Fredagsfemman # 119

5. Saltade Sigge Sandra?

Inför premiären av Gravity åkte Sigge Eklund till London för att intervjua Sandra Bullock för Mix Megapols räkning. Han pratade en hel del om mötet med Sandra i podcasten men jag vet att en del upplevde det som att historien saltades en aning. Vad tror du?
.

.

.

.

4. Conchita takes it all!

Det känns omöjligt att göra en fredagsfemma utan att uppmärksamma vinnaren från Eurovision Song Contest i lördags. Conchita Wurst, låten, rösten, vingarna av eld, jag vet inte om jag sett något så helgjutet framträdande någonsin i detta sammanhang faktiskt. Det gräts friskt i soffan när hen vann. En verklig värdig vinnare på alla sätt och vis.
.

.

.

.
3. Sov gott Malik

Det är nåt så överjävla sorgligt när unga människor dör, människor som inte är klara med sina liv. Malik Bendjelloul blev bara 36 år. Han borde ha haft lika många år till kvar, det borde blivit fler Searching for sugermans.
.

 

.
.

.
2. Sju minuter TV-historia

Hon ska byta en drake mot 8000 i princip lobotomerade soldater, mördarmaskiner på två ben. Hon heter Daenerys Targaryen och hon är en av dom coolaste påhittade karaktärerna jag vet och definitivt min favorit i Game of Thrones-världen. Jag vill vara som hon. Jag vill också ha drakar som sprutar eld när jag ropar Dracarys. Det finns alldeles för få drakar och alldeles för få Daenerys i världen.

 

.
.

.
1. Grattis Norge!

Imorgon är det Norges nationaldag. Även om det inte är en dag vi svenskar firar så väldans hårt så kan det kanske vara en dag då vi bemödar oss om att titta på en bra norsk film? Norge är väldigt duktiga på att göra film och det finns jättemånga filmer jag gärna skulle vilja tipsa om. Huvudjägarna, Max Manus, Död snö, Trolljägarna, Rovdyr, Oslo 31 augusti, Next door, Fritt vilt, Kon-Tiki för att nämna några som har funnits ett tag men 2014 känns fortsatt starkt för vårat grannland. Håll koll på Blind, Kraftidioten och The Sleepwalker eller varför inte Liv Ullmans variant av Fröken Julie, Miss Julie, med Jessica Chastain och Colin Farrell i huvudrollerna.

 

 

17 svar på ”Fredagsfemman # 119”

 1. 5. Tack för länken, jag hade inte sett intervjun tidigare.

  2. Den scenen är extremt bra! Helt klart värdig en plats på topp 5 från GoT…

  1. Norge? Norge! Norge? Hade väntat mig en annan plats 1… 😉

  1. Henke:
   5. Inte jag heller faktiskt. Hittade den av en slump 🙂

   2. Yääääy!

   1. Den riktiga förstaplatsen får vara den riktiga förstaplatsen för alla invigda (för att undvika avundsjuka you know). En sorts hemlig etta med guldstjärna på toppen 😉

 2. 2. GoT är ohälsosamt bra! (hur ska det gå, hur ska det gå!!!??)

  1. Norge är ett riktigt A-land i filmnorden!
  Först danskarna ohotade…och sen Norwaaay…!!

  (Wohoo, HELG, woohoo! …och Go Helg dårå….ha!) 😉

  1. Steffo:
   2. Precis. Hur ska det gåååååååå??

   1. Men jag tycker svenskarna börjar ta upp kampen nu, eller vad tycker du? En 3:a till Hundraåringen från Steffo, det är stort det 🙂

   (Go helg – och live dessutom den här gången! :))

 3. 5. Jag har aktivt undvikit alla bakomfilmer och prat om Gravity just för att inte förtrollningen ska brytas. Men kanske fel tänkt?
  4. Bra namn, bra skägg. Har inte hört låten.
  3. Så tråkigt. 🙁
  0. Yay!

 4. Men Fiffi, kan du inte skita i solen i helgen o binge-watcha GoT episoder
  uta bara hundan – så en kan få diskutera säsong fyyyyyra här på roliga bloggen??? *spricker snart*

  1. Snowangel:
   Haha, joooooo, typ, kanske liiite då. 🙂 Är nästan halvvägs in på säsong 3 nu i alla fall. Tycker jag håller rätt bra tempo 😉

 5. 2. Ja, håller helt och fullt med dig! Ett väl valt Daenerys-moment! Rysningar över hela kroppen. Vill genast se om alla säsonger av Got (sommarprojekt eventuellt).
  1. Har sett Max Manus flera ggr för jag tycker den är klockren. Bra story, action, historiskt intressant. En annan mycket bra norsk film är Ligg med mig, som visades på Sthlm filmfestival för ett par år sen: http://www.moviezine.se/film/ligg-med-mig

   1. 2. Ha ha, jaaa regnig sommar, så jag kan plöja GoT – igen! Fotbollströjan har jag inte tänkt ta på mig ändå, så det krockar definitivt inte.

    1. Inte?? Tyckte den var helcharmig. Ska läsa vad du tyckte.

 6. 4 Du vet vart jag har mina sympatier men vi förenas åtminstone i ansiktsbehåringen 😉
  2 Oh ja minns när jag läste avsnittet i boken och tänkte att det här får de inte bara slarva bort i tv-serien vilket de inte gjorde.
  1 Japp medans andra har tjo, tjim, glädje och glamour kring en grill sitter jag i en bil för att hämta hem min son från från Norge. Sedan får jag ”njuta” av ca 15 kg nationella prov (Björklund förtjänar en plats i helvetet) som ska rättas. Men solen skiner åtminstone 😀

  1. filmitch:
   4. Inte den sämsta av föreningar 🙂
   1. Jag lovar att vi ska få till en Filmitch-skål imorgon som hörs ända till en viss Skoda vid norska gränsen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.