Fredagsfemman #213

5. Nån mer än jag som saknar denna info från SF?

Jag tror inte jag är ensam om att ha kollat in nån kommande film som jag sett fram emot att se på bio och när datumet för premiären närmar sig så visar det sig att den är hux flux borttagen. Bara sådär. Ibland kan den vara framflyttad (sådär som Creed blev ett par tre gånger) men ibland är den helt enkelt puts väck (som Ex Machina och nu Sisters som skulle ha haft premiär nästa vecka). Är det bara jag som saknar nån form av info kring detta? Alltså det kan vara nog så svårt att planera in biobesök (speciellt om det involverar fler personer än en själv), så lite framförhållning och upphittbar information på SF:s hemsida är det minsta man kan begära…eller är det inte?

.

.

.


4. Se årets Guldbaggenominerade filmer gratis i helgen

Är du nyfiken på filmer som Tjuvheder, Efterskalv, Odödliga, En underbar jävla jul, En man som heter Ove, Cirkeln, Min lilla syster och Svenskjävelklicka in här och se till att boka en biljett eller om du vill läsa mer info. Svenskt och gratis alltså!

.

.

.

.

3. Stockholms första feministiska filmfestival är igång!

3-6 mars visas filmer av kvinnor om kvinnor på biograf Zita i Stockholm. Det finns en hel del intressant på programmet (som kan läsas här) och om allt går som planerat kommer jag skriva om den av filmerna som lockade mig mest redan imorgon. Här finns all info om festivalen: www.sthlmfemfilm.se.

.

.

.

2. Javafan, jag har SPORTLOV, det måste väl kunna få plats här va?

En hel veckas semester! Jag inbillar mig att jag denna vecka ska ha hunnit både läsa bok, gå promenader på nya gator, brottas med fobier, lyssna på musik, hängt med mina barn, sorterat nya idéer i hjärnan, kanske sovit lite extra – och hittat Sherlock. Jag har ett par dagar på mig att hinna med det sista och det jag inte hinner med var kanske inte viktigt nog?

.

.

.

1. Book of Mormon i London

Jag visste inget om denna musikal annat än namnet och att alla jag vet som sett den säger att dom skrattat sig sönder och samman. Men nu är den sedd och ja den var bra. Riktigt jäkla jättebra faktiskt. Väldigt….icke-pk. Och jag kan inte sluta sjunga att jag har ”the golden plates”. Och ”Orlaaaaaando!”.