Veckans varulv: TEEN WOLF

28 februari, 2017

Att vara som Scott Howard (Michael J. Fox), tämligen liten, tämligen medioker i det riktigt kassa skol-basket-laget, tämligen ordinär som människa, det är ingen lek. Scott drömmer om att hångla med den snyggaste tjejen i klassen och han vill så gärna vara annorlunda, sticka ut, synas och ”vara nån”.

Vissa drömmar kanske är bäst att inte prata om högt för Scott får mer av den varan än han önskat när han en dag börjar förvandlas. Hörntänderna växer, naglarna blir långa och gula och håret….håret….alltså han blir hårig som en….BEST. Kan det bero på att det är fullmåne?

Som highschoolfilm är Teen Wolf helt okej tycker jag. Den tar upp många tidlösa frågor och Michael J. Fox spelar den osäkre Scott med fingertoppskänsla. Som varulvsfilm är väl filmen lite lam kanske men då det ändå är en komedi och ingen skräckis på något sätt så köper jag det också. Förvandlingsscenerna är enkla men rätt snygga trots att filmen har 32 år på nacken. Att Teen Wolf var en av dom första VHS-filmerna jag ägde spelar säkert också in, jag har inte sett filmen på jääääättemånga år men jag minns den otroligt väl.

Som småmysigt tidsfördriv funkar filmen alldeles ypperligt men det är ingenting som stannar kvar i medvetandet. Inget annat än T-shirten med texten ”What are you looking at dicknose”. Såna ser man alldeles för sällan nuförtiden.

På´t igen med en ny varulvsfilm nästa tisdag!

{ 4 comments… read them below or add one }

Torso mars 2, 2017 kl. 19:46

Har inte sett Teen Wolf sen jag såg den på bio. Den fick väl medelbetyg., men jag skulle vilja se den igen. Minns (om jag inte minns fel) att man ville se den pga av Michael J Foxs medverkande i Back to the Future som kom samma år. Teen Wolf gled nog en hel del på den filmens framgångar.

Svara

Fiffi mars 2, 2017 kl. 23:01

Torso:
Såg du den på bio? Coolt!! Se om den vettja, den har inte åldrats SÅ illa 😉

Svara

Sofia mars 3, 2017 kl. 08:44

”Dicknose”, minsann 🙂

Det kan verkligen inte vara något särskilt bra basketlag om Michael kvalar in…

Svara

Fiffi mars 4, 2017 kl. 14:05

Sofia:
Haha, så sant! Han är inte långskånk direkt.

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: