TUCKER & DALE VS EVIL

28 november, 2014

Dom här filmårslistorna jag och mina bloggkamrater producerar med jämna mellanrum, dom är verkligen bra. Det är många gånger jag hittar filmer jag inte visste fanns, filmer jag plötsligt får ett sug efter att se om och filmer jag helt enkelt borde ha sett. Att få en virtuell spark i baken angående speciellt det sistnämnda är verkligen inte tokigt alls.

Tucker & Dale vs Evil  hittade jag på Sofias årsbästalista från 2010 och det var en film som helt fallit mellan mina stolar. Inte så att jag inte känt till namnet utan med att jag jämförde den med Scary movie i huvudet. Jag trodde helt enkelt att det var någon slags studentikos spoof på slashergenren.

Nu har jag sett filmen och upptäckte till min glädje att det faktiskt var en typ av spoof på slashergenren men inte på något negativt sätt. Det är en film med tydlig handling, massa härligt gore och två huvudkaraktärer som jag verkligen kände både med och för.

Tucker (Alan Tudyk, ja precis, Wash från Firefly och Serenity) och Dale (Tyler Labine) är två hillbillys som det är lätt att tycka om. Jag tyckte om dom så mycket att det redan efter tjugo minuter blev jobbigt. Jag visste ju att det skulle gå åt helvete och hela mitt väsen skrek neeeeeej. Jag tyckte på riktigt synd om dom, empati-o-metern slog i taket och jag fick en liten ledsen klump i magen som höll i sig filmen igenom.

Det här är en film för alla som är genuint intresserad av fördomsanalyser, av getingstick, av vedklyvar, av sällskapsspel, av att flirta med någon utanför sin egen liga, av sommarstugerenoveringar, av motorsågar och av psykologistudier.

{ 8 comments… read them below or add one }

Daniel november 28, 2014 kl. 22:46

Jag har sett att den där finns på Netflix men har hållit mig borta av samma anledningar som du nämner; förutfattade meningar om att det bara var någon dålig Scary Movie-variant. Men om det nu är något annat kan det ju vara värt en titt!

Svara

Fiffi november 28, 2014 kl. 23:11

Daniel:
Jag tycker absolut den kan vara värd en titt. Den är framförallt välgjord, mycket mer än jag någonsin kunde ana.

Svara

Henke november 29, 2014 kl. 02:05

Jag gillade verkligen denna film, även om den bara är en liten parentes i filmhistorien. 3/5 är rimligt.
http://fripp21.blogspot.se/2012/05/tucker-dale-vs-evil-2010.html

Svara

Fiffi november 29, 2014 kl. 10:08

Henke:
Även parenteser kan ha existensberättigande ibland 🙂

Svara

filmitch november 29, 2014 kl. 12:52

Mycket trevlig film – en bagatell men trevlig sådan – älskade flismaskinsscenen.

Svara

Fiffi november 29, 2014 kl. 18:30

filmitch.
Haha, ja den var helt vansinnig ju!

Svara

Sofia november 29, 2014 kl. 14:24

En spoof-film med ett stort hjärta! Jag gillar att de försökt göra något eget av den och inte bara kört Scary-movie-spåret. Fast på inspiration försökte jag dricka Pabst, det var ingen större hit.

Svara

Fiffi november 29, 2014 kl. 18:32

Sofia:
Jag kunde ana att du skulle ”trilla dit” på Pabst. Bra att du testat, då behöver jag inte göra det 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: