Här är juryn som ska syna bloggen!

30 december, 2013

Jag har fortfarande inte riktigt smält att Fiffis filmtajm är nominerad till Årets Filmblogg 2013 och nu kommer nästa chock – juryn!

Idag släppte MovieZine namnen på dom fyra jurymedlemmar som ska syna, stöta, blöta och läsa våra bloggar och texter och det är dessa fyra som ensamt men gemensamt väljer vilken blogg som bäst förtjänar titeln Årets Filmblogg.

Juryn består av Helena af Sandeberg, Marcus Birro, Alba August och Erik Dalström.

Jamenvissthick!

Så nu skulle jag vilja be dig om en liten tjänst, speciellt om du läst min blogg ett tag och känner att du har koll på den. Har du någon favoritrecension/text/inlägg/whatever som du tycker att juryn borde kika lite extra på (jag vet ju inte ens om dom läser detta men chansen finns) och kan du i såna fall skriva detta här i kommentarsfältet? Det är okej att länka till nåt mindre bra också om du vill.

Nu ska jag hicka vidare.

Tack på förhand.

{ 16 comments… read them below or add one }

Lena december 30, 2013 kl. 15:26
Fiffi januari 1, 2014 kl. 11:19

Lena:
🙂

Svara

Camilla Andersson december 30, 2013 kl. 17:09

Jag tycker att dina inlägg om manligt och kvinnligt i filmvärlden är underbara. De säger så mycket om film.

https://www.fiffisfilmtajm.se/filmspanartema-kvinnlighet/

https://www.fiffisfilmtajm.se/filmspanartema-manlighet/

Svara

Fiffi januari 1, 2014 kl. 11:20

Camilla:
Vad kul att du tycker det 😉

Svara

Jocke december 30, 2013 kl. 21:19

Fiffis filmtajm en kopp starkt kaffe och en ostmacka det är min frukostritual varje dag. Det kan inte begäras att någon jury ska förstå det men det här är en viktig blogg och den enda jag läser.

Svara

Fiffi januari 1, 2014 kl. 11:21

Jocke:
Wow! Oj! Vilken grej!
Tack så mycket för din kommentar 🙂

Svara

Joseph december 31, 2013 kl. 00:59

Tror jag hittade din blogg till en början för att du hade recenserat The Human Centipede _och_ en amatörfilm vi båda hade fått skickade till oss (när jag recenserade på en tidigare blogg).

Och jag tänkte: Denne bloggare ser och recenserar inte bara om filmer hon får inskickade av amatörfilmare (vilket ju är otroligt sympatiskt) hon anser sig även inte vara för fin i kanten för att se fulkultur. Då la jag till dig i min RSS.

Svara

Fiffi januari 1, 2014 kl. 11:22

Joseph:
Tänk att det var Human Centipede av alla filmer på jorden, hahaha. 😉

Svara

Filmitch december 31, 2013 kl. 14:17

Jag har varit inne och tittat på de övriga bloggarna och finner din blogg vara unik på ett sätt. Du (och jag hoppas att jag inte förolämpar dig här för det är inte meningen) skriver inte så mycket om själva filmerna dvs det som alla andra gör (så även jag) dvs man analyserar sönder handlingen, mal på om varför en film är bra eller inte etc etc. Du skriver mer om känslan av att se film därav blir det mer personligt och träffande.

Detta är styrkor som borde få komma fram till juryn. Det jag tänker på är inläggen om Thelma & Louise, Skäggmannen & Magnolia samt ett inlägg där du berättade om hur du besökte platsen för Assasins (?), den med Sly som lönnmördare, på din bröllopsresa (om jag nu minns rätt).
Alla dessa tre texter är när Fiffi är som bäst. Man kanske inte blir så mycket klokare på vad filmen handlar om men man känner hur en film kan berika ens liv och tänka på andra saker än just handling, vilka skådisar och vad som är bra eller dåligt.

Svara

Fiffi januari 1, 2014 kl. 11:24

Filmitch:
Tack så JÄTTEmycket för dina fina ord. 🙂

Svara

Sofia januari 1, 2014 kl. 14:57

Wow, att bli närgranskad av dem — gulp. Men är det nu någon som förtjänar att bli det så är det ju du, jag hoppas bara att de lägger ned tillräckligt med tid på det för att hitta just de där personliga inläggen som du är så himla bra på. Instämmer med det andra angett som bra texter, dvs dina krönikor, men vill också peka på den här som är mer av en renodlad recension men samtidigt så väldigt personlig. In a good way.

https://www.fiffisfilmtajm.se/mitt-langtande-hjarta/

Svara

Fiffi januari 3, 2014 kl. 18:31

Sofia:
Visst är det gulp. Bigtajmgulp. Men samtidigt ganska skönt att känna att ingenting jag gör nu gör nån större skillnad. Hur det går är bortom min kontroll. Tack så mycket för att du ville tipsa 🙂

Svara

Anders januari 3, 2014 kl. 18:27
Fiffi januari 3, 2014 kl. 18:35

Anders:
Tack! 😀

Svara

Voldo januari 3, 2014 kl. 21:57

Dåligt att inte jag kom med! Men jag hejar i alla fall på dig och önskar lycka till. 🙂

Svara

Fiffi januari 3, 2014 kl. 23:34

Voldo:
Tack, vad snällt av dig 😀

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: