Fredagsfemman #159

5. Sugen på Blade Runner-frulle på söndag?

Om det inte vore som så att jag fixar tårtkalas på söndag hade jag mer än gärna befunnit mig på Bio Rio för frukost och visning av Blade Runner. Jag tycker det är otroligt mysigt med biografer som visar även lite äldre film. Mer sånt. Vem blir den första som visar Det stora blå?

.

.

.

4. Bloggpanelen

Tjohooo, det är fredag, alltså är det Bloggpanelsdags på MovieZine! Idag är det undertecknad samt Surskägget från film4fucksake och Absurd Cinema/Except Fear-Jimmy som får våra fiskar varma med spännande frågor som kräver svar. Som vanligt läggs länken upp här när panelinlägget är upplagt på sajten (på eftermiddagen).

.

.

.

3. The Drop på bio

Tom Hardy is in da house! Halleluja! Idag har The Drop biopremiär, en sevärd film på många sätt. Det blev James Gandolfinis sista film och filmen där Noomi Rapace och Tom Hardys (om den nu är sann?) romans tog fart. Jag har skrivit om filmen här. Seså, hasa iväg till bion nu och haka på Tom Hardys ååååååår!

.

.

.

2. Fiffi blogs Oscar

På söndag är det dags att för fjärde (eller är det femte??) året på raken liveblogga mig igenom hela Oscarsgalan – med sällskap av dig om du vill. Klicka in dig på bloggen någon gång efter klockan 12 på söndag så kan du fylla i din mejladress och få en liten påminnelse om när livebloggeriet drar igång, tre timmar innan, nån timme innan, eller en kvart innan, it´s up to you. Rekordet är 42 personer som är mer eller mindre aktiva på chatten samtidigt och strax över hundra inaktiva som ”bara” är med och läser. Oavsett hur många vi blir i år så ska det bli SÅ KUL! Kommer du hänga med?

.

.

.

1. Cirkelnträffen

Vi som är med i Filmspanarna har det alltid bra men ibland har vi det bättre än annars. Imorgon har vi satt in en extra filmspanarträff med anledning av att den största svenska snackisfilmen i mannaminne nyligen haft premiär. Jag pratar såklart om Cirkeln. Vi ska se den och vi ska framförallt prata om den efteråt. Dagen till ära får vi nämligen tillskott på träffen av ingen mindre än Sara Bergmark Elfgren herself! Så kul! Vet du inte vem det är får du googla. Och skämmas. Trevlig helg!

16 svar på ”Fredagsfemman #159”

  1. Henke:
   3. Ja. Tyvärr. 😉
   2. Du får ställa klockan tidigt så hinner du se dom största priserna delas ut innan du går till jobbet.
   1. Appselut 🙂

  1. Steffo:
   2. Svarar som till Henke här ovan, ställ klockan tidigt så hinner du se dom största priserna delas ut innan du går till jobbet. Det blir som att både få kakan och äta den – OCH få sova! 🙂

   Go helg!

 1. 5. Ska testa denna frukostbio nån gång. Är 100% säker på att det är en bättre upplevelse än vad som ges i deras ”Salong 4”.
  2. Sorry. Sover.
  1. Tjoho! Vi ses!

  1. Jojjenito:
   5. Jag tycker det låter så mysigt. Det kanske måste till en inplanerad filmspanarfrukost för att det ska bli av? 🙂
   2. Äsch. Sömn är överskattat. (<— försöker intala mig det i alla fall)
   1. Det gör vi! 🙂

 2. 5. Åh. Bladis…
  2. Kul! Får se om jag pallar att vara vaken. Visas Oscarsgalan på SVT?
  1. Ja ibland har ni det för bra. Särskilt när inte jag kan va med… Så avis, både på att ni ska få se filmen och träffa Sara. Jag sparar mig med att se filmen tills jag är åter i Sthlm.

 3. 1: Å, riktigt avis blir jag. Jag, gamla mänschan, gillar Cirkeln och efterföljarna mycket i bokform och ser fram emot att se filmen också. Låter som ett drömupplägg att ni får så fint sällskap på spanarträffen, ha det så trevligt!

 4. 3 Romans ? Häromdagen visade NR upp sig med sin nya pojkvän i skvallerpressen och det var inte Hardy. Men om de är ett par kanske lite av hans talang smittar av sig på henne 😉
  2 Jag är definitivt på och siktar på att göra en Lionel Richie – All night long.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.