Fredagsfemman #253

5. Felicity Jones i rymden

På onsdag smäller det, då är det premiär för Rouge One: A Star Wars Story. Min pepp är sval men jag kommer givetvis att se filmen. Dock kommer jag inte kunna se den på pressvisningen på tisdag som för övrigt hade den längsta lista av vaktinformation/konfiskera mobiler/embargo/lova att inte skriva på sociala medier förrän 14/12 kl 00:01 som jag sett sen Skyfall. Men om jag säger såhär….ju mer embargon och tystnadslöften som filmbolag kräver – ju mindre litar dom på filmens kvalitéer. Det är i alla fall min erfarenhet. En riktigt bra film har allt att tjäna på att recensenter skriver/pratar/buzzar om en film, en dålig…ja…då vågar dom kanske inte chansa? Nåja. Det lär säljas biljetter som smör oavsett vad vi recensenter tycker och tänker.

.

.

.

4. Snart är det Lucia

Ville bara påminna om det ifall nån nu missat det? Dessutom, apropå att vi har så fjuttiga problem i Sverige att vi gör en jättegrej av en reklambild från Åhléns, 2008 fick en bäver i Karlstad vara Lucia utan att internetdrevet gick helt twistat bärsärk. Bävern blev vald med motiveringen: ”Jämställdhetsfrågor är alltid aktuella. Det är viktigt att föra fram dem i alla led. Bara för att någon har fyra tassar, päls och enorma kindpåsar betyder det inte att de är mindre värda än en blond ung vacker flicka. Jag tycker det känns som en självklarhet att man inte ska skilja på gnagare och människor i någon fråga”. Läs mer om bäverlucian här. För övrigt tycker jag att alla som vill vara lucia ska vara det. Klä ut er i nattlinne, lys upp tillvaron för dom runt omkring er, sjung en sång. Behöver det vara svårare än så?

.

.

.

3. Insiativet

Vanligt fölk som leker superhjältar för att försöka få fason på skit som händer i samhället, bli symboler för nånting gott. SVT´s senaste tillskott i mys-skoj-serie-facket är Insiativet, typ 15-minuters avsnitt som med lätthet kan avsmakas kvällstid när man vill se nåt lagom hjärndött men ändå snällt. Christoffer Nordenrot, Happy Jankell och Madeleine Martin har stora roller och Thobias Hoffmén och Christoffer Sandler är regissörer. Och jag är mest bara glad för det här gillar jag skarpt! Här finns avsnitten.

.

.

.

2. Jorden runt på 6 steg

Ibland kan jag känna ett sug efter Äventyr så det nästan blir en fysisk längtan. Jag kan vilja sätta mig i en taxi ut till Arlanda, köpa första bästa biljett ut i världen och se var jag hamnar. Det är nåt speciellt med att inte ha allting superbokat och färdigpacketerat från hemmaplan utan att ta varenda minut som dom kommer. Snacka om att man lever i nuet dessa stunder och snacka ännu mer om att man (dvs jag) gör sånt alldeles för sällan nuförtiden. Att se Filip och Fredrik kuska runt världen i TV-serien Jorden runt på 6 steg är en sån jävla YNNEST. Dom här programmen kokar ihop allt det där härliga med resor, slumpen, möten med människor, upplevelser, känslor, värmeslag, turbulens och undermåliga toaletter. Dom första tre avsnitten kan ses på Dplay redan nu (här) men vill du hellre se dom på TV med ännu mer reklam så börjar det på tisdag kl 21 i Kanal 5. Jag kan speciellt rekommendera avsnitt 3 när killarna ska hitta Pamela Anderson. Världsklass-TV, så mycket kan jag säga!!

.

.

.

1. H Å K A N 

2016 är året då jag kommer att se Håkan live TVÅ gånger! Och jag kräks på mig själv för att jag sammanlagt lagt en rejäl månadslön med extra allt på biljetter till dessa två konserter av andrahandsbiljettförsäljningsföretag men vad gör man inte för att ge sig själv exakt det man vill ha (plus dottern både studentpresent och julklapp). Imorgon smäller det, det gör det. Min tid kommer! Håkan i Globen och det bubblar i magen!

 

(Nä jag har inte ätit kålpudding. Kom igen.)

.

.

16 svar på ”Fredagsfemman #253”

 1. Jag önskar er en trevlig konsert!

  Personligen älskar jag Skyfall så om det är den nivån på Rouge One skulle jag vara mycket nöjd. 🙂

  1. Henke:
   Angående Skyfall fanns det ju en scen i slutet av filmen som man fick skriva ”kontrakt” på att inte spoila i tal eller text, vilket jag kan förstå med facit i hand. Samma sak gäller med Roge One, att man inte får spoila alltså. Men att lägga pressvisningen dagen före premiären är inte heller jättevanligt. Varningsklockorna ringer hos mig men jag hoppas såklart att jag har fel 🙂

 2. Ha det nice med Håkan!

  Klart att Rouge kommer bli bra! But of course! Så länge Darth Vader är med i minst 5 minuter blir det en garanterad 3:a i betyg!! 😉

  Ha en go helg dårå!!

 3. Det är klart att inte ens internet kan hata den där bävern.

  Jag lockas av den rigorösa sekretessen kring Rogue One. Och roas av att detta uppblåsta embargo inte ens varar i ett dygn.

  1. Carl:
   Precis, det är nåt med det där embargot som är både charmigt, olycksbådande och lite roligt. Ska du gå på tisdag, var det så?

   1. Det skall jag. Och sedan kommer jag gå runt hela Luciadagen som en NDA-ballong redo att spricka. Nu tänker jag att det är bäst att få se en sådan här stor film och inte kunna få någon annans reaktion på den förrän nästa dag. Andras överdrivet positiva reaktioner på The Force Awakens tiltade mig fullständigt och fick mig att tro att jag inte alls uppskattade filmen.

    1. Carl:
     Smart tänkt, jag hade också velat se den på tisdag men det funkar inte med jobbet tyvärr. Ska försöka idka radioskugga tills det blir min tur. Vilket inte kommer gå. Såklart.

 4. Filip & Fredrik är bland det bästa vi har på svensk tv (säger jag som inte följer svensk tv). Dom idéerna till olika tv-program dom har plockat fram är så kreativa.

  1. Simon:
   Att kolla in Filip och Fredriks interaktioner med främlingar, det finns SÅ mycket att lära sig där. Dom är svenska mästare på social skills, helt klart.

 5. 5 Faktiskt första Star wars filmen jag är pepp på, på år och dag. kan bero på att det verkar vara lite fristående.
  4 Ack ack dessa avskyvärda andrahandsbolag – jag har biljett till sommarens konsert – köpt för standardpris.
  Trevlig helg – det som är kvar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.