Fredagsfemman #155

5. Bradley & Clint

Idag har American Sniper premiär, en film med något så ovanligt som en exceptionellt bra trailer. Sjuuukt bra är den och det ska inte förringas i en dyster värld där trailers oftast inte är nåt annat än spoilergalna miniversioner av hela filmen. Kolla bara Unbroken. Totalt värdelös trailer. Jag kan nästan LOVA att det skulle gå att recensera filmen enbart genom att se trailern. Vad är det från filmen man inte fått se, mer än eftertexterna? Nåja, back to the sniper. Bradley Cooper gör sällan mig besviken och Clint Eastwood som regissör är i 9 fall av 10 högklassig. Jag har redan sett filmen (här är min recension) men nu har även du chansen att se den på bio. Är den värd sina oscarsnomineringar, vad tycker du?

.

.

.


4. Bloggpanelen

Det är fredag och därmed dags för andra Bloggpanelen på MovieZine. Idag är det The Nerd Bird-Cecilia, Flmr-Steffo och jag som diskuterar nåt så härligt spretigt, aktuellt och intressant som svensk film, Guldbaggegalan och TV-serier  – bland annat. Klicka här (länken fungerar när inlägget är uppe) för att komma direkt till panelen. Vill du läsa även den första paneldiskussionen så finns den här.

.

.

.

3. Trevligt folk

På onsdag har den premiär, Filip och Fredriks film om det somaliska bandylandslaget som tog sig hela vägen från Borlänge till VM i Sibirien fast dom aldrig stått på ett par skridskor. Jag har sett fram emot den här filmen länge, jag tror den är bra, annorlunda och snäll och då har jag inte ens sett trailern. Kanske inte dom vanligaste adjektiven att använda när man hajpar en film men dom känns relevanta just nu. Bra, annorlunda och snäll. Kan inte bara alla vara det, hela tiden?

.

.

.

2. Untitled Cameron Crowe Project

Det är som att veta att det finns en jättestor present gömd nånstans men man vet inte när man kommer få den, man vet inte vad som är i, men man vet att det är värt att vara förväntansfull tills den dagen kommer. I år kommer Cameron Crowe med sin nya film, den som just nu inte har någon titel men som först skulle heta Deep Tiki. Bradley Cooper, Emma Stone, Rachel McAdams, Alec Baldwin och Bill Murray är kontrakterade och presenten känns liksom heeelt sprängfylld nu. Och Bradley fick vara med på både plats 5 och 2 i militärmundering. Måste vara nåt slags rekord.

.

.

.

1. The Babadook-boken

Jag tror dom allra flesta som sett filmen The Babadook är sugna på att ha en alldeles egen Babadook-bok. Ja, om man inte satte hjärtat i halsgropen och kissade ner sig av rädsla såklart. Men annars. Typ alla. Jag som gillar barnböcker över lag och kan sitta och bläddra i såna i timtal (det finns så många otrooooligt coola och fina barnböcker som även vuxna kan njuta av. Fina färger, härligt naiva bilder, lättförståeligt, mysigt, nostalgiskt) och pop-up-böcker är nåt riktigt speciellt, såna jag minns från när jag var liten, såna man var tvungen att vara extra rädd om så man inte drog sönder nån pappersflärp. Grejen är den att nu kan du förbeställa ditt alldeles egna exemplar av Mister Babadook från filmens finfina hemsida. Klicka här och läs mer. Dook! Dook! DOOK!

 

8 svar på ”Fredagsfemman #155”

 1. I helgen blir det American Sniper! Ska bli mycket intressant.

  Ahh..Badadook-boken…grottade ned mig i den där länken du hade bifogat häromveckan (?)…underbara grejer. Man vill liksom ha en..fast den är läskig!

  Go helg! 🙂

  1. Steffo:
   Ojsan, härligt! Kan bli en skoj recension som resultat av det biobesöket 😀

   Men ja, visst vill man ha en egen bok att bläddra i. Så snygg! OCH så läskig! 🙂

   Go helg!

 2. 4: Jätte-jätteroligt att va med. Känns lyxigt att man får tjata ännu mer om sin favvo-tv-serie 😀
  3. INSTÄMMER.
  1. Jag undviker att kissa på mig och ser inte på skräckfilm, men jag håller med dig om att många ”barn-böcker” ibland missar en mer köpgalen målgrupp, det vill säga OSS VUXNA. Vill tipsa om den fantastiska boken ”Nordiska Väsen” som finns på Sci-fi Bokhandeln bl.a. Såå fina teckningar och lite text om vättar, troll, nymfer och oknytt som smyger runt våra knutar. Och du! Gå på Skräck & Skrock-utställningen på Halwyllska museet om du inte redan gjort det: http://hallwylskamuseet.se/sv/skräckochskrock

  Trevlig helg!

  1. Cecilia:
   4. Jätteroligt alltihop tycker jag. Många intressant svar på frågorna 🙂
   1. Skräck & Skrock säger du. Intressant. Tack för tipset!

   Trevlig helg!

 3. 5: Ska försöka hinna hugga den på söndag. Känner mig dock lite tveksam vilket beror mer på mr Eastwoods politiska ställningstagande än Bradleys buffade insats

  Trevlig helg!

  1. Sofia:
   Hoppas du hinner. Känner på mig att det kan värkas fram en mycket nyanserad text på en blogg nära dig efteråt 🙂

   Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.