Fredagsfemman #142

5. Neil Patrick Harris

Söndagen den 22 februari är det dags för Oscarsgalan 2015. Presentatör blir Neil Patrick Harris, känd från TV-serien (som jag inte sett men som går på repeat hemma) How I met your mother och vattendelaren Gone Girl. För egen del drömmer jag om att få se honom live på Broadway där han gör huvudrollen i Hedwig and the angry inch men jag tror han kommer leda Oscarsgalan alldeles felfritt. Som sagt, jämfört med James Franco är allt ett plus. En vandrande pinne med scenskräck hade bräckt honom.

.

.

.

4. Vad är egentligen meningen med livet?

Efter att jag och Henke såg Alex Schulman och Sigge Eklund försöka bena ut det här med meningen med livet på Cirkus i tisdags har frågan liksom snurrat i min skalle, ja faktiskt lite mer än vanligt. Sanningen är att pod-männen inte kom fram till nåt riktigt svar på frågan (även om resan till det svävande målet var jäkligt underhållande) och kanske är det just det som är svaret – att det inget svar finns? Måste det ens finnas en mening? Räcker det inte med att finnas till, att få vara med, att andas, måste man tänka på carpe diem-crap och målbildsanalyser hela tiden?

.

.

.

3. Dokumentärglädje från Kärrtorp

Alltså, den där glädjen jag känner när jag av en slump hamnar framför en dokumentär på SVT och tycker det är så bra att jag inte varken kan eller vill stänga av och sen….sen….sen när jag ser att det finns tre delar till! I dokumentärserien Kärrtorp – Efter smällen får man följa några personer med anknytning till Kärrtorp, ”vanligt fölk” som återigen visar att ingen människa är speciellt vanlig, alla har sin historia att berätta. Klicka här för att komma till första avsnittet och lär känna dessa personer lite närmare: Irene som kastade en tårta i ansiktet på Jimmie Åkesson, Zeth som är nyanställd inom Sverigedekomraterna, tonåringen Ishak som drömmer om att bli proffsboxare, den ensamstående mamman Kristina som jobbar som medium, unga punkaren Tilde som spelar i bandet Vagina Dentata och moderatpolitikern Johan som har svårt att prata om känslor. Och Tomas Bolme är berättarröst. Tintin liksom!

.

.

.

2. Skräckfilmsveckan

På måndag börjar den, årets läbbigaste vecka här på bloggen. Det blir skräckfilmer, skräckfilmer och åter skräckfilmer och precis som vanligt har jag en co-driver i Filmitch som kör skräckfilmsvecka även han på sin blogg. Jag kan lova att det kommer dyka upp en hel del bra-att-ha-filmtips till Halloweenfesten.

.

.

.

1. Är du redo? Jag är redo!

Värsta medelålderspartajet väntar, vad härligt det ska bli! Trerättersmiddag, en massa rött vin och sällskap av min gode vän och Stockholms (Sveriges?) mesta, bästa och längsta 80-talsmusikkännare. Nu jäklar Calle nu är det bara att sjunga upp. Orup på Börsen kommer bli awsome (och alla andra kan ju alltid se honom i Så mycket bättre imorgon)!

.

.

.

8 svar på ”Fredagsfemman #142”

 1. Greta lista den här veckan!
  Neil äger! I Allt han gör! Och se nu till att plöja HIMYM från början till slut!
  Och visst är det kanske så men Meningen med Livet…det gäller att inte fundera för mycket… (vilket jag iof gjort den här hösten….you know….)
  Skräckfilmsveckan bokas in såklart! Att läsa och fiska upp tips! Själv tänker jag också låta veckan gå i lite samma riktning…utan att kalla det ett tema dock.
  Orup är skön lirare! Men att jag skulle skåda honom i helveteskanalen TV4…nä där går gränsen.

  Ha en för jäkla bra fredag! 🙂

  1. Steffo:
   HIMYM…jadu avsnitten försvinner i ett huj här nu. Det var ju riktigt roligt 🙂

   Vad gäller Så mycket bättre så är det nästan värt reklamen. Nästan. Om man kastar sig på muteknappen. 😉

   Hoppas du hade en trevlig fredag och en fortsatt skön helg 🙂

 2. 5 Blir nog bra hoppas nu bara att de lägger galan på en icke arbetsdag så jag kan vara med och chatta natten lång – saknade det förra året 🙁
  4 Eklund känner jag bara till pga ”Filter” bråket vilketiofs var underhållande
  2 Jag är alldeles handsvettig av skräckfilmsupphetsning – blir spännande.
  1 Jag får nöja mig med Orup på TV4 och pålagda stråkar när det blir sorgliga historier tror du har en avsevärt trevligare kväll.
  Ha en bra helg

  1. filmtich:
   5. Blir en natt mellan söndag och måndag som vanligt. Tyvärr. Jag saknade dig med förra gången. 🙁
   2. Ooo jaaaa. Jätte!
   1. Jag får hoppas det. Det ska bli skoj!
   Trevlig helg 🙂

 3. Försöker förlänga fredagen in på måndagen — funkar det?
  5: Yay! Borde kunna bli bättre än Seth, en sann showman. HIMYM ser jag i tiominuters-stötar men den funkar rätt bra så också.
  4: Jag bestämde själv för länge sedan att meningen med livet är att lära sig. På gott och ont. Vem behöver Alex och Sigge? 😉
  2: Dubbel-yay 🙂

  Ha en bra vecka!

  1. Sofia:
   Klart det funkar! En riktig långhelg 🙂

   5. Hur kommer det sig att det blir tiominutersstötar?
   4. Sant. 😉

   Ha en skön vecka du med med både bus och godis 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.