Fredagsfemman #158

5. NICKEL!

Förpackningen ser inte ut såhär längre men det är preciiiiis lika gott. Aldrig förr har en smak fått mig att mentalt transformeras tillbaka till barndomen som den första sockerchocken mot tungan av den svarta biten i Gammaldags blandning. Jag vill typ gripa tag i handbromsen och stoppa tiden, alternativt ännu en Nickel i munnen. Jag är ÖVERLYCKLIG över att ha tillgång till ett helt stash. Ett Nickel-stash.

.

.

.

4. Nedräkning inför Oscarsgalan

Nästa vecka börjar nedräkningen inför Oscarsgalan här på bloggen. Varje dag klockan 18 kommer på sedvanligt manér några av dom viktigaste kategorierna presenteras och jag får chans att dryfta och lyfta mina egna tankar om dom nominerade, missade höjdare som hamnade utanför, vad jag hoppas och tror. På morgonkvisten dyker det upp vanliga filmrecensioner precis som det brukar göra. Jo du, förresten, glöm inte att vara med i Oscarstävlingen! Här är länken direkt dit.

.

.

.

3. Bloggpanelen

Because I´m back… from outer space… Ja det är jag. Idag är jag tillbaka i Bloggpanelen på MovieZine igen och denna gång tillsammans med *ta-daaah* David från Filmmedia och Niklas från filmpodden Den perfekta filmen. Vi kommer bland annat ge vår syn på The Fast and the Furious-franschisen samt tipsa om perfekta Alla hjärtans dags-filmer (och filmer man bör undvika). Och okej, det blir lite tankar om 50 shades of Grey också.  Här läggs länken upp när inlägget finns att läsa.

.

.

.

2. Arne Dahl is back!

Jag är inte sådär jätteförtjust i svenska deckarserier som prenumererar på våra kanaler på söndagskvällar (verkligen inte dom på TV4) men det finns ett stort undantag: Arne Dahl! Söndagar klockan 21 satt jag som klistrad när dom tidigare avsnitten sändes för ett par år sedan och nu är det dags för en ny säsong med samma sändningstid. Denna gång får vi klara oss utan Matias Varelas närvaro men det ska nog gå bra när Malin Arvidsson, Magnus Samuelsson, Vera Vitali, Niklas Åkerfelt, Shanti Rooney och dom andra är tillbaka. Jag har svårt att tänka mig en bättre avslutning på veckan än detta – och en bättre tjuvstart på veckan som komma skall.

.

.

.

1. Alla hjärtans dag med Filmspanarna

Jag skulle hämta ut biobiljetten till morgondagens filmspanarfilm. Det står jättemånga människor i kö och jag kan inte hämta ut biljetten i biomaten för jag ska betala med mina bioklubbspoäng (FIXA DETTA SF!!!!) vilket visade sig inte gå eftersom ”poängen inte gäller på Grand”. Suck. Nåja. När jag kommer fram till kassan frågar kassören om det är rätt dag och film.

En biljett till Fifty shades of Grey? Den 14:e?

”Auhhhmmm. Ja. ”

SKA DU GÅ ENSAM? PÅ FIFTY SHADES OF GREY? PÅ ALLA HJÄRTANS DAG??????

*gulp*

Jag iddes inte förklara att nästan hela den bokade raden på biografen är mina vänner så nej herr SF-kassör, jag är inte sååååå FOREVERJÄVLAALONE som det verkar. Vi är många som ska se den här filmen imorgon. Så det så. Håll koll efter filmspanarbloggarna på onsdag, då recenserar vi den. Det kan gå preciiiis hur som helst det här.

.

.

8 svar på ”Fredagsfemman #158”

 1. 5. Ha ha ha! Alltså världens bästa du som håller masken, och fy skäms på herr SF-kassör som kastar ur sig såna dömande ord! Men askul historia 😀

 2. 2. Jag anade att de var på gång när jag såg Shanti Roney hasa runt i Hjorthagen med dyster uppsyn i somras. Jag är lite svag för de flesta av de här deckarserierna.

  1. Jag missar tyvärr det där spektaklet. Annars hade det varit trevligt med något som kunde toppa dagens avlägsnande av en visdomstand.

  1. 2. Dyster uppsyn också. Härligt 😉

   1. Å gud. Stackare. Hoppas det går bra och att du får nån skön bedövning som håller i länge. Eller ja, inte så länge att du typ börjar bita sönder tungan och sånt.

 3. Ha en go helg dårå! 🙂

  Själv har jag allvarliga tankar på att skippa Mello i helgen (och alltså inte hålla ställningarna), det var ju så USELT i lördags!

  1. Steffo:
   VAD ÄR DET DU SÄGER? DU LOOOOOVADE!
   Så nu måste jag hasta hem i tid till Mellon alltså? Ja, precis, NÅN måste ju sköta appen (kan inte vara mer än femton pers som har den va?)

   Go helg dårå. Typ. Bah. 😉

 4. 1: SF borde kanske hinta till sin personal att det är rätt korkat att behandla folk som går ensamma på bio som utomjordingar… Har råkat ut för något liknande och då var det inte ens 14 feb.

  Trevlig helg! Säger sig självt, det är ju filmspanarträff 😀

  1. Sofia:
   Jag tycker det var ganska charmigt ändå samtidigt som jag undrar om ensamma män som köpte en enstaka biljett till Nymphomaniac fick samma fråga 😉

   Trevlig fredag! Vi ses imorrn! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.