Fredagsfemman # 69

5. Den sista baksmällan

För visst är väl Hangover-trilogin fulländad i och med den tredje filmen som har premiär idag? Eller? Inte? Jo. Visst är det så. Det står ”The epic finale” på postern, jag litar på att det blir den sista även om jag inte kan låta bli att tycka det är liiite synd på så goda ärtor.

 

4. Sommarpratare både här och där

Nu är det officiellt vilka som är 2013-års sommarpratare i P1. Alltid lika spännande att läsa och alltid känns listan mer eller mindre som ett anti-klimax, sen blir det sällan så pjåkigt när det kommer till kritan. Men i sommar blir det fluffig vispgrädde på moset, i sommar kommer Värvet att gå ut stenhårt och komma ut med två poddar i veckan. Det är en kaxig uppställning han bjussar på, Kristoffer Triumf. En värdig motståndare till P1:s långkörare.

 

3. Peace & Love-besvikelsen

Jag brukar inte vara långsint men vissa saker går inte över (och kanske är det helt okej, det är trots allt bara tre dagar sedan). Härhemma är vi tre som alla är jätteledsna för att det inte blir nån festival i Borlänge. Bortkastade pengar, förväntningar som går i stöpet, något riktigt roligt att göra tillsammans efter en allt annat än lajbans vår. Men nejdå. Det blev inget av med den saken. Sen tänker jag på alla ungdomar som jobbat och sparat för att kunna köpa en biljett. Den här konkursen är så SUR för så MÅNGA.

 

2. Det här med att vissa filmer går direkt till DVD. Borde det inte ligga folkomröstningar bakom viktiga beslut som dessa?

Jag säger bara Bullet to the head. Bussarna i London var fullsmockade med reklam för filmen, den gick på bio där men inte här. Vem vill INTE se världens tuffaste snubbe på stor duk liksom?

 

 

1. O G F-dagen!

Idag har den premiär.

Igår såg jag den.

Imorgon kommer recensionen.

Only God Forgives. Och Ryan Gosling.

10 svar på ”Fredagsfemman # 69”

 1. Peace and Love-konkursen är tråkigt på så många sätt. Jag har själv varit där på mamma-uppdrag två år i rad och tyckte det var fantastiskt bra. Gillade också den ideella sidan av det. Alla föreläsningar och det runt omkring var väldigt bra. Det kändes också som om den staden verkligen behöde evenemanget. Sorgligt.

  Det är också ledsamt att höra att just ni drabbas av konkursen. Ni har haft det tufft och jag hade verkligen unnat er att få koppla av på festivalen. 🙁

  1. Jessica:
   Det är surt och ledsamt, det är det och nu när värsta ”chocken” lagt sig är bara sordinen kvar. Den sitter nog kvar ett tag tyvärr.
   Men sen kan jag inte låta bli att fundera på det här med mina älsklingar Depeche Mode som verkar jinxa svenska festivaler. Jag såg dom på Arvikafestivalen, en festival som efter det gick i konkurs och nu skulle dom ha spelat i Borlänge. Såna stora – och dyra – band kanske inte har nåt på festivaler att göra, såna band kanske BARA ska spela på arenor där dom inte gräver stora hål i en redan utsatt festivalbudget. Nåja. Det var bara en fundering. Tack för din omtanke 🙂

 2. 5: Förhåller mig neutral innan jag sett originalet 😉
  3: Attans, vad surt 🙁 Tyvärr är det väl så vid konkurser, de små skulderna får stå tillbaka för de stora.

  Trevlig fredag på er!

  1. Sofia:
   5. Coolt! Då kan du se dom efter varandra. Ett litet höstprojekt kanske? 😉
   3. Så är det. Alltid. Den lilla människan är alltid liten.

   Trevlig helg!

 3. 2. Kan det vara så att eftersom den hade varit från 15 år så vet de att den inte skulle locka tillräckligt med besökare? Problemet är ju att det antingen måste vara ett lågmält drama för äldre (som visas på mindre biografter som typ Sture eller Grand) eller så ska det vara action eller komedi för barn (11-års gräns) som går på de stora biograferna. Denna passade väl inte in i någons profil. Det är tyvärr så det ser ut..

  1. Movies-Noir:
   Du har antagligen alldeles rätt. Den passade inte den svenska biografprofilen MEN den passade den engelska. Så…typiskt. 😉

 4. 2. Alldeles för bra film för att inte visas på bio! Skäms. Någon… Samma sak med nya Arnold-filmen.

  1. Alldeles för konstig film för att visas på bred bio. Kommer knappast dra stora mängder publik… Tror jag.

  1. 2. Håller med dig. Den hade absolut platsat på bio den med.
   1. Den kommer locka många pga Drive-hajp och Gosling men väldigt många kommer bli besvikna. Tror jag.

 5. 5. Tack men nej tack – ettan är mkt mkt bra tvån var erbarmlig.
  3. Läste om detta i natt och kände sorg för de som köpt biljetter – tråkigt för er 🙁
  2 Movies noir har en poäng här. Har inte sett filmen än men hellre en oklippt 15 års film än en ljummen nedklippt kopia som har 11 års gräns på bio.
  1. Filmen kommer till karlstad! nu ska jag bara hinna med att se den.

  1. 5. Erbarmelig? Jämfört med ettan eller jämfört med alla annan skräp vi ser? 😉
   1. Håller tummen både för att du hinner se den och att den faller dig på läppen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.