Fredagsfemman # 66

5. Hockey-VM

Okej, hockey är inte fotboll men stora sporthändelser på TV är alltid kul att följa. Om inte annat är det alltid gött att kunna minnas tillbaka och säga ”det var bättre förr” och minnas VM ´91 med en småfinnig Mats Sundin. Fast Tre Kronor är bra nu med. Ju.

 

 

4. Ström åt folket

Man är ingen riktig musiker om man spelar synth, man bara skruvar på en knapp.” Håkan Lidbos SVT-dokumentär om svensk elektronisk musikhistoria är verkligen 58 minuter kärlek. Det känns stort att ha varit med från början, att ha lyssnat på blipp blopp redan när det sågs som obegripligt och att det inte var ”riktig musik”.  Här kan du se den ända till 2/6.

 

 

3. Isländskt vattendrama

Blå filmaffischer föreställande actionvatten räcker för att mina ögon ska ploppa ut ur skallbasen. Den isländska filmen Djupet lockar alltså mig, en hel del dessutom. Filmen visas bara på EN enda biograf med EN enda visningstid/dag och det känns både konstigt OCH dumt. Återkommer i frågan om det var en film att längta efter eller inte.

 

2. Carey Lowell

Med anledning av gårdagens recension av Tid för hämnd känner jag att jag MÅSTE ta med Carey Lowell på den här listan. Hon är så SJUKT underskattad, jag fattar inte varför hon inte varit med i flera stora filmer. Några biroller i Sömnlös i Seattle, Love Affair och Leaving Las Vegas, en del roller i TV-serier men vafaaaan, kom igen! Hon är ju GRYM! Hennes dotter Hannah (som hon har med Griffin Dunne) är 23 år och har börjat filma så smått och det skulle förvåna mig mycket om den nu 13-årige sonen Homer (pappa Richard Gere) kommer kunna hålla sig borta från vita duken. Men Carey Lowell behöver en Tarantinoroll-a-la-Pam-Grier-i-Jackie-Brown. NUUUU!

 

 

1. Antiklimax men klimax ändå

Det här skulle ha blivit min Netflix-vecka, det skulle ha blivit mitt House of cards-maraton men det blev det inte. Det blev….vår. Det blev solglasögon och balkongdivan och mysiga kuddar och Värvet i hörlurar och latte en masse och det känns i det närmaste ofattbart att typ tio månaders glaciärkyla är över – för den här gången. House of cards finns kvar, det kommer fler veckor men att missa dessa vårdagar – aldrig!

9 svar på ”Fredagsfemman # 66”

 1. 5. Hur ska det gå!??! Satt och led mot kanadickerna. Ovisst.

  1. Jag skulle ha ett Hemlock Groove-maraton på samma Netflix. Men vackert väder och…typ vedkapning kom emellan! 🙂
  Fint det också!

  Go och trivsam helg på dig! 🙂

 2. 5. Mjavisst! Faktum är ju att när Sverige är som bäst i ishockey är vi bäst i världen. Det är ju stor skillnad jämfört med fotbollen då när vi är som bäst når ett mästerskapsslutspel, men inte längre. Och det var ju inte så länge sedan Tre Kronor vann ett stort mästerskap, trots allt 😉

  4. Vad kul att du gillade den dokumentären också! Tipsade mina nära och kära om den. Resultatet verkade vara att de äldre inte alls gillade formatet medan jag och de ”yngre” inte såg någon som helst störning i den snabba klippningen. En annan sa att musiken i filmen var som en 58 min lång hyllning till musikgenren. De som gjorde den måste ha haft roligt på vägen!

  1. dan:
   5. Precis. Vi är bortskämda med att vi är uppe i toppen och nosar precis hela tiden i hockey, en väldigt stor skillnad mot fotbollen. Men GUUUUD vad jag är glad att jag fick uppleva sommaren 1994. Det kommer sannolikt aldrig mer hända…

   4. Dokumentären är klippt i 125 bpm, samma tempo som musiken. Häftigt tycker jag men det kräver lite mer av tittaren än en vanligt filmad och klippt film. Och visst är det en hyllning 🙂

 3. 5. Jo! Tänk positivt. Vänta bara tills generationen av alla 90-talister blir landslagsmogna 😉 De är visserligen körda vad gäller arbeten och bostäder men grymma när det kommer till hockey och fotboll 🙂 Håll tummarna!

  1. dan:
   Du har helt rätt. Det gäller att tänka positivt. Och kidsen vill ju ha välbetalda jobb utan studieskulder, perfekt ju. Alla blir nöjda 🙂

 4. 3. Ska bli kul att läsa din recension av Djupet. Jag tycker den var bra, spännande och tänkvärd, men hade potential att bli ännu bättre. Fantastisk foto dock!!

  1. Mot solen och värmen har House of Cards ingen chans men du har verkligen något riktigt bra kvar. Längtar nu efter andra säsongen!

 5. Och så kan det ju vara bra att länka till sin nya adress och inte den gamla… Kan lägga till att jag inte har någon koll på Carey Lowell överhuvudtaget, tack för tipset..måste kolla upp!

  1. Rebecca:
   Jag ser verkligen fram emot House of cards. Får spara den till ”sommarvädret”. 😉

   Ang Djupet så kommer recensionen på tisdag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.