Venus

När jag googlade efter en bild till den här recensionen och den här postern dök upp trodde jag att jag svalt ett halvkilo pompa utan att tugga först. Jag fick andnöd, bokstavligt talat.

Nåt så urbota jävla själsdödande som en sminkad och glosögd Peter O´Toole i tweedkavaj och mansscarf har jag aldrig sett på bild förut men efter att ha sett filmen slog det mig att den är än värre.

Jag tycker inte det räcker med att Peter O´Tooles gamla stöt Maurice hyr en limo för att impa på den unga tonårsmodellwannaben Jessie (Jodie Whittaker) och hon är sådär naivt svårt imponerad av biljäveln och utbrister ”Ohhhhiiiiii, kan jag öppna takluckan?” och chauffören öppnar luckan och hon ställer sig upp med sin lilla skoluniformskjol och bara ben och halva kroppen är utanför bilen och hon ler och volymen höjs på Corinne Bailey Rae´s låt Put your records on och jag förstår att här, här ska jag få hurven och tycka att wååååoooow vilken härligt frigjord engelsk myspysrulle det här är men min enda känsla är att jag hellre skulle vilja äta en kall korv bruna bönor fast det är den otäckaste maten jag vet.

Maurice kärar nämligen ner sig i Jessie och han är typ hundra år och hon knappt byxmyndig. Jag ser mig själv som rätt openminded vad gäller åldersskillnader och relationer men även jag har en gräns, tydligen har  jag det. Maurice är nämligen äcklig. Jessie kan tacka hans prostataproblem för att hon slipper gubbens riktiga hardcorenärmanden, nu blir det bara lite pussar på av henne noga utvalda ställen men det räcker för mig. Jag längtar efter hallonsylt till bruna bönorna för ingenting kan ändå bli äckligare än detta.

Hade jag inte svårt för Peter O´Toole innan så har jag det nu. Det vänder sig i magen. Filmen Sleeping Beauty är ingenting jämfört med detta. Regissören Roger Michell har tidigare gjort Notting Hill och det var ju kul för honom men man lever inte på gamla meriter huuuur länge som helst. Min behållning av filmen stavas Vanessa Redgrave, hon är toppen, superfin och begåvad och jag slutar där. Det räcker nu. Jag mår liksom illa.

Här finns filmen.

8 svar på ”Venus”

 1. Hmm, men trots äckelfaktorn på max gav du den ändå en tvåa ? Skumt med tanke på ”en viss mycket bättre film” som fick sämre, hmm. Du måste VERKLIGEN ogilla den, haha 😀 (du vet vilken)

  Själv gillade jag inte heller Venus, även om jag inte har något emot snuskiga gubbar/damer på film, haha. Men denna var ju bara sååååå tråkig. Trots att du och jag inte gillade den har den fått bra kritik och många gillar den så den verkar tilltala många andra. Skumt.

  1. Movies-Noir:
   Det är en mycket svaaaaaaaaag tvåa ska tilläggas och ja, jag tycker trots detta att *host* Heat är sämre.

   Personligen tror jag att det är dom fyra som har Peter O´Toole som tokfavvo som loggat in på Imdb (med otaliga konton) och betygssatt den. 7,1 – det är ett HÅN tamejfan! Grown Ups har 5,8!

    1. Movies-Noir:
     Jag viker sällan ner mig men jag kan absolut ändra uppfattning om saker och ting om/när jag blir överbevisad, vilket jag omöjligt kan bli i den här frågan. 😉

 2. Jag tyckte också att åldersskillnaden ingav obehag, inte minst det sätt som hon faktiskt utnyttjade honom på. Men jag tyckte att Peter O’ Tool var rätt fantastisk, det gräsliga omslaget till trots. Tro det eller ej men jag gav filmen en 4:a! En svag sån förvisso, men ändå…

  Dock är marknadsföringen jättekonstig. Den har verkligen inget att göra med Notting Hill. Och särskilt kul är den inte. Vanessa Redgrave hade jag gärna sett mycket mer av.

  http://thevelvetcafe.wordpress.com/2011/07/20/a-different-kind-of-romance/

  1. Jessica:
   Åhåj, en fyra säger du 😉
   Jag kan nånstans ändå förstå att du tycker filmen är så pass bra eftersom du gillar/accepterar Peter O´Toole. Jag gör (ju) inte det och eftersom han är med i varenda scen i hela filmen så funkar den inte för mig. Alls. Faktiskt.
   Men tycker du inte ens att den är liiiiiite äcklig?

    1. Jessica:
     Ja, visst skrev du det. 🙂 Du har ett mycket finare och mer nyanserat språkbruk än jag så när du skriver ”made me feel quite uncomfortable on many occasions” så jämför jag det inte riktigt med mina bruna bönor, även om vi kanske menar samma sak 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.