Katastroffilmstisdag: THE CORE

Vad händer när jordens magnetfält är satt ur spel? Jo det kan jag tala om. Pacemakers stannar, samtliga Londons duvor får spel och flyger vilse, vädret blir vidrigare än vanligt runt om i världen och en samling modiga män – plus en kvinna – får i uppdrag att via en specialbyggd farkost ta sig ner till jordens medelpunkt och spränga lite och således få kärnan att börja rotera igen och livet kan åter bli normalt för oss världsmedborgare.

Wohooo, det här låter som ett kul uppdrag och en spännande film kanske du tycker. Jag är ledsen att lägga sordin på stämningen men det här är allt annat än skoj. Filmen lider av klara Armageddon-problem sett till effekterna och manus är blaha-blaha, däremot är skådespelarna en samling fullblodsproffs och regissören Jon Amiel har dom att tacka för ALLT som är okej med filmen.

Aaron Eckhart, Delroy Lindo, Stanley Tucci, Hilary Swank och han som dansade så fint i Änglavakt, Tchéky Karyo, är gänget som ska rädda världen och det är en sevärd samling skådisar i normala fall. Här blir det liksom BEYOND normalfall, det gäller bara att släppa taget och hänga med ner till jordens inte, att inte ifrågasätta, att inte ens på inandning uttala orden ”vad sägs om lite logik?”, då funkar filmen att se. Söker du reell verklighet och korrekta matematiska svar på fysiska, tekniska och biologiska problem då är mitt tips att du stänger av strax efter förtexterna.

Att amerikanerna vinner är ingen spoiler direkt och vem eller vilka som överlever turen i farkosten kan du räkna ut med ena handens tumme efter tio minuter men ändå, jag har sett sämre katastroffilmer OCH jag har sett många som är betydligt bättre. Skådisarna i allmänhet och Aaron Eckhart i synnerhet räddar betyget från att hamna bland rostiga cyklar och öppnade ravioliburkar på sjöbotten.

Som alltid ska man sluta när man är på topp så det är precis vad jag gör nu. The Core blir den sista filmen i detta tema. Jag hoppas du fått några tips på både bra och dåliga filmer i den här genren och jag kan lova att det kommer att skrivas om fler katastroffilmer på bloggen så småningom, dock kanske inte på tisdagar.

Eftersom jag på den senaste tiden fått lite av en hang-up på Aaron Eckhart och att han även var med i den här filmen så blir det en naturlig övergång till nästa tisdagstema som heter *ta-daaaah* Veckans Aaron.

Så håll i hatten och stoppa tummen rätt i munnen för nu vankas det fitthaka på veckobasis ett tag framöver.

8 svar på ”Katastroffilmstisdag: THE CORE”

 1. Aha, Aaron Eckhart! Det var väl inte så länge sedan vi var några här på bloggen som plussade honom och viss diskussion uppstod angående hans eventuella förträfflighet. Har du kommit över till vår sida helt och hållet nu? 😉

  PS, du glömde betyget, antar att det var en tvåa?

  1. Henke:
   Japp. Jag har tagit steget från the dark side, jag har sett ljuuuuuuset. Fan, han är BRA den där killen! 😉

   Och tack för att du såg det jag missade. Det är en solklar tvåa.

   1. Tyvärr, måste jag tillägga. Det är en fantastisk tjänst! 🙂

    Ang The Core minns jag att den var skön i all sin orimlighet. Bra avslut på ett bra tema. 🙂

    1. Pladd:
     Tackar! 🙂
     Men med tanke på hur svårt jag har att veja för katastroffilmer när dom kommer i min väg så lär det komma fler såna recensioner framöver.

 2. Ah, The Core. Måste säga att jag gillar kreativiteten när det gäller vilken katastrof som ska drabba oss. Hmmm, vänta nu, orkan, meteor, väder och vind?… nej, Jordens kärna slutar snurra!

  Har inte sett filmen, bara spridda delar. Verkar inte vara nån höjdare men kommer nog att ses nån gång.

  1. Jojjenito:
   Visst är den underhållande bitvis, jadå, det är den (precis som alla katastroffilmer) men det finns så många som är så väldigt mycket bättre än den här.

   Men visst är det spännande att se vad manusförfattare kan hitta på för att förnya genren 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.