Fredagsfemman #109

5. Fredagsskräckisarna är tillbaka

Jag har saknat Jason Vorhees så mycket på fredagkvällarna att jag tänker dra igång ett språjlans nytt skräckistema ett gäng veckor framöver. En ny otäck snubbe är i fokus, en snubbe som kanske inte dödar fullt lika många som Jason men han är betydligt mer kreativ med sina baktankar och mordmetoder. Framåt kvällen kommer första filmen. Det finns sju.

.

.

.

4. Äntligen biopremiär för Dallas Buyers Club!

Många har väntat länge på den här helgen, jag har redan sett filmen och förstår peppen. Gå och se den, gå och se Matthew McConaughey och Jared Leto briljera och om du är frisk – njut av det och sluta leta problem! (Här är min recension)

.

.

.

3. Jag var astronaut i 90 minuter!!

I onsdags var jag en av tolv personer som fick se Gravity i 3D i tyngdlöst tillstånd, det vill säga i totalt mörker, liggandes i saltvatten i en floatingtank. Jag undrar om jag kommer få vara med om en mer annorlunda filmvisning – någonsin. Jag vill verkligen även här på bloggen tacka Warner Home Entertainment för denna inbjudan, denna chans att få vara först att se film på ett nytt, kreativt och supercoolt sätt. Hela arrangemanget var väldigt påkostat och besöket avslutades med den kaxigaste goodiebagen jag någonsin fått. Jag kommer minnas den här dagen resten av mitt liv så mycket är säkert.

.

.

.

2. Mellofinal

Melodifestivalveckorna går så fort, för sex veckor sedan började hela tjottafräsen och nu är det alltså final. Jag skulle ljuga om jag sa att årets Mello har bjudit på nån större komik mellan låtarna men det har funnits många mycket sämre år rent musikmässigt och det är det som räknas, väl? Det är ändå en MUSIKtävling vi pratar om, ingen mänsklig rättighet att HELA Sveriges befolkning ska känna sig oavbrutet underhållna mellan 20 och 21.30 på lördagarna? Eller? Jag har dessutom bestämt mig för vem jag tror vinner. Jag känner mig ap-säker faktiskt. Sanna Nielsen med Undo. Jag förtränger att jag är balladintolerant.

.

.

.

1.ÖÖÖREBROOO BÄJBYYY!

Äntligen är det dags för en av vårens stora höjdpunkter. En skam för Sverige med Soran Ismail och Magnus Betnér ska ses, skrattas och funderas över och sen är det mellofinal. En mysig helg i mina favoritörebroares sällskap och en helg som känns väldigt välbehövlig för oss allihop.

17 svar på ”Fredagsfemman #109”

 1. Ok, så man är sjuk om man inte gillar DBC? Trist! Men den är ju ”helt ok”… 2/5.

  Skulle vara spännande att höra om den goodiebagen någon gång.

  Mello? Nej tack. 2007? Ja tack!

  1. Henke:
   Vad man än tycker om DBC som film så kanske man ändå kan jämföra sig lite med personerna och känna sig glad över sitt eget liv?

   Goodiebagen finns på Instagram 🙂

   Trevlig helg 🙂

   1. Aha, vilken tur att jag frågade för jag tolkade din lilla text som att du uppmanade folk till att njuta av filmen och inte söka problem i filmen (som det kanske kan uppfattas att jag gjorde…)

    Men du menar njuta om man är frisk! Det är en heeeelt annan sak. Man ska inte sitta och googla och ställa diagnoser på sig själv bland annat…

    1. Henke:
     Ja jag menade precis just det, att försöka att inte leta efter problem som inte finns och unna sig att njuta av känslan att man är frisk – om man har den ynnesten att vara just det.
     Eller så kanske man ska låtsas vara Ron, få en dödsdom och 30 dagar kvar att leva. DÅ kanske vi alla skulle börja uppskatta livet på ett helt annat sätt än många gör nu 😉

 2. 3. Låter som något utöver det vanliga! Coolt 🙂
  2. Delar din uppfattning, tror Sanna tar hem det och sen blir, 7-8-9:a i Eurovision sisådär 🙂
  1. Låter som en kanonhelg, ha det så mysigt!

  1. Boknörden:
   3. Det var coolt. Jättecoolt till och med! 😀
   2. Jag tror hon blir topp-3 i Eurovision, hon ska bara vinna här först 😉
   1. Tack! Och trevlig helg till er med 🙂

 3. Låter och låter… minuspoäng för upprepning 🙂

  PS Såg att Hotell finns på DVD på den större bibblan nära dig. DS

 4. 5 mkt intressant tackar jag för 🙂
  4 frun såg den och tyckte den var ok men ställde två relevanta frågor som nog kan gälla film överlag nu för tiden.
  Måste alla filmer vara så förskräckligt långa?
  Måste alla filmer vara så övertydliga? Har folk blivit mer korkade?
  Två saker jag kan hålla med om överlag återkommer om detta gäller DBC
  3 Favoritlåtarna är Yohio, Alcatraz samt hon som är över trettio men ser ut att vara i sena tonåren.

  1. filmitch:
   5. Kul att du tycker det. Jag trodde du hade fått nog efter din genomgång 😉
   4. Håller med om längden. Alla filmer som _känns_ för långa är för långa. The Wolf of Wall Street var alltså _inte_ för lång enligt min mening. Vad gäller övertydlighet och korkade människor så är det ju bara att kolla in trailers, dom är ju också jättelånga och spoilar typ allt av värde. Så ja, jag tror att väldigt många människor runt om i världen är ganska….korkade
   2. Menar du hon Songbird-Ellen? 🙂

 5. 3. FRUKTANSVÄRT SVARTSJUK! Men åååååååååh – vi som har tagit bort vårt Instagram då? Hur ska vi göra?

 6. 5: Så du blev inte avskräckt av BRC’s genomgång? Vill minnas att allt efter typ tvåan sög…något…väldigt mycket.
  4: Håller tummarna för att Arboga fortsätter den höga ambitionen så att jag kan vara lat och se den på hemmaplan.
  3: Åh, vad lite avundsjuk jag är på det där. Nästan inget alls, faktiskt 😉
  1: Välkommen till mellansverige!

  1. Sofia:
   5. Haha, nejdå, jag blev inte avskräckt. Jag har sett alla filmer förut, det blev alltså omtittar av allesammans men det är klart att jag i vissa fall undrade varför jag såg filmen TVÅ gånger. Lärde jag mig inte efter första? 😉
   1. Tackar! Vilket magnifikt vårväder ni bjöd på 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.