Fredagsfemman #269

5. Kortfilmsfestival på Bio Rio

Har du en tom helg på schemat så har jag ett evenemangstips. Idag, imorgon och på söndag är det Sveriges Kortfilmsfestival 2017 på Bio Rio i Stockholm. Kul, billigt och ett bra tillfälle att förkovra sig i denna konstform som kortfilm verkligen är. Det är otroligt vad mycket man kan berätta på så kort speltid – om man måste. Länk till mer info finns här.

.

.

.

4. Gift vid första ögonkastet

Alltså…återigen har jag fått mina fördomar på skam. Gift vid första ögonkastet är en realityserie på SVT som jag aldrig sett, inte förrän nu. Men jag klickade in på första avsnittet av den nya säsongen en ren slump och jävlar vad jag fastnade. Nu när andra avsnittet sänts kan jag bara säga: vilken jäkla bra casting! Vilka par! Jag är jättespänd på hur det ska gå för dom och hela programidén känns inte alls lika banal, töntig och tokfel som min hjärna sa att det var. Snarare spännande, romantiskt, kul och – såklart – blindgalet! Gifta sig med nån man aldrig träffat, vem gör sånt, liksom?

.

.

.

3. Scarlett Johansson

Idag har Ghost in the Shell biopremär med coola Scarlett Johansson i huvudrollen. Skulle man inte vilja ha henne som GPS-röst? Betydligt hellre än Arnold (eller hur Steffo?)

.

.

.

2. Alicia som Lara Croft

Nu har dom första bilderna på Alicia Vikander som Lara Croft dykt upp. Kolla här, vad tycker du? Personligen känner jag en hel del hopp för filmen både på grund av huvudrollsinnehavaren OCH att regissören är normannen Roar Uthaug, han som gjorde den utomordentligt braiga filmen The Wave/Vågen/Bølgen härom året.

.

.

.

1. Det luktar VÅR!

Den måste bli etta på veckans lista, VÅREN. Det är ljusare, man ser hur skitiga fönstren är, man kan lukta på tussilago, orken och lusten att fixa och dona kommer tillbaka, snart kommer det bli grönare på riktigt och det mesta är fint som snus. Man kan sitta på balkongen och dricka kaffe och kolla film, visserligen med ytterkläder och en filt omkring sig men man KAN. Man kan promenixa och känna asfalt och smågrus under gympadojorna. Man får kisa och smörja in sig med solskydd i fejset (man = jag pga i princip albino). Det är lika förvånande varenda år, fan det BLIR vår i år igen! Hurra!

.

.

 

8 svar på ”Fredagsfemman #269”

 1. 4. Eh, jag känner en som skulle kunna hoppa på en sån tokig sak… :/
  1. Lukta på Tussilago…? Eh, urk. Men Yeeey för våren!

  Kram C

 2. Våren!
  Allsvenskan i fotboll börjar…och i år kommer godsakerna direkt! När Bajen åker till Peking och får spö på spö på spö på spö. Tror på 5-0 till kamraterna! Lätt! 😉

  Ha en go (moahahaha) helg!!! 🙂

  1. Steffo:
   Hoppet är det sista som lämnar en och som sann Bajare är det det enda man KAN leva på. Så skrik dig hes, idag vinner vi! *hopp hopp*
   Go söndag! 🙂

 3. Gifta sig med nån man aldrig träffat, vem gör sånt, liksom? – En galen människa? Har också sett första avsnittet och visst var det bra och medryckande men premissen är i mina ögon helt vansinnig.
  Trevlig helg så här i dess sista flämtande minuter

  1. filmitch:
   Galen? Modig? Spontan? Vill-vara-med-i-TV? Oavsett anledning så blir det i alla fall bra TV 😉

   Eftersom helgen är slut nu så får jag passa på att önska dig en trevlig vecka 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.