Veckans Aaron: The missing

15 november, 2011

Mitt ute i vildmarken i New Mexico bor Maggies (Cate Blanchett) tillsammans med sina två döttrar Lily (Evan Rachel Wood) och Dot (Jenna Boyd) och Brake (Aaron Eckhart) som är hennes kärlek men inte pappan till barnen.

Året är 1885, det är fattigt och laglöst och Maggie försörjer sig och sin familj som nån slags medicinkvinna/healer och dom överlever med hjälp av sin lilla gård och djuren. En dag dyker en mystisk långhårig man upp vid gården, han presenterar sig som Mr Jones och titulerar Maggie ganska överraskande som Magdalena. Mannen visar sig heta Samuel Jones (Tommy Lee Jones) och vara Maggies far som försvann när hon var mycket liten för att leva med apacheindianerna.

Maggie är fortfarande sårad över att fadern lämnat sin familj och vill inte ha med honom att göra men när döttrarna och Blake rider ut en dag och sen inte kommer tillbaka och Maggie dagen efter hittar ett makabert fynd mitt ute i skogen har hon inget val, hon måste svälja sin stolthet om hon ska få återse åtminstone delar av din familj igen.

The missing är regisserad av Ron Howard och det är en väldigt otypisk Howard-film. Jag tycker Ron Howard är en av USA´s mest ojämna stora regissörer och jag vet aldrig riktigt om han står på båda benen eller försöker hålla balansen med det ena när han regisserar men här tycker jag han lyckats över förväntan. Filmen är ett gediget hantverk och aktörerna har mer än en bra dag på jobbet. När det klassiska westerntemat mixas med något som kan liknas thriller, ja, då är jag med, vaken och alert, för det här är riktigt bra.

Tommy Lee Jones, Cate Blanchett, Aarn Eckhart, Val Kilmer som Lt. Jim Ducharme och småtjejerna gör alla sitt till för att filmen ska bli 130 minuter spännande tid framför TV:n. Aaron Eckhart har visserligen inte tokmånga minuter i bild men han spelar samma typ av snubbe som han gjorde med den äran i Rabbit hole, den där I-stand-by-my-woman-no-matter-what”-typen av man som jag tycker är alldeles förträfflig både på film och i verkligheten. Återigen en minnesvärld insats av filmfavvot Aaron.

{ 13 comments… read them below or add one }

Movies - Noir november 15, 2011 kl. 15:46

Det var lite överraskande, men kul. Har själv inte sett den, kanske blir ändring på. Bra skådespelare och låter som en ganska spännande film.

Och jag håller med om att Ron Howard kan var väldigt ojämn, men när han lyckas blir det som sagt bra.

Svara

Fiffi november 15, 2011 kl. 18:47

Movies-Noir:
Jo, jag tycker den är spännande, första halvan av filmen är RIKTIGT bra, sen dalar det lite men den är ändå väl värd en visserligen halvsvag men ändock fyra 🙂

Svara

Henke november 16, 2011 kl. 00:28

Varför har du stängt kommentarerna på Masdjävlar?

Svara

Fiffi november 16, 2011 kl. 00:58

Henke:
Det har jag inte gjort. Måste vara en bug i systemet. Har inget annat svar tyvärr….:(

Svara

Jojjenito november 16, 2011 kl. 22:29

Ah, The Missing, den hade jag nästan glömt bort. Och framförallt hade jag glömt bort att Aaron var med. Tror faktiskt jag såg den på en förhandsvisning ordnad av nu aktuella Sthlm Filmfestival. Och jag gav inte filmen godkänt: jag hittade en gammal recension.Haha, såg nu att jag jämförde den med Tre solar. Jag ber att få återkomma.

Svara

Fiffi november 17, 2011 kl. 01:22

Jojjenito:
Ha hahahaha hahaha (hörs det att skrattet fastnat i halsen)? Jämföra The Missing med Tre solar? Du är rolig du.

Svara

Jojjenito november 16, 2011 kl. 22:30

Skulle också gärna kommentera Masjävlar då det är en film jag gillar. 🙂

Svara

Fiffi november 17, 2011 kl. 01:23

Jojjenito:
Jag med. Vet inte ens var man stänger av kommentarerna eller om det ens går men tydligen är det nåt tjall…Ber att få återkomma 😉

Svara

Sofia november 17, 2011 kl. 13:57

Då kan jag passa på att returnera tacket för Millions. Den här hade _jag_ aldrig hört talas om men Kilmer och Blanchett seals the deal för min del.

Svara

Fiffi november 17, 2011 kl. 18:20

Sofia:
Varsågod 🙂 Se till att vara i westernstämning när du ser den bara, annars funkar det inte.

Svara

Sofia november 17, 2011 kl. 22:10

Westernstämning? Alltid! 😉

Svara

filmitch november 17, 2011 kl. 22:22

Har bara sett en gång och då gillade jag filmen 🙂 Spännande och närapå skräckstämning vid en del tillfällen. Däremot är det många som inte gillar filmen men varför vet jag inte, dålig smak kanske?

Svara

Fiffi november 18, 2011 kl. 07:45

filmitch:
Eller så la dom inte märke till att Aaron var med? 😉

Svara

Leave a Comment

Previous post:

Next post: