NYHET PÅ BLOGGEN: PEPP-MÄRKNINGEN

24 november, 2013

När film är som bäst kan den förändra liv. Tycker du det låter larvigt? Det tycker inte jag. Jag tycker faktiskt det låter så pass lite larvigt att jag fick en idé.

Jag vet hur det känns att vara ledsen, liten, ensam och vilsen och jag vet att när rätt film kommer i ens väg i exakt rätt tidpunkt så kan just den filmen vara skillnaden mellan klump i magen, söndergråtna näsdukar och dåligt självförtroende och en hemmasydd mantel slängd över ryggen, en knuten hand upp i luften och *domm-darra-diiiing* känslan av att ingenting är omöjligt.

Jag tänker därför införa en alldeles egen märkning här på bloggen. När du ser den mintgröna PEPP-handen vid en filmrecension kan den betyda ”Kom igen, du fixar det här!” eller ”Hej där! Du är inte ensam” eller ”Självförtroendeboost coming up” eller ”Se filmen, jämför med ditt eget liv, kanske tycker du inte att ditt liv är så pjåkigt ändå.

PEPP-märkningen har alltså ingenting med filmens betygsmässiga kvalité att göra (och där är enda likheten mellan min märkning och A-märkningen), den har ingenting med könet på vare sig skådespelare eller regissörer att göra och den har ingenting med filmgenres att göra. PEPP-märkningen kan alltså dyka upp precis överallt, det enda som krävs är att jag tycker det är ett filmtips utöver det vanliga till någon som behöver en liten snäll buff i sidan av någon anledning.

Tänk på PEPP-märkningen som en vitamininjektion när du känner dig småförkyld. Tänk på den som ett par varma raggisar när du fryser om fötterna. Se på den som en liten kompis med stora ögon som drar dig i tröjan, tjoffar till dig i sidan med en luden boxhandske och som med det vill säga ”hej, jag ser dig, jag vill dig bara väl”. Krångligare än så är det inte.

Den finfina PEPP-loggan är designad av HanoiSthlm och i nuläget kan du hitta redan recenserade filmer som fått PEPP-märkningen genom klicka här. Efter varje utvald filmtitel kommer det stå PEPP och det kommer fyllas på med fler filmer där allt eftersom.

Här är fem exempel på pepp-märkta filmer: 1, 2, 3, 4 och 5.

{ 8 comments… read them below or add one }

Henke november 24, 2013 kl. 13:41

Pepp! Bra initiativ. Jag trodde det var något annat du skulle annonsera. Men detta var ju peppande. Kul grej, liksom. Bra med lite balans från all galenskap också…

Svara

Fiffi november 24, 2013 kl. 15:34

Henke:
Kul att du fattar grejen 🙂 Det kändes som en märkning som jag själv tycker fattas. Allting här i livet handlar inte om bra/dåligt eller manligt/kvinnligt.

Svara

Joel Burman november 24, 2013 kl. 15:25

Lite chockad att inte se PEPP loggan på Det Stora Blå? Vad hände där? 🙂 Bra iniativ i övrigt!!!

Svara

Fiffi november 24, 2013 kl. 15:37

Joel:
Jag har inte hunnit gå igenom en bråkdel av bloggen än. Pepp-märkningen kommer hamna på många fler filmer än dom 10-15 filmerna den är på nu och däribland – givetvis – Det stora blå 🙂

Svara

David november 24, 2013 kl. 18:14

Va kul! Nu blev jag ännu mera peppad att läsa både gammalt och nytt på bloggen. 🙂

Svara

Fiffi november 24, 2013 kl. 18:42

David:
Vad roligt! Kul att fler än jag gillar idén 🙂

Svara

Sofia november 25, 2013 kl. 06:32

Åh, vilken härlig idé! Är det möjligen en hulknäve som får ange pepp-seal of approval? Och jag får känslan av att det också är en märkning som antyder att inlägget ofta har den omisskännligt personliga Fiffi-stilen.

Men du, skulle det gå att göra pepparna lite tydligare i filmlistan A-Ö? Fetstilade eller annan färg eller så?

Svara

Fiffi november 25, 2013 kl. 09:27

Sofia:
Har inte tänkt på det på det viset men visst skulle det kunna vara en hulknäve 🙂 Att filmrecensionerna som får en pepp-märkning är lite mer personliga än andra beror nog just på att pepp-känslan får fram nåt extra i mig, men tanken är att även filmer som _jag_ tycker är mindre bra men som jag tror kan peppa andra ska kunna få märkningen.

Pepparna kommer bli tydligare i listan, tanken var att dom skulle få en egen lista men bloggen vill inte köpa peppmärkning (eller nåt som har med pepp att göra) som sökord, vilket hade gjort det hela mycket enklare. Nu får jag lösa det på annat sätt. Bra idé med annan färg på bokstäverna 🙂

Svara

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: