Veckans Aaron: The missing

Mitt ute i vildmarken i New Mexico bor Maggies (Cate Blanchett) tillsammans med sina två döttrar Lily (Evan Rachel Wood) och Dot (Jenna Boyd) och Brake (Aaron Eckhart) som är hennes kärlek men inte pappan till barnen.

Året är 1885, det är fattigt och laglöst och Maggie försörjer sig och sin familj som nån slags medicinkvinna/healer och dom överlever med hjälp av sin lilla gård och djuren. En dag dyker en mystisk långhårig man upp vid gården, han presenterar sig som Mr Jones och titulerar Maggie ganska överraskande som Magdalena. Mannen visar sig heta Samuel Jones (Tommy Lee Jones) och vara Maggies far som försvann när hon var mycket liten för att leva med apacheindianerna.

Maggie är fortfarande sårad över att fadern lämnat sin familj och vill inte ha med honom att göra men när döttrarna och Blake rider ut en dag och sen inte kommer tillbaka och Maggie dagen efter hittar ett makabert fynd mitt ute i skogen har hon inget val, hon måste svälja sin stolthet om hon ska få återse åtminstone delar av din familj igen.

The missing är regisserad av Ron Howard och det är en väldigt otypisk Howard-film. Jag tycker Ron Howard är en av USA´s mest ojämna stora regissörer och jag vet aldrig riktigt om han står på båda benen eller försöker hålla balansen med det ena när han regisserar men här tycker jag han lyckats över förväntan. Filmen är ett gediget hantverk och aktörerna har mer än en bra dag på jobbet. När det klassiska westerntemat mixas med något som kan liknas thriller, ja, då är jag med, vaken och alert, för det här är riktigt bra.

Tommy Lee Jones, Cate Blanchett, Aarn Eckhart, Val Kilmer som Lt. Jim Ducharme och småtjejerna gör alla sitt till för att filmen ska bli 130 minuter spännande tid framför TV:n. Aaron Eckhart har visserligen inte tokmånga minuter i bild men han spelar samma typ av snubbe som han gjorde med den äran i Rabbit hole, den där I-stand-by-my-woman-no-matter-what”-typen av man som jag tycker är alldeles förträfflig både på film och i verkligheten. Återigen en minnesvärld insats av filmfavvot Aaron.

13 svar på ”Veckans Aaron: The missing”

 1. Det var lite överraskande, men kul. Har själv inte sett den, kanske blir ändring på. Bra skådespelare och låter som en ganska spännande film.

  Och jag håller med om att Ron Howard kan var väldigt ojämn, men när han lyckas blir det som sagt bra.

  1. Movies-Noir:
   Jo, jag tycker den är spännande, första halvan av filmen är RIKTIGT bra, sen dalar det lite men den är ändå väl värd en visserligen halvsvag men ändock fyra 🙂

 2. Ah, The Missing, den hade jag nästan glömt bort. Och framförallt hade jag glömt bort att Aaron var med. Tror faktiskt jag såg den på en förhandsvisning ordnad av nu aktuella Sthlm Filmfestival. Och jag gav inte filmen godkänt: jag hittade en gammal recension.Haha, såg nu att jag jämförde den med Tre solar. Jag ber att få återkomma.

  1. Jojjenito:
   Jag med. Vet inte ens var man stänger av kommentarerna eller om det ens går men tydligen är det nåt tjall…Ber att få återkomma 😉

 3. Då kan jag passa på att returnera tacket för Millions. Den här hade _jag_ aldrig hört talas om men Kilmer och Blanchett seals the deal för min del.

 4. Har bara sett en gång och då gillade jag filmen 🙂 Spännande och närapå skräckstämning vid en del tillfällen. Däremot är det många som inte gillar filmen men varför vet jag inte, dålig smak kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.