Fredagsfemman # 42

5. Ben Affleck i skägg

Idag har Argo premiär. Jag kommer gå och se filmen trots att huvudrollsinnehavaren och regissören heter Ben Affleck. Han har skägg så jag behöver inte tänka att han är Daredevil. Jag kan bara tänka att han är Ben Affleck i skägg som agerar i en film jag faktiskt tror på. Jag säger som dom gamla indianerna: Positivt tänkande har aldrig dödat nån.

 

4. Michael Haneke har också skägg

Haneke är en bra mycket bättre regissör än Affleck även om Affleck är en bättre regissör än han är skådis. Hur Haneke är som skådis kan jag inte uttala mig om men jag kan ju gissa att han är bättre än Ben Affleck. En påste kattsand är bättre än Ben Affleck. Haneke vann i alla fall Guldpalmen i Cannes med sitt strokedrama Amour som har premiär idag. Det kan bli en dubbelbio på A nån dag.

 

3. Carolina Gynning har inte skägg men får vara med ändå

Jesper Ganslandts film Blondie har premiär idag och med det även Carolina Gynning som skådespelare på stor duk. Mer än så skriver jag inte om detta förrän filmen är sedd, det kan bli så tokigt då åt alla håll och kanter. Det solklara är att vad man än tycker så är det på grund av Gynnings medverkan som det skrivits så pass mycket som det gjort om filmen, jag menar, hon är trea till och med på MIN lista. Weird.

 

2. Skräckfilmslängtan

Jag har sett så mycket drama på sistone att det känns som att jag innehar nåt slags svenskt rekord, i alla fall svenskt personligt rekord. Jag känner också att jag är lite mätt. Jag behöver annan mat, jag behöver klegg, jag behöver blod och skrik och kroppsdelar och framförallt behöver jag bli lite rädd igen. Jag har några skräckfilmsdagar inplanerade framöver när jag kommer grotta ner mig i detta och har du tips på någon obskyr rulle jag inte får missa så är det bara att tjoa.

 

1. Bane

Jag kan inte släppa den här mannen. Jag är fortfarande grymt fascinerad av honom, filmen kommer nästa vecka och jag kommer garanterat köpa en Bane-docka till mig själv i julklapp om jag hittar en snygg. Och nej, inte i naturlig storlek, DÄR går gränsen. Jag är INTE Fiffi and the real boy.

16 svar på ”Fredagsfemman # 42”

 1. Jag är ingen fan av skägg alls. Gandalf ska ha skägg. Alla andra ser bättre ut utan. Om jag får råda.
  Men Argo ska jag också se i helgen. Och Amour vad det lider, hoppas jag.

 2. 5: Håller inte med Jessica, yay för skägg
  4: Är nästan mot min vilja lite nyfiken, Pianisten förändrade något
  2: Låter vettigt, har dock inga _bra_ obskyra tips
  1: I don’t get it, varken i miniatyr eller naturlig storlek. Klyftan mellan oss vidgas allt mer 😉

 3. Ett o annat skräckfilmstips kan jag nog vaska fram:
  The Dead -zombies
  The Loved ones-tortyrskräck
  The Awakening-spökfilm
  Black christmas obs 1974 års version – teenslasher
  Yellow brick road – knepigheter i skog o mark
  Wir sind die nacht – tyska vamp vampyrer
  Freaks – cirkusskräck
  Haunted universites – episodspökis thailand
  Noroi – spökskräck Japan
  Har skrivit om alla filmerna på bloggen och jag tycker att alla är åtminstone ok.

  1. filmitch:
   Några av dina förslag ligger på min ska-se-på-mina-lediga-skräckfilmsdagar, plus en till i ett grönt kuvert 🙂 Tack för tipsen!

   1. Kan instämma med Filmitch vad gäller Freaks och Black Christmas och skulle väl iofs kunna slänga in White Zombie och The Resurrected också.

 4. 5. Perfekt formulerat. Även jag ska se Argo trots Ben Affleck. Hoppas jag inte ångrar mig ;P

  4. Vad gäller Haneke kan jag stoltsera (?) med att jag inte har sett en enda film regisserad av honom. Kanske har jag något trevligt framför mig. Amour skulle jag väldigt gärna se, inte minst med tanke på vad den fick för betyg i våra största morgontidningar.

  3. Blondie har jag sett fram emot. Länge. Hoppas det blir någon typ av ögongodis i stil med Ganslandts tidigare.

  2. Har tyvärr inga obskyra tips. Men prova att beta av någon som det pratas om debatten om videovåld i SVT-programmet Studio S från 1980-talet.

  1. Även jag gillade hans brutalitet. Att hans röstomvandlande (och groteskt fula) mask inte blev årets julklapp är, för övrigt, en gåta.

 5. dan:
  4. Du kanske kan ge dig en se-Haneke-filmer-dag runt jul? Mysa till det med Funny games, Bennys video, Pianisten och Dolt hot? Nånting säger mig att du skulle gilla flera av filmerna.

  2. Den där debatten såg jag i realtid när den gick på TV. Jag tyckte den var lika konstigt formulerad då som jag tycker nu.

  1. Årets julklapp….fan jag hittar inte ens en Barbiedocka-typ-ish med Bane. Fortsätter leta 🙂

 6. Börjar faktiskt väga över till Afflecks fördel vad gäller regissörsbiten. Inte imponerad av Haneke på senare tid, där inte minst Amour var en besvikelse. Tror definitivt mer på Argo…

  Sen tycker jag du ska se Sinister när den kommer på bio. Inte perfekt skräckfilm, men skapar en mycket tät atmosfär som man bör uppleva på bio…

  1. Movies-Noir:
   Vad gäller Sinister så ska jag försöka få till den som månadens filmspanarfilm. Jag hoppas det lyckas, tror mycket på den. Läste inte hela recensionen hos dig, bara betyget 🙂

   Såg Amour idag. Recensionen kommer lite senare i veckan.

 7. 4. Det är lite lustigt att du säger det eftersom en av mina bröder påstod att ”Det vita bandet” var en ”sån där film som jag brukar gilla”, vad nu det betyder 😛 Har faktiskt haft de du nämner i åtanke ett bra tag och borde egentligen bara ta och se, t ex Funny Games. Återstår att se om jag väljer just den kring jul 😉

  2. Kan tro det… Säga vad man vill om alla deltagare men programledarens (Göran Elwin) torra ton som blir smått ironisk ibland är ju oslagbar.

  1. Lycka till! 🙂

  1. dan:
   Just Funny games finns det nog ingen ”rätt” dag att se den på. Det är lite på samma sätt som att skaffa barn, det är ingen idé planera för försöker man planera in det så blir det antingen ingenting eller så kommer man fram till att det alltid är ”fel tid”. Så se den bara! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.