Fredagsfemman # 7

5. The return of the sluta-inte-leva-förrän-livet-faktiskt-tar-slut-känsla

Trailern till Hotel Marigold är mysig på det där sättet att jag inte blir rädd för att bli gammal. Blir jag gammal, snygg och med perfekt kortklippt och naturligt grått hår så kan jag alltid åka till Indien och vrida ur den sista livsmusten ur kroppen – och kanske fylla på med lite nytt? Att det här är vårens må-bra-film för alla över 55 känns rätt självklart.

 

4. Charlize Theron har blivit mamma

och lille Jackson vet det inte än men han blev utvald av en av världens coolaste kvinnor. Han har en av världens vackraste som mamma! Tänk om Jackson Theron och Louis Bullock kunde bli polare när dom blir stora. Eller kära. Vilken grej!

 

3. The return of the yoghurtkärring

Vi har vant oss vid att se gamla síbiriska kärringar på yoghurtförpackningar, såna som ser ut som stora vagnsbult i ansiktet och som ska få oss att tro att vi blir tusen år gamla bara vi mumsar smetana till frukost, lunch och middag. Nu har det ofattbara hänt. Sex av dessa har smitit från den sibiriska tundran och där Paris Hilton och Nicole Ritchie drog till landet där gjorde tanterna precis tvärtom. Dom drog till den ryska superglättiga uttagningen i Melodifestivalen – och vann! Buranovskiye Babushki sjunger om att det är Party for everybody dom har helt rätt. Det är precis DET detta spektakel handlar om och nu är inte ens fnösktorra gums portade längre.

Klicka här om du vill se världens charmigaste uppträdande. Jag har redan satt en slant på vinst.

 

2. SVT i mitt hjärta.

SVTPlay är mitt sällskap under varje lunch och trots att jag inte borde bli förvånad över utbudet så blir jag det. Jag tittar på första avsnittet av Så levde de lyckliga och Anders och Daniels fina kärlekshistoria får mina tårar att rinna, jag sparar det andra avsnittet till nästa lunch och jag längtar redan. Jag klickar runt bland dokumentärer jag inte visste fanns, följer serier jag inte hinner se på kvällarna, funderar på hur allt detta skulle se ut om det var profiten som styrde. Jag älskar SVT precis som det är och varenda cell av min kropp hoppas att dessa två oberoende kanaler fortsätter visa program som ingen annan reklamfinansierad kanal skulle ta i med tång.

 

1. The return of the husguds

Veckans förstaplats har ingenting med film att göra men det har med mitt liv och min My life in music-lista att göra. Någon har nämligen hört bön då Min Stora Musikaliska Gud mejlade en av mina andra gudar för ett tag sedan och frågade honom om dom skulle ta upp samarbetet såhär 30 år efter att det avslutades sist. Den andra guden sa ja och nu har samarbetet burit frukt.

Gruppnamnet VCMG står för Vince Clark Martin Gore och nu finns Single Blip och Spock att njuta till på Spotify. Det är ju alldeles fantastiskt det här!

 

14 svar på ”Fredagsfemman # 7”

 1. 3. Har redan sett videon och jag väntar med spänning på semifinalerna i Maj det är då alla märkliga bidrag flyter upp till ytan och jag sitter och tänker: ”Om det här var det bästa, hur lät då de övriga bidragen?”
  2. Älskar SVT jag har faktiskt gått så långt att jag bojkottar de reklam finansierade kanalerna. Det räcker och blir över med SVT:s ypperliga utbud.
  1. Läste om detta och nu ska jag lyssna. A match made in heaven? Åtminstone på pappret.

  1. 3. Vad tycker du om tanterna då? Tror du dom vinner?

   2. Orka, säger jag bara. Orka reklam. Nä, jag gör det inte längre, inte frivilligt i alla fall. Jag orkar inte radioreklam heller, det samt Robyn får mig att stänga av helt. Tänk att samtliga radiokanaler verkar sträva efter att spela sönder Robyns låtar så fort dom bara kan – och dom har lyckats!

   3. A match made in heaven redan 1980-81 ;D

 2. Äääääälskar SVT. Älskar! Ytterligare en fin dokumentärserie, den du nämner, andra avsnittet inte riktigt lika superbra men bra! Tyckte mycket om Pia Johanssons serie om barn till varje pris för en tid sedan också.

  Inga musketöööörer på listan, vavava?!

 3. Jag skulle inte bli förvånad om de går o vinner. Bidraget är ganska ovanligt för att komma från Ryssland. landet försöker oftast vara hippt o inne t.ex Tatu men vad vet jag detta kanske kan kallas för retrohippt?

 4. 5: Trevligt att Judi får göra en positiv film om åldrande. Jag har fortfarande inte hämtat mig från Iris.
  4: Där ser man…
  3: Gammal är ändå alltid äldst 😉
  2: Utnyttjar aldrig SVT Play men drar mitt strå till stacken genom att betala licens
  1: Mnja, lite väl blippigt för min smak

  1. Sofia:
   Den är nog lite väl blippig för många men för mig är det a dream come true att dom är på speaking terms med varandra igen. Oj vad svengelska det blev nu 😉

  1. Sofia:
   Göingeflickorna kanske skulle sjunga Eeeeeuuufooooooria istället för Loreen. Det är ju i alla fall låten som tävlar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.