Fredagsfemman # 99

5. Jag gillar action – not words!

Bland det bästa jag vet är människor som inte bara snackar om allt dom vill göra utan som verkligen GÖR. Därför blir jag glad när jag ibland får mejl från unga filmare som ber mig titta på deras filmer och skriva om den på bloggen. Viking Almquist är en sådan filmare. Han har gjort ”ultralågbudgetskräckfilmen” Evil Easter 3: The Final Easter som finns att se på youtube (<— klicka på länken). Jag har sett den. Snyggt jobbat att genomföra projektet Viking!

.

.

.

4. Hej då Jason, hej Roger och Martin!

Nu är fredagstemat med killen i hockeymask slut och det känns lite tomt tycker jag. Därför kör jag igång ett nytt tema, ett litet minitema med start ikväll. Fyra fredagkvällar, fyra filmer i samma franschise, fyra välkända filmer med två superhajpade poliser i huvudrollerna. Inte riktigt lika läskigt som Fredagen den 13:e men kanske aningens högre medelbetyg. Kanske.

.

.

.

3. Projektet som gäckar mig

2014 kommer filmen som ännu så länge går under namnet ”Untitled Terrence Malick Projekt”. Själv tycker jag det vore rätt tufft om det visade sig vara den riktiga titeln. Men det som gör att detta projekt upptar en del av min tankeverksamhet är kombinationen av min Malick-aversion (den rätt aggressiva sådana) och filmens line-up. Ryan Gosling, Michael Fassbender, Natalie Portman, Christian Bale, Cate Blanchett, Rooney Mara, Val Kilmer, Holly Hunter och Benicio Del Toro. Vad jag än tror att jag vet att jag kommer tycka om filmen (eller inte tycka) så kan jag rimligtvis inte strunta i att se filmen. Det vore banne mig tjänstefel.

.

.

.

2. Har du Movie Pop-appen?

Inte? Skaffa den. Ett riktigt kul och nördigt filmklippsspel. Det går att leta upp mig där om du vill få dig en match. Sök på mitt namn och lägg till lino.

.

.

.

1. 24h film

Filmbloggaren Plox fick en idé om att köra igång ett filmmaraton med sig själv som han kallade 24h film. Vi andra kunde följa hans framfart genom filmhögarna på twitter och vi försökte hejja på honom så gott det gick. Hans maraton sådde ett frö hos mig att försöka göra detsamma under nästa ledighet och nu är den här. Jag är ledig ett par dagar till och har för avsikt att genomföra ett liknande maraton själv. Och med tanke på vad jag skrev på punkt 5 här ovan så gillar jag inte att bara tänka, jag gillar att göra. Så det kommer bli av!

14 svar på ”Fredagsfemman # 99”

 1. 5: Imponerad av de som har uthållighet nog att genomföra ett sådant projekt.
  4: Ingen fredag utan tema — najs!
  3: Låter klart intressant…
  2: Försöker nog stå emot suget ett tag till. Men bra att veta att den finns.
  1: Lycka till, jag lovar att bistå med uppmuntrande tillrop. Vi ses på Twitter.

  Ha en bra (ledig?) fredag!

  1. Sofia:
   5. Ja, verkligen. Dom behöver all pepp dom kan få.
   4. Ja, det kanske blir lite najs. Lite. Både och kan man säga 😉
   1. Det kan behövas. Ska sätta mig och göra nån form av schema nu 🙂

   Ha en bra (icke-ledig?) fredag! Själv är jag ledig 🙂

 2. 4 – hade själv tänkt att se om alla fyra men den lusten försvann redan efter första filmen.
  3. Det var en lång lista skådisar som kommer vandra mumlades genom en film.
  1 Kommer inte på fråga för egen del men lycka till!

  1. filmitch:
   4. Haha, jag kan förstå dig på sätt och vis, men kanske inte redan efter första.;)
   3. Ja herregud så knepigt det antagligen kommer att bli
   1. Tack. 🙂

 3. Haha, kul att mitt dygn inspirerade och inte avskräckte. Jag kanske sympatiseringsmarathonar med dig, i alla fall en liten bit på vägen. 🙂

  1. Plox:
   Nej, den avskräckte inte alls, precis tvärtom. Det kräver ju dock en smula planerande för att få ihop allt och nu visade det sig att jag roligt nog får sällskap under maratonet så vill du sympatisera så blir det på nyårsafton 😀

  1. Nilmas Filmhylla:
   Det är bara att dra igång ett eget. 🙂 Om du finns på Twitter kan du ju alltid uppdatera vilka filmer du ser där så kan fler hänga på och kanske hjälpa dig att hålla dig vaken? 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.