Fredagsfemman # 18

5. Duo-charmiga David & Gillian

Eftersom jag var så DUM att jag önskade mig lite regn förra fredagen och jag borde ha lärt mig på snart fyrtio är att lite är ett ord som svenska vädergudar inte förstår så har det regnatåregnatåregnat dagar i sträck den här veckan. Det har å andra sidan fått mig att plocka fram årets ”semesternödis” vilket är en DVD-box, gärna en serie, som familjen kan plöja om semestern regnar bort. Nu är det inte semesterdags riktigt än men va fan gör man i stunder av regnpanik och den enda nya ”familjefilmen” på marknaden redan är sedd (Stig-Helmer-tramset) av samtliga inblandade? Jo. Jag bjuder in barnen till Dana Scully och Fox Mulder och njuter av den första säsongen av X-files som faktiskt håller fortfarande även om den stinker 90-tal. Den funkade till och med på barnen även om sonen var bra skeptisk innan vi började titta.

 

4. Modiga Merida

Det dröjer ett tag innan Disney/Pixars nya film Brave har premiär (den heter Modig på svenska och premiärdatum är 31 augusti) men jag gillar prinsessan Merida redan nu. Trailern är skön, hon är gullig, halvgalen och har superfint hår och jag hoppas – och tror – att filmmakarna vågar ta ut svängarna en hel del för att ge unga tuffa tjejer som tar ansvar för sitt eget liv en ny ball förebild. Jag kan i och för sig tycka att det är synd att hon prompt måste vara prinsessa men jag ska försöka bortse från det.

 

3. Stentuffa Sigourney Weaver

Efter dom senaste veckornas Prometheussnack, efter att ha sett om Alien och njutit av Ripleys tuffhet OCH efter att ha sett om en annan gammal favorit (recension kommer på söndag) så måste jag säga att jag saknar Sigourney Weaver. Vilken skådespelare hon var  och ÄR. Upp med filmfrekvensen Sigourney, jag vill se mer av dig!

 

 

2. Filmnördiga Filmspanarna

Lite drygt en månad har gått sen vi sågs sist och nu är det dags igen. Filmspanarna is in da house och det ska bli väldans skoj att träffas igen imorgon. Har du en filmblogg men inte har fått en inbjudan från oss och du känner att du vill vara med, mejla mig vettja.

 

1. ÄÄÄÄÄÄNTLIGEN!

Förlåt mig filmspanarvänner men idag börjar fotbolls-EM i Polen/Ukraina. Det är så roligt, det ÄÄÄÄÄÄR så roligt att det liksom inte finns nån annan etta denna vecka. Jag har längtat efter detta sedan VM tog slut 2010 och även den som väntar på nåt gott behöver till slut inte vänta längre.

 

18 svar på ”Fredagsfemman # 18”

  1. Jessica:
   Det är inte mycket som brädar stora mästerskap i fotboll, fråga mina barn, dom kommer i andra hand dom här veckorna 😉

 1. EM!! Äntligen!! Hoppas på Ryssarna idag men allvaret börjar imorgon med ”dödens grupp”! Är riktigt taggad, har till och med tippat varenda match redan! 😉

 2. 5. X-files tyckte jag mycket om när det gick på Tv. har faktiskt inte sett om serien men jag är lite småsugen. Fanns en hel del bra avsnitt under seriens gång.
  4. Har inte sett trailern men väl affischen och de tre rödhåriga pojkarna ger mig huvudvärk. Tror jag skippar denna på bio åtminstone men å andra sidan är det pixar……
  2. Ha det så trevligt – blir spännande o se vilken film ni väljer.
  1. Yes nu blir att njuta av det gröna fältets schack. men jag missar första halvlek då dottern ska se topmodel. Jag ligger längst ned på tv-tittande-näringskedjan i vårt hem .

 3. Jag passade på att kika lite på ”The X-Files” under våren när ComHem försökte locka mig med en massa kanaler. Gillade verkligen de tidiga avsnitten, trots 90-talet, men av de senare jag såg från mitten av serien var de minst sagt ojämna. Några var rent av usla. Jag orkade heller aldrig följa hela serien då det begav sig förutom de första åren men är lite sugen på att se om hela från början. Men just de där sämre avsnitten får mig att tveka…

  1. BlueRoseCase:
   Jag minns inte ojämnheten på samma sätt som men det är fullt möjligt att jag skulle tycka så om/när jag ser om alla säsongerna. Men än så länge håller första säsongen oerhört hög klass tycker jag.

 4. 5: Jag gillar X-Files. Förstår inte hur man kan vara skeptiskt till själva upplägget trots att det kanske är daterat. 😉

  4: Nån gång ska jag se min första Disney/Pixar-film men det dröjer nog ett tag till och då kommer jag börja från början

  3: Ja, vad var hon med i senast? Avatar?

  2: Kul, vi ses!… shit, måste ta t-banan snart. 😉

  1: Rätt prioritering just ikväll alla fall. 😉

  1. Jojjenito:
   5. Sonen var skeptisk av en enda anledning: han avskyr att bli skrämd. Kanske litade han inte riktigt på hans mammas ord:”det är inte så farligt”.

   4. Men….men….men…..har du inte ens sett Monster´s Inc?

 5. 5: Roligt att du introducerar den yngre generationen för dessa klassiker. Första säsongerna är rent guld! Duchovny och Anderson blir aldrig lika bra var för sig som tillsammans.
  4: Jomen, du vet. Är man inte prinsessa är man ingen riktigt flicka…
  3: Alltid trevlig att återse, inte minst som Ripley.
  2: Yay, vad trevligt det var 😀
  1: Glad att jag slapp igår 😀

  1. Sofia:
   5. Håller med, dom är en KLOCKREN duo!

   4. Då är jag mer än gärna en ”oriktig” flicka 😉

   3. Hon är verkligen FENOMENAL som Ripley!

   2. Ja det var det! 🙂 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.