskadade bilen bara för att möta sin man som sitter med en annan kvinna vid middagsbordet.  I ett huj bestämmer hon sig för att fly, hon springer till sina föräldrars hus några meter bort och ett par minuter senare har Tammys mormor (Susan Sarandon) rymt i en bil tillsammans med Tammy, ja, dom båda har rymt från livet kan man säga.

Filmens manus är skrivet av Melissa McCarthy och hennes man Ben Falcone (som också regisserat filmen) och varenda ord känns verkligen på pricken rätt, dialogen flyter utan minsta gruskorn i motorrummet och på nåt sätt känns det som att Melissa McCarthy ÄR Tammy. Som att Tammy är en figur som funnits inuti henne i många år, lite som en over-the-top-maskot, lite som om hennes kanske-inte-skitnajsa egenskaper mixats i en blender och sen tryckts in och formats i en 3D-skrivare.

Jag inser att vad jag än skriver om filmen så kan jag inte riktigt göra den rättvisa. Jag vill skriva om ALLT som händer men det är ju superdumt, jag vill namedroppa alla finfina skådespelare som är med samtidigt som jag vill att det ska bli en överraskning, jag vill klättra upp på ett berg och genom sång, dans, jojk eller bara simpelt fulskrik försöka uttrycka hur BRA jag tycker filmen är men….det går ju inte. Hur skulle det se ut? Vem skulle förstå sambandet mellan fulskrik i falsett och en komedi som Tammy? Ingen – mer än jag då.

Det enda lilla jag har att klaga på med filmen är att Susan Sarandon känns felcastad. Jag tycker inte hon är trovärdig som mormor till Tammy, varken i utseende eller ålder. Sarandon är 24 år äldre än McCarthy och bara 13 år äldre än skådespelaren som spelar Tammys mamma. Och den där grå peruken mormorn har filmen igenom känns inte heller helt kosher. Lockarna beter sig spraylimmade, dom rör sig inte en millimeter hur mycket hon än skakar på huvudet.

Om jag fick bestämma hade Susan Sarandon bytt plats med skådespelaren som spelar hennes kusin, den lesbiska Leonore. DET hade varit nåt det! Då hade betyget troligen jackats upp ett snäpp. Bortsett från detta så hade jag helt otroligt mysiga och fnissiga 97 minuter. Tammy är en må-bra-komedi när den är som allra allra bäst!

Tips! Filmen finns på rea på Discshop nu OCH den finns på Netflix!

16 svar på ”TAMMY”

   1. Med just den tyckte jag att Melissa föll lite i den där flåsdumma komikerfällan som de manliga kollegorna Will Ferrell eller Seth Rogen går i ibland

 1. Her kommer en liten utblåsning, hold deg fast! 😉

  Tammy er nok en en skikkelig drittfilm fra Hollywood, man skal lete lenge etter å finne en god, moderne komedifilm om dagen. Humor, det her kan ikke kalles humor, bare noe piss hele skiten. Drittlei av hele MM, at hun skal spille på sin fedme, for hun er ikke en dårlig skuespiller. Håper hun tar seg sammen, og finner noen mer normale roller og en bunt med gulrøtter, for Tamy er skiiiitttt, det samme var The Heat. ÆSJ!!

  Fuck Tammy, se heller Tommy Boy (1995), mye bedre, mye bedre *ekko*

 2. Etter å ha hatt en dårlig filmuke må jeg lufte ut mine indre demoner, det er viktig! 🙂

  Bridesmaids er vel den rollen hun har vært virkelig god i, for når hun forsøker å leke Chris Farley misslykkes hun helt. Chris Farley var virkelig morsom, MM må gå en i annen retning der det ikke kun handler om komedie, for jeg mener hun kan være ganske god som dramaskuespiller. Hun burde heller gjøre som Jonah Hill, kombinere drama og komedie.

  1. Captain Charisma:
   Jag tycker att MM i viss mån lyckas kombinera komedi med allvar i den här filmen. Knasbollsrolig i vissa scener, alldeles ”vanlig” i vissa. Chris Farley däremot, han är – var – hemsk tycker jag.

   1. Jeg tror vi har sett to forskjellige filmer. 😉

    CF gjorde det han skulle, og jeg synes han var veldig sjarmerende. Han hadde mye energi og spilte på fysisk komedie, det viktigste var at han fikk CC til å le. Jeg synes ikke MM er særlig morsom, selv om Hollywood forsøker å få oss til å tro det. Som nevnt, jeg tror hun er en bedre dramaskuespiller eller i en komediefilm der hun ikke spiller en kvalmende karakter og holdes tilbake. For slik hun har vært i de siste filmene fungerer bare ikke!

    Jeg vil ha John Candy tilbake for F¤#%! 🙂

    1. Captain Charisma:
     John Candy var aningens lättare att gilla än Chris Farley, han var kanon i Cool Runnings. Men jag tycker nog att MM slår dom båda på fingrarna 😉

 3. Jeg sier bare Planes, Trains & Automobiles og Uncle Buck, spesielt førstnevnte er en av de beste og varmeste komediefilmene som er laget. En slik film kommer aldri MM til å medvirke i, for det er veldig få komedieskuespillere som hadde varmen og sjarmen til John Candy. Nytter ikke bare å banne og steike hele tiden, det er dårlig humor, og etter det jeg husker brukte ikke John Candy sin overvekt for å være morsom, at han skulle se mest mulig stygg ut som MM elsker å gjøre hennes siste filmer. Not funny!

  Jeg skjønner ikke hvorfor jeg nevnte John Candy når jeg snakket om MM, for MM når ikke han opp til knærne engang! Så det så! 🙂

  1. Captain Charisma:
   Jag tror vi befinner oss på lite olika planeter när det gäller John Candy och MM men jag erkänner att jag är mycket spänd på att läsa vad du tycker om nya filmen Spy. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.