THEY CAME TOGETHER

3 december, 2014

För att romantiska komedier ska bli riktigt bra ska dom spelas in i New York, så är det. London kan också funka men New York är sannerligen en speciell stad när det vankas romcoms. Vyerna, gatorna, pulsen, känslan, det är som att staden blir en egen karaktär i filmen. En karaktär som omsluter, förklarar, försvarar och förstår.

Gänget bakom They came togehter är snuskigt medvetna om det jag nyss skrev, så pass medvetna att detta blivit en scen i filmen. Förklaringen till hur Joel (Paul Rudd) och Molly (Amy Poehler) träffades är ett samtal mellan fyra vänner, två par, på en restaurang och mötet beskrivs i filmen “som en såndär romantisk film som utspelar sig i New York”. Precis som den här filmen alltså. Meta så det förslår.

Det här är urtypen av en mysig höst-och-vinter-film. Soffa, filt, kaffe, tända ljus, hela tjofaderittan och sen sällskap av en skönt underhållande superytlig film som inte kan reta någon. Jag skrattade gott och högt flera gånger, filmen är riktigt rolig ibland, men sen satt jag ganska långa stunder och petade naglarna, funderade på annat, tyckte egentligen ingenting. Så kommer det nåt hysteriskt och bryter hypnosen, typ namnet Eggbert som i farten uttalas som Eggfart och då skrattar jag så jag dör en liten stund, eller en chef som behöver gå på toa i maskeradkostym. Att det ÄR så rolig med bajsskämt, jag tröttnar a l d r i g.

Jag tycker om den här filmen, det går inte att göra annat. Betygsmässigt pendlar den mellan en stark fyra och en svag tvåa så att kalla filmen ojämn är ingen överdrift. Det var länge sedan jag såg Paul Rudd i sitt esse men här får han visa precis allt han är bra på, utom att spela bas. Amy Poehler är riktigt bra hon med, dom två känns som ett par jag tror på.

Eggfart?! Hahahaha.

{ 11 comments… read them below or add one }

Sofia december 3, 2014 kl. 06:29

Hmm, om jag säger vad jag tycker om bajshumor blir det öppet mål till nästa utmaningsomgång 😉

Svara

Fiffi december 3, 2014 kl. 16:10

Sofia:
Hahahaha, VILKET enastående saftigt tema!

Svara

Steffo december 3, 2014 kl. 08:54

Ha! Eftersom jag gillar både Paul Rudd och rejäla romcoms känns detta som ett synnerligen bra decembertips! Tack för det! 🙂

Svara

Fiffi december 3, 2014 kl. 16:10

Steffo:
Varsågod! Hoppas filmen faller dig i smaken 🙂

Svara

Karl-Anton december 4, 2014 kl. 10:44

Baserat på din recension tänkte jag ge den här en chans. Sen såg jag trailern och tappade totalt intresset. Lite väl mycket meta för min smak.

Svara

Fiffi december 4, 2014 kl. 11:32

Karl-Anton:
Trailers är ett otyg. Strunta i den och ge filmen en chans ändå vettja 😉

Svara

Karl-Anton december 5, 2014 kl. 11:25

ALDRIG! 🙂

Svara

Fiffi december 5, 2014 kl. 13:16

Karl-Anton:
Man ska aldrig säga aldrig vet du väl? 😉

Svara

Karl-Anton december 5, 2014 kl. 14:52

Du har såklart rätt… Damn it! 🙂

Svara

Cecilia december 4, 2014 kl. 21:00

Jag vill se den BARA för att det är Amy Poehler och Paul Rudd som spelar mot varandra i en romantisk komedi! Men lite extra sugen nu när du godkänt den.

Svara

Fiffi december 5, 2014 kl. 13:12

Cecilia:
Som sagt, den är ojämn och spretig men mysig och helt okej 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: