SNUTEN I HOLLYWOOD

Jag ser himla mycket film ”rätt in i TV:n” från streamingtjänster så när jag dammade TV-bänken sist undrade jag vad den där ljusgrå håriga lådan var för nåt. Efter ett drag med trasan tittade den fram, den svarta blu-ray-spelaren. Stackarn. Alldeles bortglömd. Jag vet inte när jag använde den sist. Jag klappade lite på den, bad om ursäkt och lovade bot och bättring och HÄPP, jag gick direkt till filmhyllan och handen drogs till en box jag inte ägnat en  tanke sen jag köpte den för flera år sedan. Snuten i Hollywood 1-3!

Första skivan kastade in sig själv i spelaren och det var bara att sätta sig i soffan och njuta (?) av Axel Foley (Eddie Murphy) och hans snabbsnackande polisjargong i den här actionkomediklassikern från 1984. Fasiken va kul det här var när det begav sig! Bananerna i avgasröret! När Axel ”leker gay” och låtsas vara Ramon-med-herpes för att få prata med Victor Maitland (Steven Berkoff) på restaurangen. Och Serge (Bronson Pinchot)! Och den charmige Billy Rosewood (Judge Reinhold). Och musiken. MUSIKEN!

1984 var Snuten i Hollywood fräschare än en plocka-själv-sallad på Ica men 2016 är den inte riktigt sååå härlig. Jag gillar den fortfarande men jag skrattar inte högt direkt. Eddie Murphy känns över lag väldigt mycket 80-tal, hans komik har inte åldrats jättebra men känslan i filmen och musiken – MUSIKEN! – håller. Sevärt i insomnia-sommarnatten men kanske inte annars.

När jag såg filmen 1984:

När jag såg filmen 2016:

8 svar på ”SNUTEN I HOLLYWOOD”

  1. Henke:
   Bra beskrivning där, en ”helt ok rulle att ha i bakgrunden”. Det är så sant! Å andra sidan kan man ha den på istället för Spotify 🙂

 1. Vissa favoriter kan man se hur många gånger som helst. Detta är en av dem. En stor favoritfilm jag ser lite då och då och gillar, nej älskar lika mycket nu som då. Given femma. Den har verkligen allt en sån här film ska ha. Klart bättre än t.ex. Dödligt vapen som kom några år senare i genren.

  Denna första Snuten i Hollywood får alltså 5/5 av mig (och jag sätter sällan femmor som du vet). Tvåan är också klart bra, medan jag håller mig undan trean (tyvärr).

  1. Movies-Noir:
   Det är coolt att det här är en av dina få femmor!! Då förstår jag exakt HUR bra och felfri du tycker den är. 😉

   Håller du dig undan trean helt? Alltså, har du aldrig sett den eller har du sett den en gång och aldrig mer?

   1. Jag har sett den en gång och tyckte den var så mycket sämre än ettan och tvåan att jag hellre sett om ettan och tvåan flera gånger istället 😉

    Kanske kan du ändra min uppfattning med en passionerad text och ett stabilt betyg till trean…

 2. Ingen jättefavorit för min del, kanske såg jag den ”för sent”? Men helt ok. När du säger att Eddie Murphy är 80-tal, menar du då just här eller överlag? Jag tycker annars att han lyckats uppdatera sig rätt bra med sina röst-roller

  1. Sofia:
   Jag tycker att han överlag, som skådespelare, känns väldigt mycket 80-tal. Han har gjort okej grejer här och där även senare men hans typ av humor peakade liksom då. Röstrollerna är han dock väldans bra på. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.