Trailer: One day

Okej. Såhär är det. Nu har jag sett trailern till höstens stora filmsnackis One day och jag är skapligt förbannad.

Varför måste en trailer nödvändigtvis och så ofta visa HELA JÄVLA FILMEN?

Nu har jag visserligen läst boken och vet därmed vad som kommer hända men för alla som kanske inte läst den men vill se filmen ändå så är trailern en spoilerbomb av guds nåde.  

Less is more är något som filmbolagsmänniskor verkligen borde lära sig men det verkar vara en kunskap lika svår att hacka i sig som att få någon blind från födseln att se igen. Fan, filmtittare är väl inga idioter, eller är vi det? Måste vi bli serverade ett smörgåsbord av hela filmen från start till mål för att vi ska betala en hundring (eller mer) och gå och se hela filmen?

På mig har i alla fall denna typ av trailers precis motsatt effekt.  Se bara trailern till Kyss mig som går på bio nu. Det är som att snabbspola sig igenom hela filmen på knappa två minuter och trots att jag tror att det är en helt okej film så blir jag noll procent sugen på att se den.

Spänning och förväntan är två viktiga parametrar för att locka folk till biograferna. Att radera detta med att klippa ihop en lång jävla trailer som skulle kunna få shimpanserna på Kolmården att återberätta hela filmen det är inte bara klantigt, det är nedvärderande, det är TASKIGT tamejfan.

Här är trailern till One day, men kom ihåg att jag varnade dig.

6 svar på ”Trailer: One day”

 1. Fast värst tycker nog jag ändå är de där trailersarna som ger helt fel intryck av filmen, är inte så värst allergisk mot spoilers. Men visst, nog borde man väl kunna begära att få vettiga trailers utan varken det ena eller det andra, det är ju liksom det de är till för.

  1. Sofia:
   Det är ju lite samma typ av problem med komedi-trailers, när VARENDA scen som anses rolig är med och när man sen ser filmen har man ju redan sett allt av värde. Bridesmaids är ett exemplariskt exempel på hur en komedi-trailer bör vara i förhållande till slutprodukten. Kanon, helt klart!

 2. Underbart att du lyfter fram detta. Inte för att trailermakarna kommer ändra sig, även om jag skulle vilja, men det är kul att det finns några som håller med. Trailern till Super 8 borde vara en föregångare för hur en trailer ska vara!

  Detsamma gäller inlägget du skrev om att det ska vara tyst i biografen. Hatar att bli störd av publiksorl! Det är ju mer regel än undantag att det kommenteras och pratas. Tyvärr. SF kan väl knappast tjäna på att folk klagar efteråt och kräver kompensation.

  1. dan:
   Håller helt med. Trailern till Super 8 är hundraprocentig på ALLA plan. Ett ypperligt exempel på hur man får fram den perfekta jag-vill-se-meeeeer-.känslan i en liten smakbit. Jurassic Park var också ett föredöme på den punkten. Det kanske är Steven Spielberg som har ett litet finger med i spelet lite överallt….? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.