Fredagsfemman #187

5. Sveriges Oscarsbidrag

Nu i veckan offentliggjordes vilken film som blev Sveriges Oscarsbidrag 2015. Det blev Roy Anderssons film En duva satt på en gren och funderade på tillvaron . Jag har egentligen ingenting att tillägga annat än att säga grattis till Roy och hoppas att oscarsjuryn ids ta filmen till sig och rösta den vidare till en riktig nominering.

.

.

.

4. No Escape

Jag missade No Escape på Malmö Filmdagar men har hört himla mycket bra om den så jag hoppas hinna med ett biobesök i helgen. Owen Wilson, Pierce Brosnan, en familj som sitter i skiten och nagelbitarspänning. Peppen!

.

.

.

3. Tom Cruise kan inte känna sitt ansikte

Jag kan inte höra The Weknds hitlåt I can´t feel my face utan att tro att det är Tom Cruise som sjunger. Alltså, jag vet inte huuur många gånger jag sett det här klippet när Cruise och Jimmy Fallon har lyp sync battle. Har du inte sett det? Här är det! Enjoy!

.

.

.

2. Frida Hallgren

Man kan tycka och tänka en hel del om filmen Så ock på jorden (som har biopremiär idag) men jag tror alla kan enas om att Frida Hallgren är alldeles lysande som Lena.

.

.

.

1. Filmspanar-Fredrik och Hasse Ekman på MOMA

Det är en självklar etta på dagens lista, supergiven på alla sätt och vis. Den 9-15 september händer det nämligen något ytterst häftigt på Museum of Modern Arts i New York. Med anledning av Hasse Ekmans 100-årsdag (han skulle ha fyllt 100 den 10:e september) anordnas en utställning på muséet och hela tio filmer ska visas, flera av dom visas för allra första gången i USA. Vår eminente filmspanarvän och tillika Hasse Ekman-expert Fredrik har jobbat – och jobbar – med detta och kommer vara på plats i New York. Det är alldeles storslaget häftigt det här! Läs mer om utställningen här.

.

.

10 svar på ”Fredagsfemman #187”

 1. 5. Jäsp. Och det säger jag utan att ha sett filmen, men i vilket fall är det ett förbannat tråkigt val (även om nu filmen skulle vara ett mästerverk och jag gillar ettan och tvåan i trilogin).

  4. Är skeptiskt till denna. Jag tror det är en sån typisk filmen som t ex Lone Survivor som jag kommer störa mig på och som Henke gillar.

  2. Medhåll.

  1. Filmspanarna tar över världen, som vanligt. 🙂

  Trevlig helg. 🙂

  1. Jojjenito:
   5. Vilken film hade du hellre sett att dom valde?
   4. Är du så skeptisk så du kommer undvika att se den?
   1. Hihi! Yes!

   Trevlig helg (det som är kvar) 🙂

 2. Trevlig helg på dig Fiffi!

  1:an är ju stentufft. Jag är så glad för Fredriks skull. Vilken grej!

  4:an hoppas bara jag inte är orsaken till för höga förväntningar nu! Ska bli spännande att få höra vad du tycker om den.

  1. Henke:
   4. Jag ser verkligen fram emot att se den. Ska hoppa in i biomörkret så fort jag får första bästa chans 🙂

   Trevlig fortsatt söndag – och resa! 🙂

 3. 5: Känns som ett väldigt säkert kort
  4: Ska bli spännande att se vad du tycker, jag och Henke är inte helt överens om vi säger så
  1: Så jäkla coolt! 🙂

  Trevlig helg

  1. Sofia:
   4. Nej….ni är verkligen inte överens om denna. Spännande. Det ska bli kul att se vilken av falangerna jag joinar efteråt, eller om jag skapar mig en ny 😉

   Trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.