WANTED

Hur kommer det här sig? undrar jag när filmen kör igång. Hur kommer det sig att jag missat den här, den är ju lika snajdig som Matrix. Gick den ens på bio? Var kommer den ifrån? Den måste ha kostat hur mycket pengar som helst och så har den gått mig obemärkt förbi. Vilken tokig miss.

Jag tänker mycket när jag ser Wanted. Jag tänker att Angelina Jolie är så plastig att det är svårt att tänka sig henne bajsa, än mindre klubba på en offentlig toalett. Tänk dig henne sitta och läsa inkarvade meddelanden på en motelltoa, det funkar inte för mig, det blir en glitch nånstans i synapserna. Jag har lika svårt att se mig henne krysta ut en moderkaka eller ha svartpeppar mellan tänderna eller en bortglömd snorkuse i vänstra näsborren. Hon är bara så fruktansvärt perfekt. Luktar hennes svett svett? Ehhmmm…..näääeee.

Jag tänker en hel del på James McAvoy också. Jag tänker att han är bra och att han kommer bli än bättre med stigande ålder. Han har en rolig roll i den här filmen. Hans karaktär Wesley är en man som växer som människa på många sätt under dom här 110 actionpackade minutrarna. Från att vara hunsad och totalt ryggradslös blir han fokuserad, stenhård och helt på det klara med vad han vill med sitt liv.

Mycket med filmen är ganska larvigt, det är ju Matrix med om jag tänker efter, men tänker jag inte så mycket så bjussar  Wanted på en riktigt underhållande stund framför TV:n. Det är kul att hitta dom här små pärlorna, bortglömda ligger dom där i sina skalfodral och bara väntar på rätt kväll och en ostronkniv.

Varför den bara får en trea? Den är liksom inte bara lite larvig men effekterna är å andra sidan nästan en fullpoängare. Ett givet tips är det i vilket fall, den här filmen kan lysa upp vilken grå och trött vardagskväll som helst.

Här finns filmen.

14 svar på ”WANTED”

 1. Håll i hatten Fiffi! Den här filmen ger jag 7 – 8 i betyg. Skamlöst underhållande och jag bara älskar den. Den blinkade förbi på bio vilket var synd och skam.

 2. Men vad är det med er människor?! Min fråga är: varför får den en trea överhuvudtaget? Jolie är stabil i den här typen av filmer (även om hon känns lika naturlig som en tomat med fiskgener) och jag gillar McAvoy skarpt men det här blev bara för fånigt. De lyckades inte sälja in konceptet, de moraliska frågeställningarna var luddiga för att uttrycka det snällt och händelseförloppet rörigt.

  1. Sofia:
   Wanted får en trea för att jag tyckte den var väldans underhållande men hahaha, tomat med fiskgener, det kallar jag kreativ morfning 😉

 3. Nej, herrejisses! Nu måste både Fiffi och Filmitch ha ramlat ur vagnen. Det här är en solklar etta, oavsett betygsskala. Det erbjuds inget mer än taskiga effekter, ingenting. Som Sofia skriver: ”det blev bara för fånigt”. Lägg till tråkigt och vi har oss receptet för ett riktigt bottennapp.

  Puh.

  1. Pladd:
   Jag ramlade inte ur vagnen, jag fullkomligt BLÅSTES av när filmen svischade förbi mina ögon. Bra film ju. Värsta tempot, snygga effekter och rätt bra skådisar. En solklar 3:a. Pieeeuuuuhhwww 🙂

   1. Japp det blev du och jag mot två tunga namn i blogvärlden. Jag hukar mig konflikträdd som jag är men väser fram att Wanted är en MYCKET underhållande film som man bara sveps med av i farten. Och en film med bombråttor kan inte vara helt fel 😉

 4. Skriver under på Pladds beskrivning alla dagar i veckan. Jag älskar action, hjärndöd eller underfundig – spelar ingen roll. Men Wanted fungerar inte som någotdera, det blir olidligt tråkigt tyvärr. Så nej, ingen actionfest här inte.

 5. Nja, jag tyckte inte heller Wanted var en höjdare, men inte heller så usel (stark tvåa). Fast det beror nog på att jag kopplade bort tankeverksamheten och gick efter underhållningen. Jag såg den på bio i Japan och det höjer givetvis ALLA filmer ett snäpp 😉 Man tycker allt är bra där, haha.

  Jag blandar förresten ihop denna med Salt eftersom Jolie är med i båda. Fast den är lite bättre och lite mer realistisk. Lite som en Bourne/Mission: Impossible-film.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.