THE VISIT

Syskonen Becca (Olivia DeJonge) och Tyler (Ed Oxenbould) ska hälsa på sin mormor och morfar för allra första gången. Deras mamma (Kathryn Hahn) har inte träffat sina föräldrar på säkerligen femton år och det beror på diverse anledningar. Såklart.

Men nu ska Becca och Tyler åka iväg och Becca har filmkameran med sig, fullt och fast inställd på att föreviga detta som en liten ”dokumentär”. Vi får alltså följa syskonens besök via Beccas kamera och jag tycker att regissören M. Night Shyamalan i och med det har utnyttjat found footage på det allra bästa sätt. Flera scener blir jättespännande, betydligt otäckare än jag tror dom blivit filmade på ”vanligt” sätt. Bland annat är det en krypscen i ett utrymme med låg takhöjd där det funkade alldeles perfekt.

Ja….M. Night Shyamalan kanske du tänker, snörper ihop munnen och suckar. Han är inte den jämnaste av filmare (kan man säga om man vill vara diplomatisk och snäll) men han har något eget som ingen kan ta ifrån honom och just det där egna kommer fram på ett bra sätt i The Visit.

Skådespelarna är riktigt bra nästan allihop. Deanna Dunagan som mormor och Peter McRobbie som morfar lyckas hålla sina karaktärer på helt rätt nivå filmen igenom. Olivia DeJong är trovärdig och behaglig framför kameran MEN den där Ed Oxenbould blir jag inte riktigt klok på. Jag hade svårt för honom och hans lillgamla stil i filmen med den vidriga titeln Alexander and the terrible, horrible, no good, very bad day och här är han likadan – om inte snäppet värre. PLUS att han envisas med att rappa!

Det kan hända att killen är värsta geniet och att det bara är jag som inte ser det men skulle så vara fallet får jag väl krypa till korset när insikten drabbar mig på riktigt. Än så länge är jag däremot skeptisk, precis som jag är mot M. Night Shyamalan även om jag faktiskt inte behöver vara det. Han kan ju! The Visit är den film han gjort som haft lägst budget men det är långt ifrån den sämsta. Bra idéer kostar inte mer än dåliga.

7 svar på ”THE VISIT”

 1. mm, såg den igår, tyckte den var skitläskig, så den slog väl an vissa strängar hos mig… 🙂 men absolut en av hans bättre filmer tycker jag

  1. Micke:
   Vad bra att du tyckte den var skitläskig, det var nog meningen 🙂 Jag tyckte vissa scener var otroligt läbbiga och dom ”sitter liksom kvar”. Inte alls pjåkig den här filmen.

  1. filmitch:
   Hahaha! Håller med precis!
   Undrar vad det ska bli av honom när han blir lite äldre. Tafflig-komedi-skådis eller växer han upp och på sig?

 2. Hade en viss mystik och jag tyckte tjejen var helt ok. Men detta var inte alls bra. Hade iofs inte förväntat mig så mycket, men det hela blev ganska svagt ju längre in man kom. Killen var en katastrof och ordentligt jobbig.

  En tvåa till The Visit.

   1. Jag måste erkänna att jag inte såg den under helt ideala förhållanden (särskilt andra halvan), men även om vissa scener funkade så var det helheten som inte gick hem hos mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.