DETACHMENT

22 november, 2012

Sitter och slötittar på TV4. Väntar in reklamen för att se om dom sänkt ljudet eller inte och fastnar med blicken på en liten film om rakhylvar med Adrien Brodys ansikte i närbild. Sablarns, han är stilig den mannen!

Just det där sista jag skrev är en tanke jag tänker ganska ofta, speciellt när jag ser denne snubbe på film. Han är rent sjukt snygg egentligen MEN han är också världsbäst på att spela vanlig tjomme. Det är en ganska ovanlig kombination. Skådisar som George Clooney (för att ta ett exempel) klarar sällan det.

I Detachment spelar Adrien Brody lärarvikarien Henry Barthes, en man som tror sig kunna göra skillnad här i livet. Han är mycket duktig på sitt jobb men har ett jobbigt privatliv och jag tycker det är ett under att han får ihop alla tuffa bitar, inklusive en klass med idiotungar, utan att gå fullkomligt bananas.

Detachment är en film som jag tycker borde visas i skolorna. Miljön i mängder av klassrum skulle vara något för Arbetsmiljöverket att bita i både vad gäller ljudvolym och beteende och både vad gäller lärare och elever.

Filmen utspelar sig under tre veckor och även om Brodys Henry är  i centrum så får vi även lära känna en lite grupp människor som kretsar kring honom. Några elever, kollegor, rektorn, en prostituerad ung flicka och hans gamle far. Jag tycker filmen var klart sevärd och som vanligt äger Brody varenda scen han är med i. Han är fin den mannen, med och utan skäggväxt.

Filmen går att streama på Lovefilm.

{ 5 comments… read them below or add one }

Sofia november 22, 2012 kl. 08:39

Håller med om att Brody är bra på att spela vanlig (även om han liiite för ofta får ha roller där han måste vara Förtvivlad) men jag har aldrig sett Cloony-konflikten eftersom jag inte tycker att Brody är särdeles stilig.

Svara

Fiffi november 23, 2012 kl. 14:11

Sofia:
Förtvivlad, ja det är han ofta. Och smutsig. Och vanlig.

Och snygg.

😉

Svara

Movies - Noir november 23, 2012 kl. 16:28

Tyckte Detachment var en dyster och blek film, men det var även en av filmens styrkor. Brody och de övriga är bra eller mycket bra. Dock är filmen inte i närheten av att komma upp i samma fina klass som regissörens tidigare film American History X.

Svara

filmitch november 28, 2012 kl. 14:59

Tackar för tipset har missat den här filmen. Brody är oftast bra men kanske inte alltid filmerna han är med i.

Svara

Fiffi november 28, 2012 kl. 22:26

filmitch:
Han är cool på det sättet. Han är alltid bra och han kan sätta guldkant på skitfilmer 🙂

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: