NEW YEAR´S EVE

5 maj, 2012

Om Robert Altmans Short cuts är en åttarätters provsmakningsmeny på Fredsgatan 12 så är New Year´s Eve en tugga av varje ljummen hamburgersort på Donken.

Om Magnolia är en vedungnsbakad pizza med perfekt krispiga kanter, ruccola, parmaskinka och riktig mozzarella så är New Year´s Eve en såndär fryst variant dom gör reklam för på TV med ”extra allt” men som bara smakar bakpulver.

Njää förresten, nu överdrev jag lite för helt smaklös är inte den här filmen. Den är inte usel men den är heller inte bra. Det är en samling kända fejs som sammanfogas i korta filmiska sekvenser men till skillnad mot fungerande filmer i samma många-historier-som-vävs-ihop-till-en-genren så saknar den här filmen en smart baktanke. Det är liksom bara ihopklippt sådär hejhopp. En plastikkirurg sätter inte fast ett öra mitt på kinden eller ett lillfinger mitt på ryggen, en plastikkirurg har liksom en tanke, en mall för vad som ska göras – och varför. En regissör och en klippare borde ha detsamma, eller åtminstone en fungerande kommunikation för att undvika slutresultat som dessa.

Regissören Garry Marshall är ett stort namn i romcomsammanhang efter att ha gjort filmer som Pretty woman, Frankie & Johnny och Runaway bride men efter Valentine´s day (2010) och nu denna känner jag mig mycket tveksam till om denne man borde få fortsätta filma. Han kanske kunde  tvångspensioneras, han är ändå född 1934.

I den här filmen blandas skådespelare som Robert DeNiro och Michelle Pfeiffer med Katherine Heigl och Zac Efron, Sarah Jessica Parker med Jon Bon Jovi, Ashton Kutcher med Jessica Biel, Halle Berry och Hilary Swank. Lite smått och gott kan man alltså säga, lite högt och ganska mycket lågt. Historien känns som en novelltävling från en högstadieskola och visst går filmen att se i brist på annat men jag begriper inte varför jag tittar. Urskiljningsförmågan är på semester. En lång en. Igen.

 

{ 7 comments… read them below or add one }

Henke maj 5, 2012 kl. 10:00

Jag älskar Valentine’s day. Den spöar skiten ur Love actually alla dagar i veckan!

Svara

Fiffi maj 5, 2012 kl. 22:24

Henke:
Oj! Va? Tycker du? Vad intressant! Själv tycker jag att Love actually spelar i en heeelt annan – och bättre – liga.

Svara

filmitch maj 6, 2012 kl. 11:27

Den här filmen ligger överest på min att se lista – not. Valentines day stängde både jag o frun av efter ca 30 minuter.

Svara

Fiffi maj 6, 2012 kl. 13:18

Filmitch:
Inte ens en gratis-tittning på Voddler kan få dig att smälta. 😉

Svara

filmitch maj 8, 2012 kl. 10:19

Det finns avsevärt intressantare filmer på Voddler t.ex Bärsärkarna med CG Lindstedht 🙂

Svara

Pladd maj 6, 2012 kl. 18:12

Alla de filmer du refererar till i texten är ju så underbara att man undrar hur någon kan misslyckas med ett liknande upplägg. Uppenbarligen är det inga större problem, så jag avvaktar nog. Fast det är klart, med Voddler har jag upplevt att man kan hamna framför lite vad som helst, så man vet aldrig.

Svara

Fiffi maj 6, 2012 kl. 22:13

Pladd:
Det är ju lite härligt att se filmer man egentligen inte ”borde” eller kanske ens ville. Det är så man hittar sina pärlor fast det kan ju ta ett tag 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: