TRE MÄN OCH EN BABY

Tre mörkhåriga, framgångsrika, snygga män delar skitcool och stor lägenhet i en stor amerikansk stad. Livet leker, champagnen flödar, tjejerna avlöser varandra i den egna hissen som går direkt upp till lägenheten. Det finns liksom inga problem i världen, inte förrän en dag när det står en korg utanför dörren och i korgen ligger en liten nästan nyfödd flicka, en flicka som behöver bo hos sin pappa. Och nu ska alltså dessa tre hunkar ta hand om den lilla flickan med allt vad det innebär av småbarnsbestyr.

Tom Selleck var 42 år, Ted Danson 40 och Steve Guttenberg 29 när Tre män och en baby spelades in och jag som alltid sett dom som GAMLA. Sen tänker jag på vilka killar jag skulle vilja se i rollerna vid en eventuell remake och Channing Tatum dyker upp, liksom Jonah Hill och Shia LaBeouf. Dom är 33, 30 respektive 27 år gamla. Vet inte om det spelar nån roll förresten, jag tycker bara fortfarande att Selleck, Danson OCH Guttenberg ser ut och beter sig mycket äldre än jag, fast jag tänker nog helt fel där.

Nu när jag är inne i en period då jag försöker välja filmer som inte berör mig känslomässigt alls så passade den här som handen i handsken. Det går inte att bli uppretad ens om jag försöker. Den stryker så mycket medhårs att en kelsjuk angorakatt skulle tröttna. Men den är samtidigt mysig i all sin harmlöshet.

Jag gillar filmen fortfarande, dock inte lika mycket som då. Tom Selleck däremot, HAN håller minst lika bra nu.

När jag såg den 1987:

När jag såg den 2013:

9 svar på ”TRE MÄN OCH EN BABY”

 1. Åh, fasen, var Guttenberg så pass mycket yngre än de andra två? Fascinerande att man liksom bara svalde att Selleck och Danson betedde sig som om de vore 25…

  Och vad gäller nytillsättning av roller — det finns ingen som kan tävla med Tompas mustasch 😉

  1. Sofia:
   Han var ju det fast det fattade jag inte DÅ. Ja, inte nu heller faktiskt 😉

   Kanske Ben Affleck med sin nya skäggväxt skulle kunna ge Tompa en match?

   1. Där sade du något… Gillar ditt trio-förslag nedan. Bill Hader, James Franco och Jonah Hill för en mer Apatow-betonad version? Även Horrible Bosses-uppsättningen skulle kunna funka.

 2. Jag såg själv om den för ett tag sen och den har tappat en del, det är en sak som är säker. Men den har fortfarande en mysig känsla som inte går att ersätta. Betyget på 3 män & 1 baby blev en svag trea. Bör tilläggas att Selleck och Danson passar perfekt, Guttenberg har jag aldrig direkt gillat men han är också ok.

  Hmm, remake säger du? Skulle inte förvåna mig. Men, vad horribelt att se ”unga män” i rollerna istället för som de är här. Men vilka som skulle passa idag? Det är en bra fråga… Vilka i runt 40-års åldern skulle funka? Vill inte höra om 20-25 åringar… Någon som har tips?

 3. Selleck är alltid värd sin vikt i mustascher. Tyckte mycket om filmen när den kom. Kuriosa 1; kommer ihåg att den var omtalad pga av en ”spökpojke” bakom gardinen i en scen. Kuriosa 2; min bror är övertygad om att Ted Danson har stått modell för dinosaurien Aladar i filmen med samma namn:-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.