Fredagsfemman # 107

5. Rita-gissa-vinn!

Eller gissa-mejla-vinn kanske snarare. Nu är det nämligen en dryg vecka kvar till Oscarsgalan och lika långt kvar på Oscarstävlingen som så sjuuukt många mejlat i sina gissningar till redan nu. Men det är inte för sent, det finns fortfarande vinnarkombinationer som ingen gissat på. Klicka här för att komma till tävlingen.

.

.

.

4. Fredagspanelen

Idag är jag med i Fredagspanelen på MovieZine. Det diskuteras bland annat Guardians of the Galaxy, House of Cards och nåt blogginlägg som en frustrerad filmbloggare som jag känner rätt bra kläckte ur sig i tisdags. Jag tror visst det handlade om…baconchips. (Länken till Fredagspanelen finns här.)

.

.

.

3. På måndag börjar narcissistveckan

För några veckor sedan hade jag en intressant diskussion på twitter med Tommy från filmpodden Tommy filmar Niklas och Emilio. Kortfattat skrev Tommy såhär: ”Det värsta jag vet med filmbloggare och podcastare är när de går igenom alla nomineringar och vinnare i Oscarsgalan och Guldbaggen (…) eller TIPPAR vilka som kommer att vinna. Vad vill ni ge oss lyssnare och läsare när ni går ut med detta? (…) Fast just en tippning av vilka som kommer vinna är ju bara en gissning. Med vänner är det kul men att skrika ut det till okänt fölk känns ju bara meningslöst och narcissistiskt”. Jag höll och håller såklart inte med. Min åsikt är att OM det ÄR narcissistiskt att gissa vinnare på Oscarsgalan så är det minst lika narcissistiskt att filmblogga/filmpodda, bådadera är att offentligt – till mer eller mindre okänt fölk – försöka göra sin åsikt hörd/sedd, ibland även om vad man tror och tycker om filmer som är på G, såna man inte ens sett.

Men håller du med Tommy och/eller tycker att Oscarsgalan suger ska du strunta i att klicka in här efter kl 17 varje dag nästa vecka, då kommer nämligen jag och Movies-Noir köra våra Inför Oscarsgalan-inlägg när vi både gissar och tippar preciiis som vi vill.

.

.

.


2. Prinsessfredag

Idag skriver både Movies-Noir, Fripps filmrevyer och Jojjenito i temat Decennier om en alldeles ljuvlig och fullkomligt tokromantisk film från 1953 – Prinsessa på vift (Roman Holiday). Jag har sett fram emot den här dagen ett bra tag och har laddat med finfrukost framför jobbdatorn för att maximera läsupplevelsen. Prinsessa på vift är nämligen en av mina favoritfilmer (trots att den handlar om en prinsessa) och att läsa om den gånger tre ska verkligen bli jättekul. Här kan du läsa Fripps recension, här är Movies-Noirs, här är Jojjenitos och vill du läsa fler än tre – här är min.

.

.

.

1. Femton år av kärlek

Han blir 15 år imorgon, den lilla killen i mitt liv. Han som inte är så liten längre. Han som blivit en alldeles enastående ung person med så många bra egenskaper och egenheter att jag inte kan göra annat än att titta upp på honom och förundras hur det kunde bli så bra. 15 år, 51 i skor och det enda han önskar sig på sin födelsedag är smörgåstårta. Min önskan på 15-årsdagen är att han inser att han nu inte bara FÅR se alla filmer, han MÅSTE se alla filmer och kan inte längre skylla på en för hög åldersgräns när det vankas läskig film. Fast jag inser också att jag kommer få äta upp att jag lärt honom konsten att säga nej. Grattis M! Jag älskar dig!

 

16 svar på ”Fredagsfemman # 107”

 1. #5: Ojoj! Spänningen stiger! Tips kommer!! Måste bara hitta den RÄTTA kombon…typ! 😉

  #3: Skulle Oscars suga!? Eller nöjet i att förutspå priser, vinnare och allt som hör till!? Skulle inte tro det! Jag kollar självklart in era predictions!

  #1 Det är lite läskigt ändå när ens småttingar växer upp! Men det är ju bara GO GO såklart! 🙂

  Ha en jädrans SKÖN helg! 🙂

 2. 4. Fredagspanelen, är det en podcast eller? Kul i vilket fall. 🙂 De där baconchipsen, eller snarare ditt inlägg, verkar ha hörts över hela Sverige.

  2. Tjoho! Jag är omnämnd i Fredagsfemman. Jaha, vad ska man göra nu då? 😉

  1. Jojjenito:
   4. Det är i textform, publiceras på http://www.moviezine.se i eftermiddag nångång 🙂 Och ja, vilket jäkla gensvar på ett litet blogginlägg. Otroligt.

   2. Haha, nu kan du gå i pension 😉 Perfekt just idag också, då hinner du hem till hockeyn 😉

   1. Ok, nytt försök…
    4: Cool! Typ som en skriven intervju var det, eller?
    3: Är nog böjd att hålla med dig i det. Nog känns det _mer_ narcissistiskt att pådyvla folk sina åsikter om varför en film var bra eller dålig via en blogg än att tippa Oscarsvinnare. Att jag sedan kanske inte är så engagerad i det senare eftersom jag så sällan sett filmerna är ju en helt annan sak.
    1: Grattis på den stora dagen (till er bägge två)! Tummen upp på Henkes förslag med dubbla tårtor 🙂

    Ha en skön helg!

    1. Sofia:
     4. Ja precis, så var/är det 🙂
     3. Då får jag anta att du inte kommer blunda dig igenom halva veckan här på bloggen i alla fall 😉

     Hoppas du också får en skön helg. Glöm inte hockeyfinalen på söndag 😉

 3. Hurra för M! Grattishälsningar kommer här från mig och oss!

  (51, oh my, han kommer att bli en stor man på fler än ett sätt :-))

 4. 5 Jag är tyvärr tvungen att meddela att det inte blir ngt Oscarsrace för mig detta år. Jag har mitt lov denna vecka och börjar jobba måndagen efter galan sorgligt men sant 🙁
  4 Hotad av stryk? Jag upphör aldrig att förundras över människor.
  1 Hoppas det blev en bra födelsedag.

  1. filmitch:
   5. Nämen näää vad tråkigt. 🙁
   4. Jupp. Så var det. Det är tur att man kan prata sig ur vissa situationer annars hade jag nog hamnat på sjukhus. 😉
   1. Vi kämpar på ;D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.