Fredagsfemman # 11

5. Voddler

Jag fick en förfrågan om att vara med i Voddlers bloggpanel och självklart sa jag ja. Sen tänkte jag att det kanske kunde bli pinsamt eftersom jag haft såna jäkla problem med att få tjänsten att fungera (och skrivit spaltmeter om detta). Men till min stora glädje har Voddler piffat till sig ordentligt då deras offline-tjänst är den perfekta lösningen för alla som liksom jag haft problem med buffrande och pixlande och andra störande moment pga svajig uppkoppling eller datorer med svaga grafikkort. Så nu är jag BARA glad! Det här kommer bli bra.

 

4. Patricia Clarkson

Titta så glad man kan bli av en fjärdeplats på Fredagsfemman! Patricia Clarkson skulle kunna prenumerera på en plats på min lista, SÅ bra tycker jag att hon är. Hon är en skådespelare av yppersta klass, en sån som kan lyfta minsta biroll och ge stjärnglans åt en riktig C-film men som aldrig riktigt får den cred hon förtjänar. Man skulle kunna säga att hon är den kvinnliga motsvarigheten till Stanley Tucci (förra veckans tvåa på denna lista). Så döm om min förvåning när jag sprang på en film med dessa två i HUVUDROLLERNA (recension kommer nästa vecka). Tills dess kan du ju alltid kolla in hennes makalösa CV . Jag kan lova att du har sett henne i mängder av filmer fast du kanske inte tänkt på vem hon är. Heja Patricia!

 

3. Instagram

Jag twittrar inte, jag facebookar inte, jag skriver och skickar inte vykort längre och jag har lagt bokskrivandet på is. Det enda jag gör är att filmblogga dygnets alla vakna fritidstimmar – tills nu. Jag vet inte om Instagram är min grej heller, jag är en riktig nybörjare och lägger inte upp sjutusen bilder om dagen men än så länge tycker jag det en kul grej. Jag heter fiffilino där och min sida är privat så vem som helst blir inte insläppt men är du instagramfrälst kan du kan ju alltid skicka en förfrågan (eller skriv ditt alias i kommentarsfältet eller i ett mejl så letar jag upp dig).

 

2. Lena Endre

I SVT-serien Coacherna är Lena Endre bra precis som alltid men nu är jag så nyfiken så jag kan avlida på Paul Thomas Anderson nya film The Master i vilken hon spelar mot Amy Adams, Laura Dern, Joaquin Phoenix och – håll i hatten – Philip Seymour Hoffman! Heja Lena!

 

1. Eld

På onsdag släpps Eld, uppföljaren till Cirkeln, som är Mats Strandbergs och bloggkollegan Sara Bergmark Elfgrens andra bok i trilogin om ungdomarna i Engelsfors. Jag har ännu inte bestämt mig för om den ska få ligga och gotta på sig till någon lat sommardag eller om jag ska hugga in i den direkt jag får den men jag vet nånstans att detta velande är fullkomligt onödigt för jag kommer inte kunna hålla mig. Cirkeln slukade jag i samma takt som en tallrik marängswiss och inget kan få mig att tro att Eld skulle vara mindre underhållande. Förstaplatsen är ohotad. Heja Sara!

 

11 svar på ”Fredagsfemman # 11”

 1. Har du inte bytt plats på bilderna av Patricia Clarkson och Lena Endre?? Nej, det hade du ju inte, jag såg fel en kort stund där…

 2. Jag har också börjat testa Instagram. Är ingen fotodåre, men slänger upp en och annan bild så länge jag tycker det är roligt…
  65lions är användarnamnet! 🙂

 3. Jag har fortfarande Cirkeln som står och kallar på mig i bokhyllan, jag verkar vara bättre på att spara på saker än du 😉

 4. Kul att det finns hopp för Voddler igen och välkommen till deras bloggpanel. Det finns ju andra tjänster som t ex Headweb som funkar bättre men Voddler är bra på marknadsföring det är helt klart.

  Clarkson är bra. Kommer direkt att tänka på t ex The Station Agent.

  1. Jojjenito:
   Såg att du också var med där och det är ju jätteroligt! 🙂
   Nu ska jag bara få allting att funka för nu har offlinetjänsten börjat strula lite. Hyrde en film som bara försvann men jag kan inte hyra den igen för jag har den redan som offlineaktiv…. Weird. Nåja. Jag ska nog få kläm på det 😉

   The Station Agent är en fin liten film 🙂

   1. Ja, det där är ett litet problem har jag förstått, när man väl valt offline-tittning så går det inte att se den strömmat vilket känns lite märkligt. Jag har ännu inte ens lyckats installera offline-spelaren, haha. Det funkar inte att installera helt enkelt, men jag tror jag vet hur jag ska göra. Man är tvungen att manuellt först installera nån Adobe-version. De har lite problem Voddler. De vill mycket men når inte riktigt ända fram.

    1. Jojjenito:
     Jag lyckades ladda ner spelaren vid första försöket och kunde se första filmen helt utan minsta problem. Wååååw liksom, så kul kändes det! Sen skulle jag se film nummer två, då funkade inte spelaren så jag fick avinstallera den och börja om och det var i den vevan som min hyrda film bara försvann. Det ligger kanske mellan två spelare nånstans i cyberrymden och våndas.
     Jag får väl vänta 14 dagar och hyra den igen. Värre än så är det ju inte (fast jag var bra sugen på att se den precis DÅ när allting strulade).

     Jag tycker Voddlerviljan är viktig i det här läget, den visar att dom VILL och att saker och ting kommer att falla på plats. Frågan är bara när och om kunderna har tålamod nog.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.