LOVE IS STRANGE

Ben (John Lithgow) och George (Alfred Molina) har varit ett par i många många år och på ålderns höst bestämmer dom sig för att gifta sig. Dom slår slag i saken, bjuder in släkt och vänner, visar upp sin kärlek för hela världen, lovar allt det där man lovar och dom är såååå fina ihop dom där två. Tyvärr ser inte hela omvärlden på det här med homoäktenskap på samma sätt som jag och alla andra moderna människor med fungerande hjärnor. George arbetsgivare till exempel.

Vad ska man säga om Love is strange, hur beskriver man filmen? Jaaa….hum…..det är ett litet anspråkslöst drama om kärlek, om omtänksamhet, om inskränkthet och om…livet. Det låter alltid så krystat det där, det låter så mindfullnessblaj….livet, suck. Men vad fan, det är ju så, LIVET är det mest spännande som finns och att få inblick i någon annans liv, att få sitta som en liten långsynt fluga på väggen i några farbröders lägenhet i en storstad och känna att vafan, så himla stor skillnad är det inte mellan deras kamp för att göra livet så fint som möjligt och min eller din eller någon annans. Härligt det där, att vara en del av ett sammanhang som man egentligen inte är en del av. Mindfullnessflum my ass. Släpp sargen bara och hälsa på Ben och George.

Läs gärna The Nerd Bird-Cecilias hyllning till filmen här.

6 svar på ”LOVE IS STRANGE”

  1. Staffan:
   Klart det är. En jättebra grej. 🙂 Men i recensionssammanhang blir det ungefär lika insäljande för en film om jag skriver att den handlar om ”livet” som att den är ”viktig”, många som läser zonar ut direkt. Det är synd men det är så det är.

 1. Trodde på ett högre betyg från dig efter jag läst texten. Den fick ju högsta betyg av Cecilia också. Hade gissat på en fyra från dig. Men filmen var tydligen inte så bra ändå…

 2. Tack för länkning. Jag trodde nog att den här skulle gripa tag om dej mer än den verkar ha gjort. Själv smälte jag som en liten buffalomozarella i solen 🙂 Fick stark connection med deras kärlekshistoria och det bidrog nog. Myyyys att hänga i New York om inte annat.

  @Henke: Jo det är den visst! Du som gillar amerikansk indie, det här är nåt för dig.

  1. Cecilia:
   Ibland griper det inte tag sådär riktigt men blir ä bra ändå. Jag tyckte om filmen, gillade Ben och George men blev inte lika blown away som du blev.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.