Idag fyller Fiffis filmtajm 2 år!

Ännu ett år har gått och vart tog det vägen? Mäter jag det i antal filmer jag sett så förstår jag rent logiskt att tiden, dagarna, veckorna och månaderna har gått men känslomässigt hänger jag inte riktigt med.

Bloggen fyller två år idag och precis som en mänsklig tvååring växer den så det knakar. När jag startade bloggen hade jag hade en knasig dröm om att kanske kunna ha hundra (100!!) följare på Bloglovin inom två år men det är ju jättedumt att önska sig sånt jag ändå inte kan påverka, jag vet det, så att jag nu har 102 följare där är ju helt fenomenalt jätteroligt, nästan GALET tamejfan!

Den här bloggen har öppnat dörrar jag trodde var låsta med både en och två lås för såna som jag. Den har fått mig att träffa häftiga människor jag antagligen aldrig annars hade mött och den har pushat mig att se filmer jag kanske aldrig hade tagit i med tång om det inte vore för att stunden av skrivande efteråt sporrat mig. Men det kanske häftigaste av allt är kommentarerna, mejlen och samtalen som kommer i kölvattnet av mina recensioner och vetskapen om att du tar av din tid för att läsa det jag skriver. Det finns ingenting som gör mig mer glad och stolt än det.

Precis som förra året vill jag självklart fira min födelsedag och den här gången kommer en person att vinna The Ultimate Fiffis Filmtajm Movie Box, ett fullsmockat paket med FEM speciellt utvalda filmer (som fått toppbetyg av mig) och en hel del majsiga tillbehör, ja, allt du kan tänkas behöva för en helmaxad filmkväll.

Vill du vinna? Allt du behöver göra är att ge mig ett bra tips på ett Tre-om-en-tema som du skulle vilja läsa om (dom jag redan skrivit om hittar du här).  Om du dessutom går in och gillar bloggen på Facebook får du dubbla chanser.

Mejla ditt tips (och adress) till fiffi@fiffisfilmtajm.se senast den 22 november. Vinnaren publiceras här på bloggen den 23:e.

Lycka till och TACK SÅ JÄTTEMYCKET för att du är med och gör den här bloggen till vad den är. Vad den nu är.

33 svar på ”Idag fyller Fiffis filmtajm 2 år!”

 1. Stort grattis! Många, många bloggar startar – få klarar ens en månad och ännu färre ett år. Du bloggar på av hjärtans lust efter två år och det är rätt fantastiskt. Bra skriver du också!

  Har ingen aning om vad Bloglovin är men du förtjänar sannerligen många läsare!

  1. Jessica:
   Tack så mycket 🙂
   Det här med filmbloggeriet är ju så vansinnigt kul så att skriva med hjärtans lust är ingen svår bedrift direkt, inte för mig i alla fall. Jag skulle kunna tänka mig att göra det här heeeela dagarna om jag bara fick lön 😉

   Bloglovin är ett toppenbra ”samlingsverktyg” för att få uppdateringar av sina favoritbloggar. Kolla upp vettja. Jag följer din blogg där 🙂

 2. Gratulationer kommer från filmitch. tänk att vi är nästan jämngamla 🙂 Tycker att många bloggar hängt med länge nu, det känns nästan som att man är ett virtuellt kompisgäng.
  Roligt att läsa dina tips på filmer i recensioner som är underhållande Filmitch hänger på så länge skukan kan gå 🙂
  Ett tips på tre om en kommer att komma inom kort. Keep up the good work!

  1. filmitch:
   Tackar!! 🙂
   Visst blir vi filmbloggare som en virtuell filmstudiecirkel på ett ungefär. Vi träffas bakom tangentborden, dricker kaffe tillsammans eller går på bio eller diskuterar film på olika platser i – ensamma men ändå tillsammans. Jättehäftigt tycker jag och tack för att du hänger med på ”skukan” (vad nu det är ;)) 🙂

   1. Om jag ngn gång stöter på en ande som ger mig tre önskningar kommer definitivt en av önskningarna vara: Lär mig stava och skriva korrekt svenska!
    Anser det mkt viktigt att tillägga att jag INTE jobbar som svensklärare ngt mina elever f.ö anser vara skönt 😉
    Skutan ska det vara 🙂

 3. Grattis! 🙂

  Tack för roligt samarbete när det gäller sågning av Renée Zellweger. Och så var du starkt bidragande till att jag bytte till WP vilket jag inte ångrar.

  …och så skriver du bra också. Rackarns alltså. 😉

  1. Jojjenito:
   Tack så mycket 🙂

   Samarbete över filmbloggargränserna är alltid kul tycker jag och vårt samarbete gick ju bra trots att vi tyckte lika illa om hon den dära Zellweger. 😉

 4. Nej men stort grattis på födelsedagen! Bloggen har ju bjudit på mycket trevlig och intressant läsning och jag ser fram emot mer. Den här gången ska jag försöka komma ihåg att delta i tävlingen också… 😀

 5. Så härligt med två år! Det bästa med din blogg är ju att den blir bättre och bättre hela tiden eftersom filmarkivet blir större och större 🙂
  Jag ser fram emot ett nytt härligt filmår med dig!

 6. Grattis Fiffi! Starkt jobbat med två år, hoppas på många fler! Även jag ska i år komma ihåg att delta i tävlingen (virtuell minneslapp noteras). Hurra hurra hurra!

  1. Lina:
   Tack så mycket 🙂
   Mina tips? Oj. Jag har nog inga allmängiltiga tips men att uppdatera ofta, skriva personligt och att alltid svara på kommentarer är en bra bit på vägen 🙂

 7. Grattis på 2-årsdagen! Bra jobbat, det är alltid ett nöje att titta in. Hade jag funnits på facebook hade jag självklart gillat, men mailar ”tre om en tips” i alla fall 🙂

 8. Instämmer i alla grattis-hälsningarna och emotseendet av ytterligare ett år! Det känns inte som alls länge sedan det var ettårsdagen, shit vad tiden går fort. Ska absolut försöka klura ut något fiffigt till tävlingen.

  Förresten, beskrivningen av kommenterandet som en virtuell studiecirkel är ju på pricken! I likhet med dig upplever jag också just den biten som den stora belöningen med bloggandet. Och så alla filmerna, förstås 😉

  1. Sofia:
   Tack så mycket 🙂 Ja det här med filmbloggandet är så tok-givande på många sätt, jag förstår inte hur jag klarade mig utan det förut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.