WHAT´S YOUR NUMBER?

10 februari, 2012

När jag fick ett tips från en filmbloggarkollega om att det här var en film jag bara måååste se så kände jag ”Oooookej” och sen lite harkel på det.

När jag sen såg att samma film finns med på kollegans topp-tio-lista från 2011 så kände jag lite mer ”Ooooookej igen, nu kanske det inte är någon återvändo längre. Då” och eftersom jag är mycket mer verkstad än snack så jag tog helt enkelt tag i saken och tittade på den.

I USA har en kvinna i medeltal under ett helt liv haft sex med drygt 10 olika män. Den informationen ger Ally Darling (Anna Faris) panik. Hon är 20-nånting och har redan lägrat 19 snubbar och nu är planen att det inte ska bli fler. Istället för att försöka träffa någon ny – och förhoppningsvis den rätte (Hey, det är en amerikansk film. Det luktar bröllopsplaner) – så går hon tillbaka i rullarna och försöker hitta den rätte bland sina egna gamla rester.

Det här med återvinning är ju toppen men det finns en gräns. En ganska tydlig gräns. Ja, för mig i alla fall. Det borde finnas en gräns även för Ally speciellt eftersom Colin (Chris Evans oftast i väldigt lite kläder) är hennes granne och den som hjälper henne hitta dom förlorade snubbarna samtidigt som han försöker få henne att förstå att det är han som ska bli nummer 21 (nummer 20 blev chefen som precis gav henne sparken).

Anna Faris är en av dom unga duktiga komiska skådistjejerna som i princip alltid gör det dom ska med sina roller. Faris gör det även här men jag retar mig som tusan på Resylaneöverläppen som på grund av insprutad likstelhet gör att hon inte kan le som folk. Men med ett soundtrack som innehåller både Human Rocket med Devo och Bizarre Love Tringle med New Order så är det klart att jag smälter lite extra.

Ex är oftast ex av en anledning och oftast av en rätt bra anledning. Filmen i sig är inte dålig, snarare rätt underhållande bitvis men den kan inte få mig att ändra inställning angående det jag nyss skrev. Det är vettigare att blicka framåt än bakåt även om man kan lära sig mer av det som varit än det som komma skall. Som vilken typ av kille man inte ska vara ihop med. Till exempel.

{ 8 comments… read them below or add one }

Micke februari 10, 2012 kl. 20:33

Jag har inte sett den här än. Jag gillar Anna Faris, hon är kanske mest känd för Scary Movie-filmerna, och brukar ofta spela lite flummiga tjejer.

Svara

Fiffi februari 11, 2012 kl. 11:03

Micke:
Gillar du henne kommer du sannorlikt gilla även den här filmen. Hon är med 99% av alla scener. Typ. 🙂

Svara

Lina februari 10, 2012 kl. 21:55

Den har jag beställt och den anländer den 22 feb tillsammans med några filmer till.

Svara

Fiffi februari 11, 2012 kl. 11:04

Lina:
Då håller jag tummen att du kommer gilla filmen 🙂

Svara

Sofia februari 11, 2012 kl. 09:38

Så förvånande med ytterligare en amerikansk relationsfilm som har svåra attitydproblem… Man undrar ju om alla beter sig så korkat och är så fixerade eller om allt bara är en enda stor bluff för att kunna sälja filmer och TV-serier?

Svara

Fiffi februari 11, 2012 kl. 11:04

Sofia:
Jag hoppas på en bluff men tror på motsatsen.

Svara

Joel Burman februari 12, 2012 kl. 13:32

Hahaha betyget känns nästan lite sockrat. Jag är väldigt svag för den extremt enkla grundploten och att Ally trots allt känns som en genuint äktare karaktär än de flesta amerikanska rom-com hjältinnor (Katherine Heigl, Jennifer Aniston!!!).

Sen gillade jag basket scenen väldigt mycket måste jag säga.

Svara

Fiffi februari 12, 2012 kl. 14:07

Joel:
Sockrat? Hahaha, neeeej då. Jag tyckte den var helt okej, underhållning för stunden om än ganska….dum. 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: