TROPIC THUNDER

Filmer regisserade av Ben Stiller har EN gemensam nämnare som jag ser det: dom håller inte från A till Ö.

Oavsett om filmen heter Cable guy, Zoolander eller Tropic thunder så är humorintentionerna dom allra bästa och halva filmen är oftast sevärd och jättekul men sen händer nåt. Det är som att filmen är en bil och skådespelarna sitter på flaket bakom och åker på ångorna in mot slutet som är bensinstationen.
Filmen blir trött – och jag med.

Tropic thunder handlar om ett gäng skådisar som ska spela in en Vietnamnfilm. Kirk Lazarus (Robert Downey JR), Jeff Portnoy (Jack Black), Tugg Speedman (Ben Stiller) och Alpa Chino (Brandon T. Jackson) är riktigt usla skådespelare och både filmens regissör (Steve Coogan) och den karismatiske producenten Les Grossman (Tom Cruise)har fått nog av divalater och empatistörningar så regissören riggar upp kameror i den vietnamesiska djungeln, trycker in huvudrollsinnehavarna i en helikopter och släpper av dom mitt ute i ingenting.

Det manus dom lärt in är nu inte fiktion längre, det är verklighet och dom tvingas bli sina karaktärer.

Jag tycker att det här är Robert Downey Jr´s film. Han är jättebra som Kirk, killen som gick så långt att han bytte hudfärg för att få rollen. Tom Cruise är även han helt klart sevärd. Ja, jag ska inte vara elak i onödan nu för filmen är underhållande, men det är ingen genomtänkt och fullfjädrad komedi. Den har både sina berg, sina höga berg och sina bråddjupa dalar.

5 svar på ”TROPIC THUNDER”

 1. Tyckte filmen var riktigt rolig, men samtidigt lite tråkig. Så en 3:a från mig med. Men Downey gör verkligen filmen.
  Och när jag såg den fattade jag inte alls att det var Tom Cruise som var Les Grossman. Var tvungen att gå hem och googla haha.

 2. Håller med och samtidigt inte 😉 Dels tycker jag alla filmerna du nämner blir bättre och bättre för varje gång man ser dem, vilket är ett plus. Dels är de helt klart av den där typen som har vansinningt roliga små infall (inledande trailers i TT) men, som du säger, inte håller en jämn kvalitet, vilket är ett minus. Denna ojämnhet bör ju kunna lasta manuset som dock inte har samma författare varje gång (Stiller i två fall dock). Hmmmm, curioser and curioser…

 3. Mikaela:
  Ja, Cruise har verkligen fått hjälp med att spöka ut sig. Och förfula sig. Härligt!

  Sofia:
  Jag tror att Cable guy ska bli bra varenda gång jag ser om den, men den blir liksom inte det. Zoolander har jag slutat ge chanser, den är ren dynga förrutom hon den där massagetanten.

  Jag personligen tycker Ben Stiller är bra mycket bättre som skådis än som regissör.

 4. Neej, Cable Guy är ju briljant! Och Zoolander är precis så där lagomt dumrolig för en seg lördag — Blue Steel!

  Men nog kan jag hålla med att hans skådisinsatser överglänser hans regissörsdito.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.