Fredagsfemman # 98 – Reklamfria TV-tips dom närmsta dagarna

5. SVT2 21/12 kl 21.30 – Carnage

Roman Polanski regisserar, Kate Winslet, Jodie Foster, Christoph Waltz och John C. Reilly agerar och du tittar på. Carnage är en mycket sevärd film. Min recension hittar du här.

.

.

.

4. SVT1 26/12 kl 20.00 – Historieätarna firar jul

Jag har saknat Lotta Lundgren och Erik Haag. Historieätarna var och är ett extremt underhållande program på så många nivåer och nu ser jag med glädje fram emot annandagen när dom ska frossa i julbord från olika tidsepoker. Precis lagom när man själv vill kräkas på julmat alltså.

.

.

.

3. Värsting-musik-helg på SVT

På lördag visas äntligen dokumentären om Ratata (19.00 SVT2) och på måndag är det en helkväll på SVT2 i musikens tecken. 21.45 börjar det med Hitlåtens historia, sen kommer en livekonsert med Robbie Williams från London Palladium och efter det är det dags för dokumentären om  Henric de la Cour. Först 00.15 är det sovdags. Eventuellt. Det kan vara dags för en skinkmacka också.

.

.

.

2. SVT1 23/11 kl 21.30 – En enkel till Antibes

Skulle det vara så att punkt # 3 inte lockar alls så visas en jättefin liten film med en guldbaggebelönad och hjärtskärande Sven-Bertil Taube i huvudrollen samtidigt på SVT1. Min recension hittar du här.

.

.

.

1. SVT1 Julafton kl 22.00 – Love actually

För alla som någonsin trott på kärlek, som hoppats finna kärlek, som varit med om olycklig kärlek eller mist någon älskad. Kärlek på film blir helt enkelt inte mer loveable än såhär. Min recension hittar du här.

10 svar på ”Fredagsfemman # 98 – Reklamfria TV-tips dom närmsta dagarna”

 1. Perfekt TV-koll — ska se till att programmera för åtminstone #5 (men med kräk-censur) och #1. Och en Ratata-doku låter ju inte helt fel. Fänks!

  Ha en bra fredag och god helg

 2. 5. Låter lovande, ska försöka hinna se den. Om jag inte blir nerröstad för titt på den lånade ”Monsters university” istället. Tips: numera gratis att låna film i 7 dagar på en bibbla nära dej 😉

  4. Detta missar jag INTE! Gillar verkligen historieätarna.

  3. Också svårmissat! Ratata vill jag absolut se och Robbie m fl får nog underhålla till knäckkok o julklappspyssel, typ 🙂

  2. Tack för tips och i mitt fall varning, för denna film ligger i ett paket som mina päron ska få dagen efter så jag måste på något sätt få dem att INTE titta på den då…

  1. Älskar den. ÄLSKAR. …såg jag dessutom att jag skrivit redan på din rescension 2009… 🙂

  En toppenfemma helt enkelt! 🙂

  Och den bästa jul som bara är möjlig önskar jag dig o Fiffionerna 😉

  1. Boknörden:
   5. Det ska bli mitt nyårslöfte, att låna mer film på bibblan 🙂
   2. Vilken utomordentlig julklapp. Den kommer dom se många gånger (tror jag).
   1. Håller med! 🙂

   God Jul till er också, allihop! 🙂

 3. Bara godsaker (nästan) du hittat idag! Kanoners!

  #5. Asbra. A must see för dom som inte gjort det.
  #4. VAD KUL! Har också saknat dom!
  #3 Den här har jag laddat för! Man växte ju upp med Ratata för bövelen!
  #2. Nja, valet mellan 3 och 2 är ju rätt lätt dårå….
  #1. Finfint! Tjuvstartade ju genom att se den bara för ett par dar sen. Känslan! Naturligtvis kanonbetyg!

  Ha nu trevlig Helg! (julhälsningen kommer senare!) 🙂

  1. Steffo:
   3. Visst är det coolt! Plus att alla remastrade skivorna finns på Spotify nu. Nostalgitripp de luxe 🙂
   2. Har du sett den eller dissar du den osedd?

   Trevlig helg! 🙂

 4. 1. Visst, man kan tycka om den och det förstår jag. Men att gå så långt som Åsa Beckman gjorde i morgonens DN och påstå att den är ett ”modernistiskt mästerverk” är att gå lite för långt. Jaja, nu har jag fått mitt sagt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.