Fredagsfemman #321 – Nu väntar den (ägg)gula helgen!

5. Jag är nyfiken – gul (1967)

Det här var en riktig snackis när det begav sig. För mig kommer Lena Nyman alltid att vara Ronjas mamma Lovis och Börje Ahlstedt alltid Mattis hur många nakenscener dom än gör tillsammans men för dom som såg den här filmen när den kom blev det nog något helt annat. Vilgot Sjöman regisserade.

.

.

.

4. Yellow (2012)

Nick Cassavetes har regisserat en film om en ung drogberoende kvinna som förutom detta måste ta tag i en myriad av problem. Riley Keough, Melanie Griffith, Sienna Miller, David Morse, Ray Liotta och Gena Rowlands återfinns på rollistan.

.

.

.

3. The Yellow Birds (2017)

För att vara en krigsfilm måste jag säga att jag är väldigt sugen på att se denna film. Tye Sheridan, Alden Ehrenreich och Jennifer Aniston i huvudrollerna, Alexandre Moors (Blue Caprice) har regisserat och filmen är baserad på en roman av Kevin Powers. David Lowery (A Ghost Story) är en av två manusförfattare och Daniel Landin (Under the skin) är fotograf. Filmen kanske inte ÄR så gul men tillräckligt gul för att platsa på listan.

.

.

.

2. Små citroner gula (2013)

Det här är en av dom mysigaste små svenska filmer jag vet och som sådan tycker jag den är underskattad. Dessutom är den helt klart gul. Rakel Wärmländer och Sverrir Gudnason i regi av Teresa Fabik och filmen är baserad på en roman av Kajsa Ingemarsson.

.

.

.

1. Sunshine (2007)

Det här är den varmaste och den gulaste film jag vet och det är den enda film jag sett som skulle funka som ett alternativ till bras-DVD. Danny Boyles mästerverk Sunshine är även den näst bästa film jag sett i mitt liv. Den får mig fortfarande att känna som när jag såg den första gången. Kolugn, nykär och hispig samtidigt. Jag vill bygga mig en hatt av frukt, dansa Macarena och klappa händerna sådär hårt att jag får stickningar i timmar efteråt. Sen vill jag grilla marshmallows sådär liiite för länge så dom blir krispiga på utsidan och rinnande och skållheta på insidan och sova under bar himmel utan mygg. Glad Påsk!

2 svar på ”Fredagsfemman #321 – Nu väntar den (ägg)gula helgen!”

  1. Att Sunshine är en av världens bästa filmer kan jag hålla med om men jag får inte riiiiktigt samma känsla av filmen som du. Jag blir alltid lite vemodig till sinnes när jag ser den.
    Ha en go påsk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.