Fredagsfemman # 31

5. Johan Therorins samlade verk ska bli film

Jag håller på att ta mig igenom Johan Theorins böcker (har avverkat Sankta Psyko och halva Skumtimmen och dom andra två ligger och väntar i min pockethög) och jag är inte helt övertygad om författarens storhet. Kanske faller jag lite mer pladask åt filmatiseringarna nu när Daniel Alfredsson ska regissera Skumtimmen med Lena Endre i huvudrollen.

 

4. Jane Campion

Den här begåvade regissören var med på listan redan när det var #19 men nu är hon faktiskt mer aktuell än någonsin – i alla fall på min blogg. Hela nästa vecka förvandlas Fiffis filmtajm till en slags Jane Campion-camp och det har varit med stor glädje och entusiasm jag har tagit mig an hennes filmer. ALLA hennes filmer.

 

3. Cosmopolis

Idag har David Cronenbergs nya film Cosmopolis premiär, en film jag sett fram emot SÅ länge. Jag vet i nuläget inte hur det ska gå till men jag hoppas få tid att se den i helgen. Kanske går den som arla-morgonstundsbio imorgon bitti eller som nattbio natten mot typ måndag?

 

 

2. Filmspanarträff imorgon

Tiden går fort när man har roligt och nu har det gått en månad sedan sist. Tyvärr kan jag inte vara med på träffen imorgon så jag har en vikarierande samordnare denna gång: Henke från Fripps filmrevyer. Så har du en filmblogg och vill hänga på, mejla honom så berättar han hur det går till (frippsfilmrevyer@gmail.com)

 

1. Semester.

Jag kan inte fatta det. Det är dags.

Snart. Väldigt snart.

 

15 svar på ”Fredagsfemman # 31”

  1. Henrik:
   Läste recensionen nu och på riktigt, jag fattar inte vad som står. Hade jag inte sett betyget (tärningen) så hade jag aldrig kunna läsa mig till vad jan Söderqvist egentligen tyckte. Underligt.

 1. 5: Ingen fantastisk författare, men bra på stämningsskapande. Kan man få igenom det i filmerna bör de ändå bli bättre än vad som vanligtvis göms i det svenska thrillerträsket.
  4: Ser jag fram emot.
  2: Yay
  1: Ännu mer yay — beacuse you deserve it

  1. Sofia:
   5. Å den är den där stämningen jag inte lyckas känna…. Jättetråkigt. Hans andra två böcker blir nog kvar i ska-läsa-högen ett tag.

   2 & 1: Yay tebax 😉

 2. 5. Då har du den apselut bästa kvar – läs Nattfåk men låt Blodläge vänta till en annan gång eller hoppa över den… men missa inte Nattfåk pga av de andra halvbra.

  1: Hurraaaa! Jag får gratulera till semestern som min salig farfar brukade säga 🙂 Ha det toppen!

  1. Boknörden:
   5. Säger du det…..hmmmm….nu får jag allt klia mig i skägget och packa om väskan så att Nattfåk får följa med. 🙂

   1. Tack!! 🙂

 3. Hoppas semestern är fin o bra 🙂
  Theorin gillar jag har precis börjat på St Psyko men Nattfåk är den bästa. Filmerna mnjae jag har läst böckerna det räcker så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.