Fredagsfemman #191

5. Flimmer

Idag börjar Flimmer, Norrköpings alldeles egna filmfestival. Programmet känns både matigt och intressant och vågar man sig inte på några mindre/smalare filmer så förhandsvisas The Walk i 3D OCH man har chansen att se Ex Machina på stor duk. Bara en sån sak! Här kan du läsa om festivalen som håller på ända fram till 11:e oktober.

.

.

.

4. Vad skulle du vara villig att betala för att se film på IMAX?

Vad är rimligt för en biobiljett? Var går din smärtgräns? Jag vet var min gräns går och det skulle antagligen få ekonomerna på SF att halka av stolen MEN jag vet också att jag inte är ”normalt funtad” vad gäller denna grej. Så därför är jag nyfiken på riktigt, hur tänker du?

.

.

.

.

3. Stockmotion Filmfestival

Idag och imorgon är det filmfestival på Filmhuset. 58 kortfilmer visas (både dokumentära och spelfilmsvarianter) och det hålls en hel massa intressanta seminarium. Jag kommer kolla läget där idag och agera ”wingman” till min vän Johanna som är en duktig dokumentärfilmare och hennes fina film Lasse och Ulla visas i eftermiddag (kortfilmsversionen). Läs mer om festivalen här.

.

.

.

2. Matt Damon

Idag har den premiär, filmen som jag hoppas ska ta tillbaka Ridley Scott i gammal god filmarform. The Martian. Rymden. Härligt. Min son såg trailern och undrade om det var en fortsättning på Interstellar. Fullt rimlig fråga kan jag tycka efterson både Jessica Chastain och Matt Damon är med i båda filmerna. Men här är Matt Damon i fokus. Ensam på en planet far far away. Jag får panik bara jag tänker på det men i helgen blir det biobesök! Såklart!

.

.

.

1. Saga Norén Länskrim Malmö

Bron är tillbaka med en tredje säsong och det har svidit i inkorgen i många veckor nu när jag fått länkar till dom första fyra avsnitten men valt att inte titta. Jag är alldeles för dålig på danska för att våga sjabbla bort otextade Bron-avsnitt genom att sitta som ett frågetecken och humma över vad som sägs. Tyvärr. Så nu sitter jag framför TV:n klockan 21 på söndagarna, utvilad med rak rygg och bara njuuuuter av SVT-kvalité in i minsta detalj. Fy fan alltså, bara Bron är värd hela årets TV-licens! Jag saknar Kim Bodnia men älskar Saga Norén och önskar att alla dagar vore söndagar!

.

.

10 svar på ”Fredagsfemman #191”

 1. 5. Skulle gärna se Ex Machina på bio. Varför gick inte den upp på vanlig bio??

  4. Skulle betala en peng för att få se film på IMAX.

  2. Ska ses på måndag!

  1. Nej tack!

  Trevlig helg!

 2. 5. Ex Machina. I Norrköping. MEN VA FAN!
  4. Vet inte riktigt. Har inga problem med att betala typ 200.
  3. Stockholm Filmfestival? Stockholm Filmfestival? Stockholm Filmfestival? Aha, Stockmotion Filmfestival!
  2. Blir förhoppningsvis en titt nästa vecka.
  1. Yay! En perfekt avslutning på helgen.

  Apropå helg, trevlig sådan. 🙂

  1. Jojjenito:
   5. I know. Men va faaan! 😉
   3. Kanonfestival! Och vissa andra filmsammankomster har mycket att lära av Stockmotion vad gäller hur man håller i seminarium.
   1. Visst är det! 21-22 på söndagar är ju svenska deckartimmen 🙂

   Trevlig söndag!

 3. 5. Ser ut att vara ett intressant program. Räknar med att ni har rejäl bevakning i podden med er man på plats.

  4. Det hemska är väl att man får se det mer som ett större event än att gå på bio, så man får se en eller ett par IMAX-filmer per år till ett pris som motsvarar en hockeymatch. Med bara en salong i hela landet så borde efterfrågan vara tillräcklig även på högre prisnivåer. Troligtvis kommer geografin vara mer begränsande än priset för mig, så länge det är under 300 kr.

  3. Kul med höst och festivaler. Sedan följer Seoul-Stockholm om ett par veckor och Monsters of Film någon vecka senare.

  1. Carl:
   5. Håller med, programmet är intressant. Det hade nog varit troligare att jag varit på plats om jag hunnit än han som bor i stan så nej, det blir inte mycket poddbevakning där inte, nej 😉

   3. Monsters of film ska bli intressant. Kul att se Keanu-filmen på stor duk 😀 (Knock Knock)

 4. 5: Instämmer med Carl — räknar med ett festivalavsnitt av pooden nästa vecka 🙂
  4: Instämmer här med Jojjenito — över 200 så börjar det svida lite. Men det beror ju också på, jag skulle nog vara beredd att gå högre om det innebar en filmvisning med filmspanarna i stolarna bredvid…

  Trevlig helg!

  1. Sofia:
   5. Det blir inte så värst mycket festivalprat i nästa avsnitt. Ungefär noll sekunder skulle jag tippa på 😉

   Trevlig söndag! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.