Fredagsfemman #135

5. Remake på Flykten från New York?

Jag vet inte om jag är så värst sugen men å andra sidan…..why not? En remake på Flykten från New York, 80-talsklassikern med Kurt Russell som mannen men det supercoola namnet Snake Plissken, alltså det finns sämre filmer som återuppväckts ifrån det döda. Och om jag säger att det ryktas om Pacific Rim-hunken Charlie Hunnam som Plissken, blir du mer sugen nu? Ja? Nej? Kanske?

.

.

.

4. Chloë Grace Moretz

Hon är bland det sötaste som går på jorden, hon är kanske den mest begåvade unga skådespelerskan som finns just nu, hennes nyaste film If I stay har premiär idag och hon har haffat Brooklyn Beckham. Heja Chloë Grace Moretz, framtiden ligger framför dina fötter. Bli inte nån ny Linday Lohan bara….hua….hemska tanke.

.

.

.

3. Retro

Retro är en TV-serie i tio avsnitt som handlar om hur saker och ting var då, alltså då, typ på 80-talet. Avsnitt 9 är extra intressant då det handlar om videovåldsdebatten som skenade, om moralpanik, om Motorsågsmassakern och både Heather Langenkamp från Terror på Elm Street och John Carpenter intervjuas. En väldigt sevärd och underhållande serie i sin helhet tycker jag. Klicka här för att se avsnitten på Svtplay.

.

.

.

2. Oh Bo!

Jag tror jag har fått en liten crush på Bo Burnham. En rolig, klurig, musikalisk ung stå-uppare som har massor med klokheter att säga på sitt eget ytterst personliga vis. Två av hans shower finns på Netflix (eller här är den ena) och man kan säga att dom går på repeat hemma. Repeat stuff, repeat stuff, repeat stuff, repeat stuff. Den som fattar fattar. Fattar du inte men vill fatta, titta här.

.

.

.

 

1. Tack för allt Brasse

Det känns som ett riktigt skitår helt enkelt, i alla fall om man ser till antalet dödsfall av skådespelare man inte vill vara utan. Brasse är den senaste i raden av begåvade män med varm utstrålning som lämnat oss. Alltså….Brasse. Det känns som att han har definierat mångas barndom, ja, definitivt har han gjort det med min. Han lärde mig räkna! Han lärde mig läsa! Han lärde mig fan att skratta! Jag lyssnade på Magnus och Brasses shower på kassettband när jag skulle sova och det slutade alltid med att jag låg i sängen och fnissade tills mamma hörde mig och kom in och tvångsbytte band. Nu kan man se en hel del Brasse-TV på Öppet arkiv och där ska jag grotta ner mig framöver. Sen ska jag se om Bäst före. Där var han fin.

8 svar på ”Fredagsfemman #135”

  1. Vrångmannen:
   Det verkar vara mer en regel än undantag att det blir remakes av allt förr eller senare så det är nog bara att acceptera 😉

 1. 5. Charlie Hunnam är ett bra val så till vida att det gör valet att skippa remaken lättare.

  3. Känns som att det kommer sådana program hela tiden, men Retro har verkligen lyckats driva hem poängen att det var bättre förr. Kaj Kindvall bestämde vilken musik du skulle lyssna på och Solstollarna tvingade fram en lite ökad genusmedvetenhet. Dessutom påminns man om hur mycket bättre Twin Peaks och Miami Vice var än dagens dussinserier.

  1. Det är väl bara vänja sig. För varje år blir det mer troligt att någon man har varma minnen av trillar av pinn. Känns som en onödig del av existensen.

  1. Carl:
   5. Så du är inget Hunnam-fan? 😉

   3. Jag vet inte om jag får det-var-bättre-förr-känslor av Retro, jag får nog mer ja-jösses-det-var-SÅ-det-var-funderingar. Men Twin Peaks-avsnittet var riktigt bra 🙂

   1. Hur gör man för att vänja sig? Kan man gå en kurs? Jag tycker det är svinjobbigt….

 2. 5: Meh… Ska vi vara helt ärliga har väl ingen av de senaste action-remakesen varit några höjdare. Hunnam rör mig inte i ryggen, vilket förstås är både bra och dåligt

  Ha en bra fredag!

  1. Sofia:
   Det var ju snack om att han skulle spela Mr Grey i Fifty shades… först men sen rök han. Han kanske inte är en sån ”hottie” som filmbolaget trodde att han var när han fick Pacific Rim-rollen. Å andra sidan spelar han huvudrollen i nästa Guillermo del Toro-film Crimson Peak så jag kanske måste ta tillbaka det jag just skrev 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.