WHIP IT

Varför har jag inte sett den här filmen förut? Herregud vad bra den var! Och ÄR!

Jag har av nån konstig anledning fått för mig:
1. att jag redan sett den
2. att den handlar om cykling. Tror det är den där hjälmen på postern som gör det.

Nåja. I tron att jag skulle sätta i mig en omtitt av en cykelfilm hamnade jag alltså framför en nytitt av en film om roller derby, den kanske ballaste sporten på planeten. Ellen Page spelar Bliss Cavendar, en ung tjej som har svårt att säga nej till sin mor (Marcia Gay Harden) som tvingar henne och hennes lillasyster att ställa upp i olika skönhetstävlingar trots att hon uppenbarligen avskyr eländet.

Bliss jobbar extra på ett mat-hak tillsammans med sin kompis Pash (Alia Shawkat) och drömmer om ett annat liv och vips, det kan hända grejer när hjärnan ger sig ut på äventyr. Tjejerna åker till en grannstad för att titta på en rollerderbytävling och på nåt sätt så fastnar Bliss. Hon har aldrig stått på ett par rullskridskor men vafan, hur svårt kan det va?

Som sagt, det här var en ytterst trevlig film. Drew Barrymore har regisserat och Shauna Cross har skrivit manus baserad på sin egen roman Derby Girl. I år kommer det en annan film med manus skrivet av henne: Bad Santa 2. Hon verkar ha många strängar på sin lyra, fler än jag i alla fall, jag kan inte ens se skillnad på en hjälm och en….hjälm.

12 svar på ”WHIP IT”

 1. Ja!! Jättebra film! Blev också överraskad när jag såg den, inte för att jag trodde att den handlade om cykling 😉 utan för att den innehöll så många olika sorters tjejer och kvinnor (ovanligt) gestaltade av bra skådespelare. Kristen Wiig, Ellen Page, Marcia Gay Harden, Drew Barrymore! – och om du vill se Alia Shawkat i en riktigt skarp film borde du se Greenroom som gick på SFF förra året. Jäkligt obehaglig men gjord med humor och ett extra lager på nåt sätt.

   1. Obs! Lite spollervarning för Green Room i kommentaren som följer…

    Jo men den hade väl en humoristisk underton – eller ett bättre ordval är kanske att det fanns en tragikomisk värme mitt i allt det jävliga – och i slutändan gick det ju ändå åt skogen även för nazisterna. Lite goes around comes around-humor. Plus grafiskt slafs förstås 😉 Har du skrivit om den? Gillade du den? ”Speciell” kan ju betyda vad som helst 😀

    1. Cecilia:
     Jag tänkte publicera recensionen när den släpps ordentligt i Sverige men det verkar vara segt… Men jag gillade den. Rätt mycket. Skönt rå film.

     1. Gott att höra! Och håller med. Hade velat skriva om den om jag hade haft ett uns av energi över, men det finns liksom inget vettigt innanför hjärnbalken just nu. Föreställ dig en utdragen sandstorm som drar fram över Mars vidder… Ett ständigt sus, men inget handfast i horisonten 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.