Fredagsfemman # 92

5. Wilde + Sudeikis = bebis

Olivia Wilde och Jason Sudeikis är ett skönt par tycker jag, i alla fall om jag ser på dom subjektivt utifrån. Och nu ska dom bli föräldrar! Jag tror det kommer bli en cool liten unge, i alla fall om jag ser på även den subjektivt utifrån.

.

.

.

4. Luddiga filmpremiärer

Igår visades Mig äger ingen tre gånger på Stockholms filmfestival. Den är en av tävlingsfilmerna i Open Zone. Idag har den premiär på vanlig hederlig bio. Jag hänger inte riktigt med. What´s the catch? Som festivalmedlem kostade biljetterna 50 eller 75 kr, som icke medlem 110 eller 135 kr igår. På vanlig bio idag får man betala 105 kr OCH slippa köa för en vettig plats i salongen. Är det så ballt att se filmen ett dygn före ”alla andra” att det är värt att se den på festivalen? Är det så viktigt att få med filmen som ett tävlingsbidrag, varför inte skjuta upp den vanliga biopremiären några veckor? Det här är banne mig luddigare än Radioplay.

.

.

.

 

3. The Killing Säsong 2

Jag är besatt. Jag är besatt på samma sätt som av Bron. Jag kan inte sluta titta, jag struntar i att sova, bara ett avsnitt till, bara ett till, ett till, skit i klockan, ett till. Nu vet jag varför jag tagit en lång paus i TV-serie-tittandet. Det är svårt att kombinera ett vanligt liv med en lockande serie. Men det går. Det måste ju gå.

.

.

.

2. Nu är jag igång med bloggeriet på Stockholms Filmfestival

Stockholms Filmfestival, den 24:e i ordningen, började i onsdags och slutar den 17:e och däremellan visas det drösavis med film och händer en massa annat kul. På minuslistan hamnar det aggressiva köandet och det tänker jag tjata om tills jag storknar. Det är inte trevligt. Men film är trevligt och jag måste ju köa för att komma in i salongen. Så nu är armbågarna vässade, nu ska det ses på film i många långa härliga dagar till.

.

.

.

1. Filmspanarna goes Stockholms Filmfestival

Imorgon är det dags för november månads filmspanarträff och när Filmspanarna tar sig an huvudstadens filmfestival så gör vi det ordentligt. Vi ska se tre filmer, käka lunch, fylla på med kaffe och ha en trevlig dag tillsammans. Är det inte ett väldans trevligt ord det där – tillsammans?

16 svar på ”Fredagsfemman # 92”

  1. Magnus:
   Jag har hört att trean ska vara lika bra som ettan (tvåan var liiite svagare) så jag kämpar med att vänta med att se den. Jag VET att jag kommer se den i ett svep så det måste till en vikt semesterdag eller två för den grejen 🙂

 1. 4: Och kanske framförallt: är det så ballt att se just DEN filmen ett dygn före alla andra?
  2 & 1: Jag kommer att låta er härdade festivalbesökare bana väg i köandet 🙂

  Ha en bra fredag så ses vi. Tillsammans.

 2. 1. Ett av de bästa orden. ”Tillsammans är man mindre ensam” är en helt OK bok också. Och film 🙂

  En fin helg önskar Boknörden er

 3. Härlig lista som vanligt!

  Och om Mig äger ingen är med i Open Zone blir det ju ännu mer luddigt eftersom det inte är tävlingssektionen. De har ju en sektion som heter ”Stockholm XXIV Competition”… Luddigt var ordet (och skön F&F-referens)

  Jag antar att filmerna i Open Zone deltar i vissa ”sidotävlingar” som publikens pris etc…

  1. Henke:
   Det droppas så mycket F&F-referenser härhemma nu att ungarna ibland inte förstår vad jag säger. Eller framförallt sjunger. ”På torsdaaaag ä det podcast igeeeen jag har väääntat heeeeela veeeckan….gaaaapa…..gaaaapaaaaa, gaaaapaaaaa”

  1. Steffo:
   3. Jo. Ger man sig in i leken får man den tåla och det är därför jag försöker undvika TV-serier. Fast nu är jag fast igen. I House igen. Har fyra otittade boxar hemma som nu betas av i ett rasande tempo. Sova, vad är det? 😉

   Go helg! 🙂

 4. 5. Pass.

  4. Jag passade den filmen till slut och tjänade förmodligen in pengar till en bättre visning!

  3. Jag gillade The Killing dom cirka tre avsnitten jag såg innan jag – som med så många tv-serier, halkade av och glömde bort att haka på spåret igen. I december ska jag dock haka på Breaking Bad med nån slags diciplin… eller plöja en massa Stephen King… vi får se hur det egentligen blir med den saken. 😛

  2. Jag har läxor att göra samtidigt som festivalen och bygger upp en ångest så fort jag inte sitter med dem, men så fort jag närmar mig biovisningarna – om det så är köande det handlar om, så släpper ångesten för en stund.

  1. Ska bli kul att haka på det här filmspanarfolket på riktigt nu äntligen. Har säkert sett 30-35 filmer på bio i Stockholm hittills sen jag flyttade dit/hit men har väl gått på bio tillsammans med andra cirka… 5 gånger kanske? Måste höja statistiken lite trots att det nu är festival och soloföreställningar mer är en regel än ett undantag.

  1. Except fear:
   4. Smart av dig att passa den, jag är helt säker på att du bara blivit besviken.

   1. Jättekul att du följer med imorgon. Och visst är det skönt att se film ensam men att gå ihop med ett gäng andra har också sin charm. Du får se imorgon 🙂

 5. Top 5-listor som inkluderar filmspanarträff är den bästa sorten. Ser sjukt mycket fram emot morgondagen. Dags igen för lite bubbeltillvaro!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.