Fredagsfemman # 29

5. Dallas är tillbaka

När Dallas först började gå på TV var jag för liten för att få se det. Mamma hade läst i tidningen att alla var elaka mot varandra och det var anledning nog att skicka mig och min bror i säng lagom efter introlåten. Det gjorde inte serien mindre intressant i mina ögon och den lilla rebellen i mig smidde planer. Detta hände i samma veva som den första pizzerian slog upp portarna i byhålan där jag växte upp och jag lyckades få in den där runda italienska brödbiten som en del av familjens helgmys. Om mamma hämtade pizzan lite senare, om vi var tvungna att äta i vardagsrummet för att mamma och pappa inte skulle missa Nygammalt (eller var det nu var på TV) och jag åt lite saktare skulle jag inte motas i säng med en halväten pizza på tallriken – för ett barn ska ICKE gå och lägga sig hungrig. Hur skulle det se ut? Nu kan jag välja själv. Jag kan se Dallas eller låta bli. I måndags kunde jag bara inte stänga av. Framöver kommer jag med lätthet kunna låta bli.

 

4. Mike Wazowski

Min kärlek- ahaaa- ska brinna – ahaa – så klar som en stjärna i natten. Min kärlek – ahaaa – ska finna – ahaaa –  sin väg i de djupaaaste va-a-aaatten. Det är ett knappt år kvar tills jag får se honom igen, min andra gröna kärlek (efter Hulken). Mike Wazowski är den enögde killen som gör Monster´s Inc till den kalasfilm det är och 2013 kommer uppföljaren: Monsters University. Jag längtar. Redan.

 

3. SVT2

Det finns en TV-kanal som får mig att känna vardagslycka. Askans vänner. Den irländska kortfilmen Flocken från 2009 om nån som tror sig vara en ko. Miffo-TV. Rädda pandan. Plantera mera. Idrottsdokumentären Jag är inte handikappad, jag är hjulbent. Verklighetens Mad Men. Dansk bokcirkel. Det italienska fotbollsdramat Spela för friheten. Dokumentärserien Enastående kvinnor om kvinnliga ikoner under 1900-talet. Män som simmar. Programmen som bjuds på SVT2 är som små smultron att träs på ett gräsgrönt strå. Program som dessa skulle inte kunna visas på någon annan kanal någon annanstans. SVT2 i dess nuvarande form är som essensen av både Sverige och världen. Nej det är inte flådigt, nej det är inte ytligt, det är ofta inte ens speciellt snyggt men vad tusan gör det? En kväll med denna kanal som sällskap blir sig aldrig riktigt lik. Det är lika konstigt som det är mysigt och det är ett perfekt sällskap på höstkvällarna. Heja SVT2 säger jag, jag som annars nästan aldrig tittar på vanlig TV.

 

 

2. Ellen Page

Ellen Page är en riktig favorit för mig och nu har hon jobbat ihop med en av mina regissörsfavvon. Idag är hon bioaktuell i filmen Förälskad i Rom. Woody Allen står bakom kameran och jag står framför bioduken och klappar händerna. Tro mig, Page kommer bli humongous!

 

 

1. Fiffis filmtajm till Malmö Filmdagar

Det här måste ju bara bli nummer ett den här veckan. Filmbloggarna börjar äntligen tas på allvar i filmbranschen och jag är inbjuden att prata om detta på ett seminarium på Malmö Filmdagar tillsammans med tre andra som har tokkoll på sociala medier inom sina områden. På måndag bär det av mot sydligare breddgrader. Det ska bli spännande det här!

18 svar på ”Fredagsfemman # 29”

 1. 5: Jag saknar en vital del av min allmänutbildning — vårt hem var Dallas-fritt…
  4: Hade missat att en uppföljare var på gång, det kan ju bli riktigt bra
  3: Public service när det är som bäst
  2: Jag tror också bergfast på Ellen, hon är så grym i Hard Candy
  1: Represent! 😀

 2. Kul att du ska vara med i paneldebatten!! Vill bara säga att jag börjat blogga på Djungeltrumman.se nu så du får gärna ändra länken i din ”läsvärt om film”.

 3. 5: Jag hade faktiskt en Dallas-period på ett par år då jag följde serien.
  3: Här vill jag också hylla SVT Play som är en guldgruva.
  1: You go girl! 🙂

 4. Jag tror jag i stort sett har sett vartenda avsnitt av Dallas. Så jag kunde förstås inte låta bli att titta på första delen här. Det var otroligt kul varenda gång en av gamlingarna dök upp. Tyvärr kan man inte säga detsamma om den nya generationen. Nostalgin är där, men inte tillräckligt stark för att jag ska lägga tid på att följa hela serien.

 5. 3. Enda plumpen är att SVT play inte har en app tillgänglig på de nya smart TV/Blu-ray spelarna som släpps. Det hade varit helt underbart.

  2. Hon är tyvärr en av ljusglimtar i To Rome with Love som tyvärr var riktigt medioker med Woody mått.

  1. Fiffi in the House!!!!! Hur stort som helst och lycka till som fasen!!

  1. Boknörden:
   4. Menar du nu att du kommer att fortsätta följa Dallas framöver? 😉

   3. Har inte sett den men ska försöka hinna med den. Verkar jättebra!

   1. Näe. DU är bäst! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.