Fredagsfemman #123

5. Edward hjärta Bella

Fem fredagskvällar med start ikväll kommer jag skriva om en mycket välkänd filmfranschise. Det kommer spoilas en del och kanske sväras litegrann och jag är medveten om att jag inte är målgrupp för varken böckerna eller filmerna men ändå, nu är det ingen återvändo, nu blir det några sommarveckor med twilightinspirerat fredagsmys här på bloggen. Huga!

.

.

.

4. Sommarskräckisar

Oculus har precis haft premiär. 2 juli kommer Deliver us from evil och 29 augusti intar Medicinen biograferna . Sommarskräckisar kan man aldrig få för mycket av. (Obs. Ironi vad gäller den sista)

.

.

.

3. Kentfesten

Kents nya skiva Tigerdrottningen är i mina öron den bästa dom hittills gjort och då gillar jag ändå alla deras tidigare. Jag vet inte för vilken gång i ordningen jag kommer se dom live på söndag (fjärde, kanske?) men det känns magiskt att få höra alla dessa nya låtar live. Kentfest. Nu hoppas jag på en finfin sommarkväll utan regn och att alla sjunger med i Svart snö. ”När det känns som du har väntat sedan du var barn på att någonting ska hända, på närkontakt av nått slag. När det känns som om du gjort allt, sagt allt men inte får några svar när det känns som om ditt bästa inte är tillräckligt bra, när fördämningarna brister och du håller tillbaka en stor flod , när verkligheten skakar och det flyter svart snö i ditt blod. Dom säger allt kommer bli bättre för tiden läker alla sår, det är politisk propaganda från järnridån. Känner ni som jag sträck upp era hääääändeeeeer (det är fler än du och jaaag) som förlorat nått vi älskar i elden (fler än du och jaaag) som dansar för oss själva i mörkret (som om det inte fanns någon morgondag) jag vill inte vara ensam, men vem vill vara ensam?” Så JÄVLA fin låt!

.

.

.

2. Nu är det igång  – FOTBOLLS-VM!

Äntligen äntligen äntligen! Igår kväll började det, fyra års väntan är över. Hej Brasilien! Hej otaliga mysiga timmar framför TV:n! Hej fantastisk fotboll och hejhej alla nya fotbollsspelare från alla möjliga länder som jag nu kommer lära mig namnet på.

.

.

.

1. One Direction – one way or another

Så är det då kvällen med stort 1 och stort D. I månader har den där biljetten legat och bränt hål i botten på min byrålåda. Dottern har försökt få mig att förstå att ”det finns faktiskt riktiga fans som inte fått biljetter och så har DU en! Var en god medmänniska mamma, sälj den!” Men nä, här säljs ingenting. Jag köpte biljetten för att jag ville gå, för att jag med egna ögon ville om filmen This is us visade en någorlunda korrekt bild av konserthysterin kring bandet. Så ikväll är jag i Friends Arena. Redo. Pepp. Antagligen kommer jag köpa en T-shirt som antagligen är för liten. Ikväll är jag helt enkelt en directioner som alla andra, ikväll är Niall, Zayn, Louis, Harry och Liam mina boys och nu skrämde jag skiten ur mig själv rätt rejält för jag kunde namnen på dom utan att googla. Ikväll ska jag sjunga med fast jag inte kan texterna och dottern har ståplats så hon behöver inte ens se mig. Sannolikt en vinst för alla inblandade.

18 svar på ”Fredagsfemman #123”

 1. 5: Ska bli intressant att följa, inte minst eftersom jag själv klämde mig igenom böcker och filmer under våren. Kanske tajma en sampostning mot slutet?

  1: Låter som om det kan vara bra med lite avstånd mellan snyltaren och de riktiga fansen 😉

  Du verkar ha en alldeles föredömlig start på helgen upplagd. Må den fortsätta i samma spår.

  1. Sofia:
   5. Självklart kör vi sampostningar. Nu maxar vi Twilight tycker jag 😉

   1. Håller med. Tror dock att det finns en hel del riktiga fans som har sittplats. Jag håller mig helt enkelt lite inkognito. Spanar och lyssnar sådär lite ”bakom” 😉

   Trevlig helg!

 2. 5. Åh herregud…slipa knivarna! ;-/
  4. Åh herregud…vad obehagligt mysigt! 🙂
  3. Åh…njaeee….
  2. ÅH HERREGUD…vad härligt!!!! 🙂
  1. Åh…herregud…..har en precis likadan dotter i min absoluta närhet….

  Som vanligt: GO HELG dårå!! 🙂

  1. Steffo:
   Haha, jag läste för fort, trodde att ditt svar på nummer 2 var på nummer 1. Fick en liten twist-i-hjärnan nu 😉

   Men nummer 2 är verkligen HÄRLIGT. Vilken match det var igår! 🙂

   Go helg!

 3. 5. Efter att ha introducerats till fenomenet genom första filmens surprisevisning på filmfestivalen så har jag en viss hatkärlek till serien och en av filmerna är ju faktiskt bra. Skall bli spännande att följa din syn på detta.

  4. Sådana affischer skickar mysvibbar längs ryggraden. Vackert.

  2. Om man bortser från att det effektivt dödar allt filmtittande så är det ju faktiskt trevligt att fotboll blir kul tre veckor var fjärde år. Hup Holland Hup!

   1. 5. Jag har sett alla fem. Den första ofrivilligt alltså, den andra när det hade gått tillräckligt lång tid för att jag skulle börja tvivla på att den första verkligen var så dålig som jag mindes, och slutligen i år de tre återstående bara för att.

    2. Inte bara för Nigel de Jongs publikfrieri i finalen senast. Jag är halvblod.

 4. 5. Jag säger som Steffo: HERREGUD. Att du gör det frivilligt. Ta fram motorsågen, det går snabbare. Jag har bara sett första filmen i sin helhet och tyckte den var rätt underhållande, helt ok. Men sen har jag sett utdrag ur de andra filmerna här och där och känt mig smutsig. Velat skära av mig öronen och tvätta munnen typ, för att jag svurit så mycket åt denna söliga soppa av mellanstadieintriger och dödligt allvarliga vampyrer och gud vet allt. Ska bli riktigt kul att läsa din… åsikt. LYCKA TILL med ”myset”.

  1. Cecilia:
   Hehe, smutsig. Känner igen mig i den beskrivningen. Fast filmerna framkallar så många olika känslor, du kommer märka det 🙂

 5. 4.Medicinen är skrämmande dålig, ja. Konstigt nog tyckte de andra på MovieZine som såg filmen att den var en trea. Tror de flesta kommer hålla med mig dock..

  3. Jag har nog sett Kent minst tio gånger nu och tycker ”Tigerdrottningen” är långtifrån deras bästa (Hagnesta Hill, B-sidor!, Du & jag döden osv) men fortfarande bättre än det mesta..älskar den, särskilt Svart snö. Det kommer att bli magiskt!!

  1. rebecca:
   4. När du beskriver en film som ”skitfilm” då känns det som att du verkligen tycker den är ap-dålig. Jag kommer givetvis att se filmen 😉

   3. Magiskt! Och inte-regnig hoppas vi på 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.